Ενημερωτικές συναντήσεις συλλόγου – Υπενθύμιση για Απεργία Αποχή από την αξιολόγηση

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Ευχόμαστε σε όλες κι όλους  καλή χρονιά με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και συλλογικούς νικηφόρους αγώνες!

Ο Σύλλογός μας  έχει κηρύξει Απεργία- Αποχή  από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται  με την άσκηση των καθηκόντων μας που αφορούν στις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού  και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης  και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων.

Στο μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την έναρξη ισχύος  της Απεργίας – Αποχής  στις 10-12-2021 και μέχρι τις χριστουγεννιάτικες διακοπές  καταγράφεται  ήδη συμμετοχή  σχολικών μονάδων και συναδέλφων σύμφωνα με την ενημέρωση που στάλθηκε στο Δ.Σ.του συλλόγου μας.

Με την επιστροφή στα σχολεία μας τη Δευτέρα προχωρούμε μαζικά τη συμμετοχή μας  στην Απεργία – Αποχή σε όλες τις σχολικές μονάδες τους συλλόγου μας.

Συγκεκριμένα:

• Υπογράφουμε τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία – αποχή του συλλόγου(την επισυνάπτουμε ξανά ), για τη συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή. Η παραπάνω δήλωση θωρακίζει τους εκπαιδευτικούς με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική μορφή πάλης. Στη συνέχεια καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου.
  • Αποστέλλεται αντίγραφο της  δήλωσης με τις υπογραφές στο σύλλογο, για την ενημέρωση του σωματείου μας.

Επισημαίνουμε ότι:

• Η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή του συλλόγου καλύπτει όλους τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους/τις διευθυντές/ντριες, προϊσταμένους/νες των σχολικών μονάδων από όλες τις διαδικασίες που προβλέπει η Υπ. απόφαση για την αξιολόγηση.
  • Στις σχολικές μονάδες που οι διευθυντές/ντριες, προϊστάμενοι/νες ή ακόμα και σύλλογοι διδασκόντων έχουν προχωρήσει σε  ορισμό των εκπαιδευτικών σε ομάδες  δράσης  , δεδομένου ότι η κήρυξη της απεργίας- αποχής από τον σύλλογό μας έγινε με μεγάλη καθυστέρηση από τη σχετική απόφαση της Γ.Σ. (19-10-21),  οι συνάδελφοι/ισσες που δηλώνουν συμμετοχή στην απεργία αποχή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να παρέχουν το «έργο» της αξιολόγησης – επεξεργασίας δεικτών.  Μπορούν οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσουν να συμμετέχουν στην νέα απεργία αποχή του συλλόγου ακόμα και αν έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία των σχεδίων δράσης και να ΜΗΝ έχουν υποχρέωση να ολοκληρώσουν το «έργο» που τους έχει ανατεθεί. Αντίστοιχα και οι συνάδελφοι που έχουν οριστεί ως συντονιστές ομάδων προσχωρώντας στην απεργία –αποχή δεν έχουν υποχρέωση να αναρτήσουν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ   τους στόχους (Α’ μέρος της Φόρμας Αποτύπωσης του Σχεδίου Δράσης).  Τους καλούμε όλους και όλες να προσχωρήσουν τώρα στην απεργία αποχή.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Υπενθυμίζουμε ότι:

• Η απεργία – αποχή του συλλόγου αποτελεί νέα απεργία αποχή,με νέο περιεχόμενο και αιτήματα από αυτά που υπήρχαν στο εξώδικο της ΔΟΕ και κατά κανέναν τρόπο δεν αποτελεί συνέχεια της απεργίας της ΔΟΕ που κηρύχθηκε παράνομη. Αυτό επιλέχθηκε ακριβώς για να μην μπορεί να θεωρηθούν υπεύθυνα τα εκπαιδευτικά σωματεία για συνέχιση της απεργίας της ΔΟΕ και να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ το ενδεχόμενο να υπάρχουν κυρώσεις στη διοίκηση των σωματείων που την κηρύσσουν.
  • Η απεργία – αποχή συνιστά απολύτως νόμιμησυνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει όλους/όλες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.
  • Η αποχή των εκπαιδευτικών από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη, συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.

Ενημερώνουμε ότι:

Ο Σύλλογός μας θα οργανώσει με το άνοιγμα των σχολείων διαδικτυακές συναντήσεις ενημέρωσης και συζήτησης με τους συναδέλφους των σχολικών μονάδων ανά δήμο για όλα τα ζητήματα που αφορούν το σχολείο και την εργασία μας.

Τετάρτη  12 -1-2022   στις  6.30 –  Βριλήσσια Πεντέλη Ν. Ψυχικό , Ψυχικό Φιλοθέη

Πέμπτη 13-1- 2022 στις  6.30   –  Χαλάνδρι

Δευτέρα 17-1-2022  στις 6.30  –  Χολαργός Παπάγου Αγ. Παρασκευή

Οι συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν με την πλατφόρμα  zoom, στο link :       https://us06web.zoom.us/j/86014196912

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι

Ενώ μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας το ΥΠΑΙΘ επιδεικνύει εγκληματική αδιαφορία, ανοίγοντας τα σχολεία χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο  και η αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία στις πολυπληθείς σχολικές τάξεις επανέρχεται και ενισχύεται γιατί η κυβέρνηση πήρε ως μοναδικό μέτρο ένα επιπλέον τεστ, η έγνοια της για την απρόσκοπτη εφαρμογή της αξιολόγησης παραμένει αμείωτη γιατί αντιλαμβάνεται ότι έχει  ηττηθεί στην πράξη αλλά και στη συνείδηση του κόσμου.

Συνεχίζουμε δυναμικά και ανυποχώρητα τον αγώνα  ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και τη λειτουργία συνολικά του εκπαιδευτικού συστήματος ως επιχειρηματικού. Ενάντια  στο σχολείο της αγοράς, το ανταγωνιστικό σχολείο των λίγων, που μεταφέρει  τις ευθύνες για τα προβλήματα του σχολείου και την χρηματοδότησή του στους γονείς και τους μαθητές, το σχολείο των αποκλεισμών και της κατηγοριοποίησης, της αμάθειας, της παιδαγωγικής ασφυξίας και της χειραγώγησης των  εκπαιδευτικών.

Συμμετέχουμε όλες και όλοι στην απεργία-αποχή!

Αγώνας μέχρι τη νίκη!

Η ανακοίνωση σε PDF