Ενημερωτικό για το Δ.Σ. του Συλλόγου «Ο Περικλής» στις 10 Μαΐου 2017

Ενημερωτικό ΔΣ στις 10 Μαΐου 2017

Θέμα 1ο: Θεατρική Παράσταση Συλλόγου
Αποφασίστηκε η παρακολούθηση της παράστασης “Η τάξη μας” στο Εθνικό Θέατρο στις 25 Μαΐου, ημέρα Πέμπτη για την οποία είχαμε καλύτερη προσφορά (10€). Εισηγηθήκαμε ως Ρωγμή η επιχορήγηση με 5€ των εισιτηρίων να ισχύει μόνο για τα μέλη του Συλλόγου. Μετά από συζήτηση, συμφωνήθηκε. Ορίστηκε επίσης η διαδικασία της κράτησης – αγοράς εισιτηρίων από τα μέλη, όπως δημοσιεύτηκε.
Θέμα 2ο: Προετοιμασία συνέλευσης-εκλογών
Ο Πρόεδρος μας ενημέρωσε ότι είχε επικοινωνήσει για τα διαδικαστικά της παρουσίας διακαστικών αντιπροσώπων και με το σχολείο.
Θέμα 3ο: Ημέρα Αιμοδοσίας
Ορίστηκε ως ημέρα αιμοδοσίας η 1η Ιουνίου και ο Πρόεδρος μας ενημέρωσε οτι είχε κανονίσει τα διαδικαστικά.
Θέμα 4ο: Κείμενο Απεργίας 17 Μαΐου
Ως Ρωγμή είχαμε στείλει σε όλους ένα κείμενο-κάλεσμα για την απεργία. Η Διέξοδος πρότεινε 1-2 αλλαγές. Το ίδιο και η Δάκε. Τελικά συμφωνήθηκε το κείμενο που ανακοινώθηκε.
Θέμα 5ο: Πρόταση Ψηφίσματος για το Δημ. Συμβ. του Δήμου Αγ. Παρασκευής
Ως Ρωγμή καταθέσαμε πρόταση ψηφίσματος για το Δημ. Συμβ. του Δήμου Αγ. Παρασκευής. Δεν υπήρχαν αντιρρήσεις.
Ο Πρόεδρος ανέθεσε στον Αντιπρόεδρο να πάει να την καταθέσει.
Θέμα 6ο: Ενημέρωση από συνάντηση με την Ένωση Γονέων και άλλους φορείς του Δήμου Αγ. Παρασκευής.
Η Διέξοδος μας ενημέρωσε για μια ανοιχτή συζήτηση που έγινε από την Ένωση Γονέων και άλλους φορείς που έγινε στο Δήμο Αγ. Παρασκευής.
Θέμα 7ο: Συζήτηση για την ανακοίνωση για την ΧΑ
Θέμα 8ο: 
Όπως είχε προκύψει ως ανάγκη κατά την συζήτηση – συνάντηση με τις Νηπιαγωγούς στις 4 Μαΐου, η Μάγια Σταυροπούλου πρότεινε ένα γράμμα-ενημέρωση στους γονείς, το οποίο να διανέμεται κατά τις εγγραφές στα Νηπιαγωγεία του Συλλόγου. Συμφωνήθηκε ομοφώνως.
Θέμα 9ο: Συνάντηση – Συντονισμός για τους αναπληρωτές
Ως Ρωγμή προτείναμε να συμμετάσχουμε ως Σύλλογος σε συνάντηση – συντονισμό συλλογηκοτήτων το Σάββατο 13/5.
Η Δάκε απάντησε αρχικά αρνητικά αλλά, μετά την τοποθέτηση της Διεξόδου, πήραμε την απόφαση να μην δεσμευτούμε, απλώς να αναρτήσουμε το κάλεσμα στην ιστοσελίδα μας και να είμαστε εκεί.
Οι συλλογικότητες που συμμετείχαν (συντονιστικό, ειδικής αγωγής και διάφορες ειδικότητες) συναποφάσισαν κείμενο και οργάνωσαν δράσεις. Ως ΔΣ θα αποφασίσουμε στη συνέχεια για τις δράσεις που οργανώνουν.