Ενημερωτικό για το Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο Περικλής» στις 25 Απριλίου 2017

Ενημερωτικό για το ΔΣ Συλλόγου «Ο Περικλής» στις 25 Απριλίου 2017

Θέμα 1ο

Συζήτηση και συμφωνία για τον ορισμό της ημερομηνίας της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και Εκλογές Αντιπροσώπων στην ΔΟΕ για τις 24 Μαΐου

Θέμα 2ο

Συνδρομές Μελών Συλλόγου – παρακράτηση από την μισθοδοσία Ιουνίου – Ιουλίου

Θέμα 3ο

Ορίστηκε η ημερομηνία για την Αιμοδοσία τη 1η Ιουνίου.

Θέμα 4ο

–          Συζήτηση σε σχέση με τις εγγραφές νηπίων στα νηπιαγωγεία (ανακοίνωση ΔΟΕ) και τις αλλαγές του νόμου, ενημέρωση από την Μάγια.

–          Πρόταση για ορισμό απογευματινής συνάντησης νηπιαγωγών του Συλλόγου (από 3/5), που έγινε αποδεκτή απ’όλους.

–          Πρόταση από την Διέξοδο για δημιουργία spot για την δίχρονη προσχολική αγωγή. Συμφώνησαν όλοι.

–          Συμφωνήσαμε να ζητήσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου στοιχεία από την Διεύθυνση για το πλήθος των μαθητών ανά τμήμα

Θέμα 5ο

Κεραίες Κινητής τηλεφωνίας στην Αγ. Παρασκευή:

Η πρωτοβουλία κατοίκων Αγ. Παρασκευής για τις κεραίες περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει και ζητάει από συλλόγους και συλλογηκότητες της περιοχής να συνδράμουν για την άσκηση αγωγής εν συνεχεία. Οι κεραίες βρίσκονται κοντά στο 1ο και 8ο ΔΣ Αγ. Παρασκευής, στην οδό Σχολείου. Θα ενημερωθούν οι Σύλλογοι Διδασκόντων των σχολείων και όπως θα ζητηθεί από τους συναδέλφους, θα πράξει και ο Σύλλογός μας.

Θέμα 6ο

Προτάθηκε από την Δάκε να βγει ανακοίνωση για τον αποκλεισμό από την δυνατότητα υποβολής αίτησης για επιμόρφωση Β1 επιπέδου στους συναδέλφους που έχουν πιστοποιητικό ECDL ενώ αναγνωρίζεται η ισοτιμία του με το πιστοποιητικό α’ επιπέδου από τον ΑΣΕΠ. Δεν υπήρχε κάποια αντίρρηση. Επιπρόσθετα προτείναμε να τονιστεί ότι η επιλογή με κλήρωση των επιμορφούμενων, αποκλείει πολλούς συναδέλφους που ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν.

Θέμα 7ο

Πολυήμερη εκδρομή στην Κροατία

Πρόταση για 7-ήμερη εκδρομή στην Κροατία οδικώς, μετά τις 26 Ιουνίου. Συμφώνησαν η Δάκε, η Διέξοδος και η ΔηΣυ.

Σαν Ρωγμή, δεν συμφωνούμε με αυτήν την πολυήμερη εκδρομή του Συλλόγου μας αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.Τα σωματεία των εργαζομένων οφείλουν να επαγρυπνούν και να ενισχύουν με κάθε τρόπο την συνείδηση των εργαζομένων αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η κρίση έχει τσακίσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των συναδέλφων οι οποίοι το σκέφτονται ακόμα και να απεργήσουν μια μέρα (για το μεροκάματο που χάνεται) την ώρα που χάνονται εργασιακές κατακτήσεις αιώνων. 

Θέμα 8ο

Θέατρο για τους συναδέλφους

Συμφώνησαν όλοι η θεατρική παράσταση ενηλίκων για τους συναδέλφους να είναι η Λέσχη του Τσίρκα στο Εθνικό Θέατρο.