Ενημερωτικό Σημείωμα: Τακτική Συνεδρίαση ΔΣ του Συλλόγου μας “Ο Περικλής” στις 4 Οκτωβρίου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 του μήνα στα γραφεία του Συλλόγου η Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ.

Πριν από τη συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι αντικαθίσταται ο συνάδελφος Μαρίνης (ΔΑΚΕ) από τον πρώτο επιλαχόντα στο ψηφοδέλτιο συνάδελφο Κώστα Γώγο. Μετά από αυτή την αντικατάσταση, ο πρόεδρος στην εισηγητική του ομιλία, αναφέρθηκε στο πλάνο δράσης του Συλλόγου. Βάσει λοιπόν και των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας, εισηγήθηκε τη διενέργεια έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 19 του μήνα ημέρα Πέμπτη, στο 12ο  Δ.Σ. χολείο Χαλανδρίου και ώρα έναρξης 6.30 μμ. Να υπενθυμιστεί ότι εφόσον υπάρξει απαρτία οι αποφάσεις της συνέλευσης θα μεταφερθούν στην Ολομέλεια Προέδρων που θα γίνει το Σάββατο 21 του μήνα. Επίσης να υπενθυμιστεί ότι η ατζέντα της συνέλευσης θα είναι  το προεδρικό διάταγμα 79 που καθορίζει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ενσωματώνοντας τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις των τελευταίων ετών συμπεριλαμβανομένης και της υπουργικής απόφασης  Φίλη. Ακόμη στη θεματολογία περιλαμβάνεται και το φλέγον θέμα της αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα αλλά και την επικείμενη αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

Όσο για την Τακτική Γενική Συνέλευση  που περιλαμβάνει και την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ., εισηγήθηκε να γίνει στις 29 Νοεμβρίου,ημέρα Τετάρτη στο ίδιο μέρος.

Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Ο πρόεδρος  ανέφερε ακόμη ότι  η προγραμματισμένη  αιμοδοσία θα γίνει στις  18 Γενάρη 2018 πάλι στο 12ο Χαλανδρίου.

Επειδή οι αυθαιρεσίες της διοίκησης σχετικά με την κατάρτιση του ωρολόγιου προγράμματος στα σχολεία συνεχίζονται όσο αναφορά την κάλυψη των ωρών της παράλληλης στήριξης  αλλά και όσο αναφορά το φαινόμενο να καταρτίζονται υπερπληθή τμήματα ιδίως στο ολοήμερο, προτείναμε να επικαιροποιηθεί η παλιότερη απόφαση του συλλόγου που καλούσε τους εκπαιδευτικούς  να μην αναλαμβάνουν  τις ώρες της παράλληλης για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους. Επίσης να ζητούν γραπτή εντολή από την διοίκηση για να διδάσκουν στα υπερπληθή τμήματα. Θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο δείγμα παιδαγωγικής ευθύνης  και στοιχειώδους αντίστασης η ενέργεια αυτή. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να ενημερώνεται το συνδικαλιστικό όργανο μας. Η  πρόταση μας έγινε ομόφωνα δεκτή,

Οι συνάδελφοι της “Διεξόδου” πρότειναν  κείμενο καλέσματος για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό θέατρο του Πειραιά  ενάντια στη ρύπανση του Σαρωνικού μετά το πρόσφατο ατύχημα του τάνκερ ΄΄Αγία Ζώνη 2΄΄. Ακόμη προτάθηκε ψήφισμα  καταγγελίας εναντίον των διώξεων που ασκούνται εναντίον των εκπαιδευτικών που φιλοξένησαν προσφυγόπουλα σε δημοτικά σχολεία του Περάματος. Οι διώξεις ασκήθηκαν μετά από δύο καταγγελίες  – η μία εκ των οποίων ανώνυμη.

Και για τα δύο κείμενα υπήρξε ομοφωνία