Η ΔΑΚΕ δεν κοινοποιεί απόφαση – καταγγελία του Δ.Σ. του συλλόγου μας για μετακινήσεις εκπαιδετικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του σύλλόγου μας, στην τελευταία συνεδρίασή του , στις 30-5-20, έλαβε απόφαση καταγγελίας των μετακινήσεων συναδέλφων που επιχειρούνται από τη Διεύθυνση Β΄Αθήνας  από τη μια σχολική μονάδα στην άλλη , όταν « περισσεύουν ώρες » προκειμένου να καλυφθούν κενά , παρότι στην πραγματικότητα οι εκπαιδευτικοί μέσα στο εργασιακό τους ωράριο καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος πρόσθετων καθηκόντων εκτός των  διδακτικών τους.
Ωστόσο με ευθύνη της ΔΑΚΕ και προσωπική ευθύνη του Προέδρου και με πραξικοπηματικό τρόπο,  η απόφαση αυτή δεν έχει κοινοποιηθεί στα σχολεία.
Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ αφήνουν, όχι τυχαία και για ευνόητους λόγους, το Υπουργείο και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, να ρίξει το βάρος της λειτουργίας των σχολικών μονάδων σε αυτή τη δύσκολη περίοδο στις πλάτες των εκπαιδευτικών και στους διευθυντές των σχολικών μονάδων. Πρέπει να ενημερώσουμε ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε ζητήσει πριν το άνοιγμα των σχολείων να προχωρήσει το υπουργείο σε πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα κάλυπταν τα κενά που ήταν βέβαιο ότι θα δημιουργούνταν από τις άδειες των εκπαιδευτικών λόγω της πανδημίας. Το υπουργείο Παιδείας αντ’ αυτού αποφάσισε τη διακοπή λειτουργίας των ολοήμερων προσπαθώντας να καλύψει τα κενά με τις ώρες των εκπαιδευτικών που εργάζονται και στο ολοήμερο. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η υποκρισία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που στα Μ.Μ.Ε. μιλάει για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και με τη στάση της όμως τα θέτει στην κλίνη του Προκρούστη.
Συναδέλφισσες, οι
Σας καλούμε να ενημερώνετε με ηλεκτρονικό μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του συλλόγου για  όποιες  περιπτώσεις προσπάθειας μετακινήσεων ή και άσκησης πιέσεων επιχειρηθούν  από τη Διεύθυνση Β΄Αθήνας και να ζητάτε  απαραιτήτως να σας κοινοποιείται εγγράφως η εντολή μετακίνησης με υπογραφή του Διευθυντή Εκπαίδευσης.