Η μάχιμη εκπαίδευση αγωνιά και αγωνίζεται, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός της πλειοψηφίας της ΔΟΕ και του Συλλόγου μας «Ο Περικλής» εφησυχάζει και σαμποτάρει

30/1/2020

Η μάχιμη εκπαίδευση αγωνιά και αγωνίζεται,

ο κυβερνητικός συνδικαλισμός

της πλειοψηφίας της ΔΟΕ και του Συλλόγου μας «Ο Περικλής»

εφησυχάζει και σαμποτάρει

Την Παρασκευή  31 Γενάρη βγαίνουμε ξανά στο δρόμο για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στο προσοντολόγιο των απολύσεων, τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, την αξιολόγηση, για τα μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Δεκάδες πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία καλούν στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση, που διοργανώνεται αύριο στα Προπύλαια ενάντια στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που υιοθετώντας  τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, βάζουν  στο στόχαστρο το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης καθώς και το σύνολο των εργασιακών και μορφωτικών δικαιωμάτων. Στον  Σύλλογό μας ‘’Ο Περικλής’’, η πλειοψηφία του Δ.Σ. (ΔΑΚΕ –ΔΗΣΥ), ακολουθώντας πιστά τη γραμμή συναίνεσης και υποταγής της πλειοψηφίας της ΔΟΕ,  ψήφισε υπέρ της μη συμμετοχής του συλλόγου μας  στην κινητοποίηση.

Ως Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση καταθέσαμε στο Δ.Σ. του συλλόγου μας πρόταση συμμετοχής στην κινητοποίηση με το διεκδικητικό μας πλαίσιο και διευκολυντική στάση εργασίας για τη συμμετοχή των συναδέλφων. Η αρνητική απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ) φανερώνει ξεκάθαρα την επιλογή της να στηρίζει και να υποθάλπτει την αντιεκπαιδευτική και αντιλαική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης και να επιχειρεί να φράξει τον δρόμο στην ολοένα αυξανόμενη αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος. Ξεχνούν ωστόσο ότι ο σύλλογος είναι και θα παραμείνει δύναμη στα χέρια των εκπαιδευτικών. Αύριο θα είμαστε όλοι παρόντες, δυναμικά, μαχητικά και αποφασισμένα. Με τη λήξη του πρωινού ωραρίου μας, συναντιόμαστε ώρα 1.30μ.μ. στα Προπύλαια  για ένα μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο και στη συνέχεια  συμμετέχουμε στη συνέλευση – σύσκεψη πρωτοβάθμιων εκπαιδευτικών σωματείων (Συλ.Εκπ/κών Π. Ε. & Ε.Λ.Μ.Ε.) της Αττικής που θα γίνει στα γραφεία της ΔΟΕ. Να μη λείψει κανείς.

Ακολουθεί η πρόταση που καταθέσαμε στο Δ.Σ. του συλλόγου μας:

Αποφασιστικός απεργιακός αγώνας για να μην περάσει η επίθεση

στην ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ – ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ 31/1 ΣΤΙΣ 1. 30 ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

1-5 ώρες  στάση εργασίας από το σύλλογο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την επίθεση σε όλους τους τομείς της ζωής μας τόσο στην εκπαίδευση, την εργασία και την ασφάλιση και στα δικαιώματα συνεχίζοντας ακόμα πιο εντατικά την πολιτική όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. Δεσμεύεται επικίνδυνα για την παραπέρα εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή, όπως και ευρύτερα στην περιοχή(αποστολή ελληνικού στρατού στη Λιβύη!!!), την ώρα που τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ολοένα και πιο δυνατά.

• Προχώρησε στην κατάπτυστη ψήφιση της ισοτιμίας των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με τους τίτλους των δημόσιων ΑΕΙ μαζί με την αξιολόγηση που συνδέεται με την κρατική χρηματοδότηση στα ΑΕΙ και την τιμωρητική διάταξη για τους αναπληρωτές και διορισμένους που δεν αποδέχονται το διορισμό.

• Προσπαθεί να εφαρμόσει το προσοντολόγιο του Γαβρόγλου της ΕΕ και του ΟΟΣΑ διαμορφώνοντας τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης με τις αιτήσεις αναπληρωτών και αδιόριστων εκπαιδευτικών στη Γενική Αγωγή που είναι σε εξέλιξη. «Απειλεί» δια βίου όλους τους νέους εκπαιδευτικούς με το αέναο κυνήγι προσόντων επί πληρωμή, ανταγωνισμό και ανθρωποφαγία και με ανατροπή των πινάκων που θα φέρει μόνιμη κινητικότητα και ανασφάλεια ακόμα και απολύσεις.

• Δημοσιεύει το νέο ασφαλιστικό που όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου και όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους αλλά σταθεροποιεί την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης και κοροϊδεύει με «αυξήσεις» λογιστικού τύπου για την πλειοψηφία των ασφαλισμένων. Κρατάει τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης μέχρι τα 30 χρόνια δουλειάς για συντάξεις πείνας και διαμορφώνει μεγαλύτερες αποδόσεις στα τελευταία χρόνια δουλειάς σπρώχνοντας τους εργαζόμενους να παραμένουν μέχρι τα 40 χρόνια δουλειάς για να πάρουν αξιοπρεπή σύνταξη και γιατί ελάχιστοι θα συμπληρώνουν τα 40 χρόνια δουλειάς. Προχωράει στην ενοποίηση του ΕΤΕΑΕΠ με τον ΕΦΚΑ με την ταυτόχρονη δυνατότητα ένταξης –προαιρετικά- νέων ομάδων ασφαλισμένων (αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και επιστημόνων), για να «βάλει χέρι» στα αποθεματικά του ΕΤΕΑΕΠ  των 7 δις (από τις εισφορές των εργαζομένων)  και να ανοίξει το δρόμο για την πλήρη κατεδάφιση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ αλλά και να  υπονομεύσει τα ταμεία και τις παροχές σε υγειονομική κάλυψη και περίθαλψη διαμορφώνοντας συνθήκες ζούγκλας για τη ζωή όλων των εργαζόμενων και ιδιαίτερα των νέων.

• Προωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα σχέδιο για την αυτοαξιολόγηση/αξιολόγηση των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών θέλοντας να επαναφέρει το πιο σκληρό σχέδιο της ΕΕ και του ΟΟΣΑ με εξωτερική αξιολόγηση και σύνδεση με την αυτονομία της σχολικής μονάδας και τη χρηματοδότηση ανάλογη με αυτή που έκανε στα ΑΕΙ.

• Εμπλέκει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με νέα κούρσα  εξοπλισμών (αγορά F35 κλπ). Εκτός από τον πολεμικό κίνδυνο, τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα φορτώνουν τον προϋπολογισμό και την οικονομία της χώρας με υπέρογκες δαπάνες, παρατείνοντας τη σκληρή λιτότητα, την αδιοριστία και τις περικοπές.

Δεν αποδεχόμαστε τη μοίρα μας για μια μίζερη ζωή χωρίς δικαιώματα και ελπίδα.

Δεν θα αποδεχτούμε την πεπατημένη του γραφειοκρατικού, υποταγμένου, κυβερνητικού συνδικαλισμού   που κάνει οριακές συμβολικές αντιδράσεις μέχρι την ψήφιση των μέτρων και μετά παρακολουθεί και διευκολύνει την εφαρμογή των μέτρων.

Εμπνευσμένοι από τους μεγάλους αγώνες στη χώρα μας όσο και το παράδειγμα της Γαλλίας με τις μεγάλες απεργίες διαρκείας για πάνω από 15 μέρες έχουν μπλοκάρει την αντιασφαλιστική επίθεση εκεί. Δεν θα παραδώσουμε ζωή και δικαιώματα. Δε θα αποδεχτούμε μια αβίωτη ζωή χωρίς μέλλον.

Θα παλέψουμε επιθετικά και αδιάλλακτα

• στην νέα αντιασφαλιστική επίθεση – ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Για κατάργηση του Ν Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Πλήρη σύνταξη στα 58 και τα 30 χρόνια δουλειάς – για να ανοίξει ο δρόμος για δουλειά στη νεολαία. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις με κάλυψη όλων των απωλειών των μνημονίων.

• στο προσοντολόγιο και την ισοτιμία των ιδιωτικών κολεγίων. Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτών με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία. Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών.

• στον εμπαιγμό των εξαγγελιών για διορισμούς μετά από δύο χρόνια (που θα διαρκέσει η επεξεργασία των νέων πινάκων) – αν και πότε ; Άμεσοι μαζικοί διορισμοί στην εκπαίδευση όπως έκανε ΑΜΕΣΑ -μέσα σε 3 μήνες από την εξαγγελία τους – τους 1500 αστυνομικούς!!!!                                                                                            Να επικαιροποιηθούν οι παλιοί πίνακες ΤΩΡΑ με όλη την προϋπηρεσία που δεν προσμετράται εδώ και δύο χρόνια για τις προσλήψεις αναπληρωτών και θα παραμείνει παγωμένη για άλλα δύο χρόνια …!

• στην αξιολόγηση και τη σύνδεση των σχολείων με την αγορά – όχι στην επιχειρηματική λειτουργία και την αυτονομία τους με όρους αγοράς. Ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία με αποφασιστικές αρμοδιότητες για όλα στο σύλλογο διδασκόντων και με κάλυψη με κρατική χρηματοδότηση όλων των αναγκών των σχολείων.

Ο Σύλλογος μας συμμετέχει στην πρωτοβουλία των 74 εκπαιδευτικών σωματείων που ήδη έχουν πάρει απόφαση για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης.

Να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός μέχρι τη Νίκη!

Ο σύλλογος από κοινού με δεκάδες άλλα εκπαιδευτικά σωματεία πανελλαδικά καλεί σε νέα πανεκπαιδευτική απεργιακή κινητοποίηση στις 31/1 που επιδιώκουμε να γίνει πανυπαλληλική – πανεργατική για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της περιόδου.

(μόνο στην Αττική καλούν στην κινητοποίηση 28 Σύλλογοι και 9 ΕΛΜΕ)

Καλούμε:

• τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες-ΑΔΕΔΥ να πάρουν σχετική απόφαση

• τα πρωτοβάθμια σωματεία από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τις συλλογικότητες των συμβασιούχων και επισφαλώς εργαζόμενων ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ σε κοινό συλλαλητήριο και να κλιμακώσουμε με κοινό απεργιακό σχέδιο για ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Για Νίκη και ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Σε κάθε περίπτωση ο σύλλογος κηρύσσει 1-5 ώρες  στάση εργασίας την Παρασκευή 31/1, την οποία θα αναπροσαρμόσει σε περίπτωση προκήρυξης στάσης ή απεργίας από ΔΟΕ –ΑΔΕΔΥ,  και καλεί σε μαζική και δυναμική συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 1.30μμ. Αμέσως μετά την κινητοποίηση στις 31/1 καλούμε όλους και όλες τους/τις συναδέλφους/ισσες σε μαζική συνέλευση αγώνα μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία.