Η ΔΑΚΕ με τη συμμετοχή της ΔΗΣΥ και του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί «συνεδρίαση» του Δ.Σ. του Συλλόγου μας μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας

Η ΔΑΚΕ με τη συμμετοχή της ΔΗΣΥ και του ΠΑΜΕ πραγματοποιεί «συνεδρίαση» του Δ.Σ. του Συλλόγου μας μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας. 

Η προσπάθεια νομιμοποίησης της παρέμβασης της εργοδοσίας

στα σωματεία θα πέσει στο κενό

 

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας  είχαμε  ενημερώσει,  ότι ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας, Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής», εκλεγμένος  με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ,  μας κάλεσε  να συμμετάσχουμε σε διαδικτυακή συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 8 Δεκέμβρη μέσω της πλατφόρμας webex της εταιρείας Cisco και με τη χρήση του πακέτου που  χρησιμοποιεί το Yπουργείο Παιδείας για την τηλεκπαίδευση .
 Ως  “Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση” εκφράσαμε την διαφωνία μας για τη χρήση του συγκεκριμένου συνδέσμου  από το σωματείο καθώς πρόκειται για  την ίδια  πλατφόρμα που χρησιμοποιεί ο εργοδότης μας για την τηλεκπαίδευση, η λειτουργία της οποίας  υπόκειται  στους ίδιους όρους και συνθήκες και στην περίπτωση οποιασδήποτε άλλης χρήσης. Πρόκειται για  το κακόφημο webex  του Υπουργείου που το εκπαιδευτικό κίνημα έχει καταγγείλει και  οι όροι του δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ποτέ. Στην περίπτωση της χρήσης του από το σωματείο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το φακέλωμα  και τον έλεγχο του σωματείου, αλλά και των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση και η αρμόδια Υπουργός ουδέποτε κατέθεσαν στη Βουλή, ως όφειλαν, τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Cisco. Για αυτόν το λόγο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε., η ΑΣΓΜΕ, Σύλλογοι Γονέων, τα πολιτικά κόμματα (πλην της Ν.Δ.)  έχουν εκφράσει τις ενστάσεις τους και έχουν ζητήσει να έρθει η σύμβαση στη Βουλή.
Αυτή λοιπόν την πλατφόρμα του εργοδότη μας θέλει να χρησιμοποιεί η ΔΑΚΕ -δια του προέδρου του Δ.Σ.- στις συνεδριάσεις του συνδικαλιστικού μας οργάνου, παρότι υπάρχει  δυνατότητα πολλών  επιλογών  πλατφόρμας χωρίς καμία οικονομική  επιβάρυνση για τον Σύλλογό μας.
Παρά τις επίμονες ενστάσεις μας, τις συστάσεις που έγιναν για χρήση άλλης δωρεάν πλατφόρμας  και τη δήλωση άρνησης συμμετοχής μας στη συνεδρίαση μέσω webex, ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας προχώρησε χωρίς ενδοιασμό στην πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Δ.Σ. μέσω webex στις 8-12-20.
Είναι προφανές ότι η ΔΑΚΕ αφενός νομιμοποιεί την πρόθεση   παρεμβατισμού της εργοδοσίας στη λειτουργία των σωματείων και των διαδικασιών τους στηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης στην κατεύθυνση αυτή, αφετέρου τα στελέχη της, εν προκειμένω ο εκλεγμένος με τη ΔΑΚΕ Πρόεδρος του Συλλόγου μας, καταθέτει τα διαπιστευτήριά  του και την απόδειξη των καλών υπηρεσιών του προς την κυβέρνηση.
Καλέσαμε και τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Δ.Σ. του συλλόγου μας να μην συμμετέχουν στη συνεδρίαση.  Ωστόσο συμμετείχαν και φέρουν ακέραια την ευθύνη. Η ΔΗΣΥ δεν μας εκπλήσσει, βάζοντας για άλλη μια φορά πλάτη στα κοινά αντιεκεπαιδευτικά σχέδια όλων των έως τώρα κυβερνήσεων.
Για την ΑΣΕ(ΠΑΜΕ) δημιουργείται το ερώτημα: Παίζουν ανυποψίαστοι το ρόλο του «χρήσιμου ηλίθιου» ή ακολουθούν εμπρόθετα την τακτική «καταγγέλλω- καταπίνω – εφαρμόζω» ώστε να είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ;
Ως Διέξοδος  Η Αγωνιστική Συσπείρωση  δηλώνουμε, για άλλη μία φορά, ότι δεν θα συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. εφόσον αυτές πραγματοποιούνται μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας και καθιστούμε υπεύθυνο τον Πρόεδρο του Συλλόγου για τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του Συλλόγου μας καθώς και όσους με την παρουσία τους νομιμοποιούν την παρέμβαση της εργοδοσίας στο σωματείο μας.