Η Ένωση Γονέων Παπάγου-Χολαργού για το πρόβλημα της έλλειψης σχολικής στέγης

 

 

Μεγεθύνεται όλο και περισσότερο το πρόβλημα της έλλειψης σχολικής στέγης στα σχολεία του Συλλόγου μας “Ο Περικλής”, αποτέλεσμα της μεγάλης υποχρηματοδότησης  της δημόσιας παιδείας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Εκατοντάδες μαθητές στα σχολεία της Δ/νσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας -και αυτό δεν είναι υπερβολή-  αναγκάζονται να μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο και βέβαια τα τμήματα να φτάνουν στο μέγιστο αριθμό μαθητών και αρκετές φορές να το ξεπερνούν. Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι το 5ο Δ.Σχ. Χολαργού, όπου όπως καταγγέλει η Ένωση Γονέων Μαθητών Παπάγου-Χολαργού 17 μαθητές υποχρεώνονται να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία

Δείτε την επιστολή της Ένωσης Γονέων Μαθητών Παπάγου-Χολαργού:

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΠΡΟΣ:

ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ- υπόψη ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1.ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

2.ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
   ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ-
   ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

3.Δ/ΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ-
   ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

 

                                                          Παπάγου  Χολαργός 13/6/2019

ΘΕΜΑ: Εγγραφές στην Α΄Δημοτικού

Κύριε Δήμαρχε,

Με αφορμή το έγγραφο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού (με ημερομηνία 7/6/2019, του οποίου είστε παραλήπτης και έχει κοινοποιηθεί στην Ένωσή μας), επανερχόμαστε στο θέμα έλλειψης αιθουσών διδασκαλίας στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου μας.

Να σας υπενθυμίσουμε, ότι η Ένωση Γονέων έχει αναδείξει τη σοβαρότητα του ζητήματος εδώ και αρκετό καιρό και αιτείται νέες σχολικές αίθουσες αλλά και νέα σχολικά κτίρια, τόσο με τις Εκθέσεις Υλικοτεχνικών των τελευταίων χρόνων, όσο και με τοποθετήσεις της στο πλαίσιο συνεδριάσεων της ΔΕΠ και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, αλλά και στις από κοινού με τον Δήμαρχο επισκέψεις στην ΚΤΥΠ.

Η Ένωση Γονέων έχει παρουσιάσει με επιχειρήματα το αίτημα, δεδομένου ότι σχολεία που είχαν σχεδιαστεί για να φιλοξενήσουν συγκεκριμένο αριθμό μαθητών, σήμερα φιλοξενούν πάνω από τον διπλάσιο, καταργώντας αίθουσες εκδηλώσεων, τραπεζαρίες, αίθουσες ειδικών μαθημάτων, γραφεία εκπαιδευτικών μέχρι  και κυλικεία και μετατρέποντάς τα σε αίθουσες-κελιά, που στην πλειοψηφία τους δεν καλύπτουν το μέτρο αναλογίας μαθητών και τετραγωνικών μέτρων που ορίζει η νομοθεσία.

Για άλλη μια σχολική χρονιά το πρόβλημα προκύπτει τόσο με τους 17 μαθητές του 5ου Δημοτικού Χολαργού που αναγκάστηκαν να μετεγραφούν σε άλλα σχολεία του δήμου μας, όσο και με τα σχολεία που δέχονται κάποιους από αυτούς τους μαθητές ενώ είναι ήδη επιβαρυμένα και κινδυνεύουν να ξεπεράσουν και αυτά το όριο των 22 μαθητών ανά τμήμα με τις αναγκαστικές εγγραφές που θα προκύψουν τον Σεπτέμβριο.

Η Ένωση Γονέων θεωρεί απαραίτητο να γίνουν άμεσες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Συγκεκριμένα ζητάμε να μετρηθούν όλες οι αίθουσες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας προκειμένου να διαπιστωθεί ποιές ικανοποιούν το ορισμένο από την νομοθεσία μέτρο αναλογίας μαθητών/χώρου. Να προχωρήσετε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενημερωθούν τόσο η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας όσο και το Υπουργείο για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία του δήμου μας. Να ενεργήσετε άμεσα ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να αποκτήσουν τα σχολεία μας νέες αίθουσες και ο δήμος μας νέα σχολικά κτίρια, ικανά να στεγάσουν τον αριθμό των μαθητών του τόπου μας.

Σε αναμονή των ενεργειών σας.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Παπάγου Χολαργού

Η Πρόεδρος                                       Ο Γραμματέας

Ξανθάκη Μαργαρίτα                          Προφίλης Χρήστος