Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Άνωστοι επιτέθηκαν λίγο μετά τις 15:30, στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, στην περιοχή της Ακρόπολης.

Οι άγνωστοι πέταξαν μπογιές στην είσοδο του σπιτιού του συνθέτη και στη συνέχεια έγραψαν σύνθημα εναντίον του. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι από τους βασικούς ομιλητές στο αυριανό συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στην Αθήνα.

Λίγο μετά την επίθεση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μίκης Θεοδωράκης απάντησε «Είμαι ήρεμος και έτοιμος». 

Την ίδια ώρα στην ιστοσελίδα του αναφέρεται το εξής μήνυμα: «Ότι και να κάνουν τους ενημερώνουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης δεν φοβάται τις απειλές, όπως δεν φοβήθηκε ποτέ τίποτα και κανέναν στη ζωή του και αύριο θα είναι στην εξέδρα της πλατείας συντάγματος. Ο Μίκης Θεοδωράκης αύριο έχει ραντεβού με την ιστορία. Οι σκοτεινοί κύκλοι που τον πολεμούν απ’ το 1940 και συνεχίζουν μέχρι και τις μέρες μας, είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν και πάλι στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Ως γνωστόν, τα ποντίκια όταν έρχεται η γάτα, πάντα εξαφανίζονται…»

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή για το περιστατικό.

Ανακοινώσεις για το περιστατικό εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι ΑΝΕΛ, ενώ δήλωση έκανε και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού

Την αντίθεσή του σε πρακτικές βανδαλισμού εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος τονίζεται: «Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού όπως τα συνθήματα και οι μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται για αντιπολιτευτική σπέκουλα».

ΝΔ: Οι παρακρατικές μέθοδοι δεν φοβίζουν τους πολίτες

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον βανδαλισμό στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Υπενθυμίζουμε – για άλλη μία φορά – ότι η Κυβέρνηση είναι απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών και την ομαλή διεξαγωγή του συλλαλητηρίου. Οι παρακρατικές μέθοδοι, όχι μόνον αποδοκιμάζονται από σύσσωμη την ελληνική κοινωνία, αλλά δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες».

ΠΑΣΟΚ: Πόσο δηλητήριο θα χυθεί ακόμα;

«Η επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη είναι απολύτως καταδικαστέα», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης και σημειώνει:

«Για πόσο καιρό, όμως, θα καταδικάζουμε επιθέσεις εναντίον πολιτών και πολιτικών; Πόσο δηλητήριο θα χυθεί ακόμη; Οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Δεν χωρούν νέοι διχασμοί» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ.

Σταύρος Θεοδωράκης: Η ιστορία του Μίκη δεν μουτζουρώνεται

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι αντιτίθεται στο συλλαλητήριο, δήλωσε: «Ας μην τα κάνουμε όλα ίσωμα. Κανείς και ειδικά ο Μίκης δεν μπορεί να κριθεί από μια και μόνο απόφαση του. Η τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα και στην τέχνη δεν αλλάζει επειδή είπε ότι θα μετάσχει στο συλλαλητήριο. Η ιστορία του δεν μουτζουρώνεται.»

ΑΝΕΛ: Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των «γνωστών – αγνώστων» στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη» δήλωσε η Εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Επαναλαμβάνουμε ότι τέτοιες και παρόμοιες ενέργειες, ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσήμου ή προσχημάτων, στρέφονται ευθέως ενάντια στη Δημοκρατία την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε” τονίζει στην δήλωσή της η κ. Παπαδοπούλου, καταλήγοντας “οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες, ούτε επηρεάζονται στην απόφασή τους να εκφραστούν δημοκρατικά και ειρηνικά στο Συλλαλητήριο αύριο στο Σύνταγμα».

Πηγή: tvxs