Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών στη Β΄ Αθήνας

9/4/2021

Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών

Η κοροϊδία συνεχίζεται!

Το ψέμα και ο κοινωνικός αυτοματισμός μαζί με το δόγμα της «ατομικής ευθύνης» αποτελούν όπως αποδεικνύεται, «όπλα» του Υπουργείου Παιδείας εναντίον των εκπαιδευτικών.
Ένα χαρακτηριστικό δείγμα επιβεβαίωσης αυτής της τακτικής είναι ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ουκ ολίγες φορές έχει κατηγορήσει τους εκπαιδευτικούς είτε ότι δεν θέλουν να κάνουν test  για τον covid-19, είτε ακόμα ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν.
Πριν λίγες μέρες στάλθηκε έγγραφο από τη Διοίκηση  στα μέιλ των εκπαιδευτικών, με το οποίο δινόταν η δυνατότητα σε όποιον εκπαιδευτικό ήθελε, να κάνει αίτηση για να εμβολιαστεί από τις αδιάθετες δόσεις εμβολίων.
Οι εκπαιδευτικοί μάλιστα είχαν λίγες ώρες μόνο στη διάθεσή τους για να στείλουν τις αιτήσεις τους προκειμένου να εμβολιαστούν.
Στις  Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, λοιπόν, στο ελάχιστο αυτό χρονικό διάστημα των λίγων ωρών κατέθεσαν αίτηση 2290 εκπαιδευτικοί Π.Ε. και 2910 εκπαιδευτικοί Δ.Ε., δηλαδή συνολικά  5200 εκπαιδευτικοί. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 72% του συνόλου των εκπαιδευτικών που υπηρετούν   στις Διευθύνεις Π.Ε. και Δ.Ε. Β΄ Αθήνας.
Η Τρίτη 6 Απριλίου ήταν η πρώτη ημέρα που κλήθηκαν εκπαιδευτικοί να εμβολιαστούν. Κλήθηκαν μόλις … 12!
Τη δεύτερη μέρα, Τετάρτη 7 Απριλίου, κλήθηκαν μόνο 11!
Όπως όλοι κατανοούμε με αυτό τον ρυθμό χρειάζονται περίπου 2 χρόνια για να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί στη Β΄ Αθήνας. Και δυστυχώς το ίδιο έχει συμβεί και στις άλλες περιφέρειες της Ελλάδας.
Γεγονός είναι επίσης ότι ξεκινά η λειτουργία των Λυκείων χωρίς να έχει προχωρήσει, όπως έπρεπε, ο εμβολιασμός τουλάχιστον αυτών των εκπαιδευτικών.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση, ενώ δεν λαμβάνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, θεωρούν τους εκπαιδευτικούς αναλώσιμους και ασχολούνται μόνο με την επικοινωνιακή προβολή ωραιοποίησης της εγκληματικής πολιτικής τους. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς για τα τραγικά αδιέξοδα και λάθη της δικής τους πολιτικής.
Εάν δεν ήταν τόσο επικίνδυνοι, θα ήταν απλά γελοίοι.
Τώρα είναι και τα δύο.