Εκπαιδευτικός Τουρισμός!

Συνάδελφοι, -ισσες,

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ αποφάσισε για μια ακόμα φορά τη συμμετοχή στο συνέδριο ΔΟΕ-ΠΟΕΔ που θα γίνει στην Κύπρο με θέμα: «Η εκπαίδευση στα χρόνια της κρίσης. Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην εκπαίδευση».

Με έγγραφό της, στις 9-2-2017, καλούσε τους Συλλόγους  να δηλώσουν συμμετοχή έχοντας συγκεκριμένη εισήγηση που να απηχεί τις θέσεις του Συλλόγου πάνω στο θέμα. Δικαίωμα συμμετοχής είχε κάθε μέλος του Συλλόγου και τα έξοδα του συνέδρου θα τα επωμιζόταν ο τοπικός Σύλλογος.

Εμείς πάντα διαφωνούσαμε με τον εκπαιδευτικό τουρισμό και γι΄αυτό καταψηφίσαμε στο Δ.Σ. την πρόταση για συμμετοχή του Συλλόγου μας στο Συνέδριο. Όπως γράψαμε και στο ενημερωτικό η ψηφοφορία για το συγκεκριμένο θέμα ήταν 3 ΥΠΕΡ (ΔΑΚΕ –ΑΚΣΥΑ) και 3 ΚΑΤΑ(ΡΩΓΜΗ-ΔΙΕΞΟΔΟΣ). Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε ότι η απόφαση άλλαξε και θα συμμετέχει από την πλευρά του Δ.Σ. η εκπρόσωπος  της ΑΚΣΥΑ κ. Μούρκου.

Καταγγέλλουμε τη συγκεκριμένη ενέργεια και ως προς τον τρόπο που αποφασίστηκε αλλά ως προς τον τρόπο που υλοποιήθηκε, δηλαδή χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι συνάδελφοι για να μπορεί όποιος θέλει να πάρει μέρος ως ισότιμο μέλος του Συλλόγου.

Επιπλέον στους δύσκολους αυτούς  καιρούς οι συνδρομές των συναδέλφων είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμες για να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην εκπαιδευτική πολιτική που έρχεται να αποδομήσει ότι έχει μείνει όρθιο από το Δημόσιο Σχολείο και τα εργασιακά μας δικαιώματα.