Επιστολή αιρετών του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής προς τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Γνωρίζουμε όλοι τη δυσκολία και την κρισιμότητα της περιόδου για την υγεία του λαού μας. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα,  μοιραζόμαστε το ίδιο άγχος και την αγωνία, μετά το κλείσιμο των σχολείων  για την εξέλιξη της μαθησιακής διαδικασίας και προόδου των μαθητών μας, την κάλυψη της απαραίτητης ύλης, τις επιπτώσεις που θα έχει στα παιδιά το μακροχρόνιο κλείσιμο των σχολείων.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη στιγμή, έδωσαν το στίγμα διατυπώνοντας το σύνθημα «Δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα», εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο το περιεχόμενο που πρέπει να έχει η αλληλεγγύη προς τους μαθητές και τις οικογένειες τους αυτό το διάστημα.

Δεχόμαστε καθημερινά δεκάδες καταγγελίες και θέλουμε να μεταφέρουμε την αγανάκτηση από μεμονωμένους συναδέλφους, γονείς, συλλόγους εκπαιδευτικών σχετικά με την εφαρμογή της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι δυσκολίες στην πρόσβαση της πλατφόρμας του υπουργείου, το ελλιπέστατο εκπαιδευτικό υλικό, η ανυπαρξία μέτρων για να στηριχθούν μαθητές-εκπαιδευτικοί χωρίς υλικοτεχνική υποδομή, τα ιδιαίτερα προβλήματα σε μετανάστες-πρόσφυγες-τσιγγανόπαιδες μαθητές όπως και σε εκείνους στις πιο λαϊκές περιοχές της Αττικής, καθιστούν τις εξαγγελίες του υπουργείου κενό γράμμα.

Να σταματήσει τώρα η προσπάθεια μεταφοράς των κρατικών ευθυνών στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές.

Καλούμε το Υπουργείο, την Περιφερειακή Δ/νση να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να πάρουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα!

Με όπλο την αλληλεγγύη είμαστε πιο δυνατοί!

Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής:

ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ ΜΑΚΗΣ (τακτικό μέλος)
Email: mikebarberis@gmail.com

ΣΑΚΑΡΕΤΣΑΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ(αναπληρωματικό μέλος)Email: lamprossak@yahoo.gr