ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της Παρασκευής 18 Μαΐου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Την Παρασκευή 18 Μαίου πραγματοποιήθηκε έκτακτο ΔΣ του συλλόγου. Τα μοναδικά θέματα που απασχόλησαν τα μέλη – απουσίαζε η γραμματέας συναδέλφισσα Γιανναρά – ήταν :η παρακράτηση από τη δ/νση Β Αθήνας χρημάτων από στάση εργασίας και επίσης το ζήτημα της παροχής βεβαιώσεων από την οποία να πιστοποιείται η συμμετοχή των αναπληρωτών στην προσεχή γενική συνέλευση του συλλόγου. Παρούσες στη συνεδρίαση ήταν και η συνάδελφος η οποία και εξέθεσε τις απόψεις της σχετικά με το πρώτο θέμα αλλά και η συναδέλφισσα Μήτσουρα που αναφέρθηκε στο δεύτερο θέμα.

Στη συζήτηση για το πρώτο θέμα κι αφού η συναδέλφισσα ενημέρωσε το σώμα για τις λεπτομέρειες της παρακράτησης προσκομίζοντας και βεβαίωση που πιστοποιούσε το εργασιακό της ωράριο από την διευθύντρια του σχολείου. Η συνάδελφος υποστήριξε ότι τα χρήματα που παρακρατήθηκαν ήταν περισσότερα από εκείνα που  θα έπρεπε να έχουν παρακρατηθεί. Η ίδια δήλωσε ότι πραγματοποίησε στάση δύο ωρών ενώ η δ/νση παρακράτησε ποσό που αντιστοιχεί σε τρίωρη στάση. Αιτία είναι ότι  ο εκκαθαριστής υπολόγισε ποσό που ισοδυναμούσε  με τις ώρες της προκηρυχθείσας στάσης(3 ώρες). Η συναδέλφισσα δήλωσε ωστόσο ότι έκανε χρήση των δύο ωρών μόνον .Ύστερα από συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα να βγει ανακοίνωση που να καταδικάζει την ενέργεια ως απαράδεκτη. Επίσης να ζητείται η επιστροφή των χρημάτων της καθώς αυτά παρακρατήθηκαν παράτυπα ενώ θα καλεί και τους συναδέλφους να δημοσιοποιήσουν ανάλογες περιπτώσεις, αν αυτές εμφανιστούν.

Στο δεύτερο θέμα ο πρόεδρος συνάδελφος Τσιρίγος είπε ότι βεβαιώσεις για παρακολούθηση της συνέλευσης δεν προβλέπεται να δίνονται. Έσπευσε όμως να τονίσει ότι αν ζητηθεί από κάποιο συνάδελφο βεβαίωση αυτή θα δοθεί. Μάλιστα επικαλέστηκε ότι το ίδιο θα κάνουν και οι όμοροι σύλλογοι της Β Αθήνας.

Η συναδέλφισσα Μήτσουρα αναφέρθηκε στο πώς πληροφορήθηκε για το αίτημα της διοίκησης να ζητηθεί από τους  αναπληρωτές να προσκομίσουν βεβαίωση. Είπε ότι οι πληροφορίες έφθασαν από την διευθύντρια του ενός από τα σχολεία που υπηρετεί αλλά επίσημα από την δ/νση δεν υπάρχει κάτι. Το ίδιο επιβεβαίωσαν και τα μέλη του συμβουλίου που είναι διευθυντές. Εξέφρασε την ενόχληση της επειδή, αν αυτό ισχύει, τότε υπάρχει σαφής διαχωρισμός μονίμων από αναπληρωτές. Ο συνάδελφος Παπασπύρος πήρε το λόγο και επικαλέστηκε το νόμο 1264 που απαγορεύει την παροχή στοιχείων από τα σωματεία προς του εργοδότες και εξέφρασε την άποψη ότι το σωματείο δεν έχει καμία υποχρέωση να δώσει βεβαίωση. Ως “Ρωγμή” δηλώσαμε ότι σε καμία περίπτωση δεν γίνεται το σωματείο να συνεργαστεί με τη διοίκηση σε ζητήματα συνδικαλιστικά και σε ζητήματα που αφορούν τα μέλη του. Ακόμη δηλώσαμε ότι πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από τη δ/νση με παράσταση διαμαρτυρίας από το ΔΣ.

Εντέλει η πλειοψηφία ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ αποφάσισε να παράσχει βεβαιώσεις ο σύλλογος σε όποιον ή όποια το ζητήσει.

Ως “Ρωγμή” καταθέσαμε ψήφισμα για την καταδίκη των πρακτικών των ισραηλινών δυνάμεων στη λωρίδα της Γάζας.Προτείναμε να τεθούν υπόψη της συνέλευσης τα ζητήματα που η ΔΟΕ προτείνει στην εισήγησή της-εφόσον υπάρχουν θέματα τα οποία δεν θίγονται. Τέλος προτείναμε να αποφασίσει η ΓΣ  αν οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν πολύ πρόσφατα θα μπορούν να έχουν την ιδιότητα του μέλους δίχως να πληρώσουν συνδρομή.