ΔΟΕ: στάση εργασίας και συγκέντρωση Πέμπτη 17/12 για την άδικη πειθαρχική δίωξη της συν.Νατάσας Ορφανοπούλου

 

ορφανοπουλου

Αρ. Πρωτ. 284Αθήνα 10/12/2015Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

Θέμα: Κήρυξη στάσης εργασίας και κάλεσμα σε συγκέντρωση. Να παύσει άμεσα η άδικη πειθαρχική δίωξη κατά της συναδέλφου Νατάσας  Ορφανοπούλου

 

Την Πέμπτη  17 Δεκεμβρίου  2015 εκδικάζεται από το  Α΄ Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ.Ε. Αττικής η υπόθεση της συναδέλφου Νατάσας  Ορφανοπούλου, δασκάλας  του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, η οποία με απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχει παραπεμφθεί κατηγορούμενη για « Άσκηση κριτικής των πράξεων της Προϊσταμένης Αρχής », παράπτωμα   το οποίο συνιστά παράλληλα « αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά ». Παράλληλα είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία από την 8-4-14 με την ενεργοποίηση  του μνημονιακού Πειθαρχικού «Δικαίου».

Η δίωξη κατά της συναδέλφου μας αποτελεί δίωξη εναντίον όλων των εκπαιδευτικών και αποτελεί έναν ακόμα κρίκο παραβίασης κάθε έννοιας δικαίου στα πλαίσια της βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει καταγγείλει πολλές φορές το φαινόμενο και το έχει αναδείξει σε όλες του τις διαστάσεις με παρεμβάσεις προς τις πολιτικές ηγεσίες, εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει τρίωρη (3ωρη)  στάση εργασίας για τις ώρες 11:00 – 14:00 την Πέμπτη 17/12/2015 προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής, Τσόχα 15-17 την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου   ώρα 11.30 π. μ.

 Δείτε και την ανακοίνωση του Συλλόγου μας “Ο Περικλής”:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή

Τηλ-Fax: 2106399318
https://www.syllogosperiklis.gr
[email protected] 
 Αγ. Παρασκευή,  6 Δεκεμβρίου 2015
Αρ. Πρωτ. 3Προς: τους συναδέλφουςμέλη του Συλλόγου μας

  

ΘΕΜΑ:  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης για την αθώωση της διωκόμενης συναδέλφισσας Ν. Ορφανοπούλου,  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου  ώρα 11.30π.μ. – Διευκολυντική στάση εργασίας, 11μ.μ.- 2μ.μ.

Την Πέμπτη  17 Δεκεμβρίου  2015 εκδικάζεται από το  Α΄ Τμήμα του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π.Ε. & Δ. Ε. Αττικής η υπόθεση της συναδέλφισσάς μας Νατάσας  Ορφανοπούλου, δασκάλας  του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, η οποία με απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έχει παραπεμφθεί κατηγορούμενη για « Άσκηση κριτικής των πράξεων της Προϊσταμένης Αρχής », παράπτωμα   το οποίο συνιστά παράλληλα « αναξιοπρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά ». Παράλληλα είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία από την 8-4-14 με την ενεργοποίηση  του Νέου Πειθαρχικού «Δικαίου», μνημονιακού νόμου του μεσοπρόθεσμου.  Η συναδέλφισσά μας καλείται να παραστεί αυτοπροσώπως στην εκδίκαση της υπόθεσης κατά τη συνεδρίαση αυτή.  

 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε τη δίωξη της συναδέλφισσας ως δίωξη του ίδιου του Συλλόγου, ως δίωξη όλων των εκπαιδευτικών και στήριξε  συνδικαλιστικά και οικονομικά τη συναδέλφισσά μας. Οργάνωσε αγωνιστικές κινητοποιήσεις  και ενεργοποίησε τα μέλη του στην κατεύθυνση της  μάχης για την ακύρωσή της και τη δικαίωση της συναδέλφισσας.

 Η περίπτωση της Νατάσας Ορφανοπούλου είναι από τις πιο κραυγαλέες μιας ολόκληρης βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί από τον καιρό των δυο  πρώτων μνημονίων  σε όλη την Ελλάδα και καλά κρατεί και στον καιρό του 3ου μνημονίου, των εκάστοτε αντιδραστικών συγκυβερνήσεων του πολιτικού συστήματος.

Απέναντι στο ‘’διότι δεν συνεμμορφώθην προς τα υποδείξεις’’,  πρέπει να αγγίξει  τον κάθε ένα δάσκαλο  χωριστά, να τον τρομοκρατήσει , να τον απειλήσει, να τον κάνει να σιωπά.

Παραμένουμε ανυποχώρητα στο πλευρό της συναδέλφισσάς μας και αγωνιζόμαστε για την αθώωσή της και την πλήρη και οριστική δικαίωσή της.

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας  καλεί:  

  1. Τους συναδέλφους μέλη του συλλόγου μας, τους συλλόγους Π.Ε. “Γ.Σεφέρης” και Αμαρουσίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Αττικής, Τσόχα 15-17 την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ώρα 11.30 π.μ.

 

  1. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και την Ε. Ε. της ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν επίσης στάση εργασίας  και να παρευρεθούν εκπρόσωποί τους στη συγκέντρωση.

 

Κηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας, 11.00 π.μ. – 2μ.μ. για τη συμμετοχή των συναδέλφων.

Με τη  χρήση της διευκολυντικής στάσης εργασίας τα σχολεία μας θα λειτουργήσουν μόνο κατά τις 3 πρώτες διδακτικές ώρες και θα επαναλειτουργήσουν από την έναρξη του Ολοήμερου προγράμματος.

H προσπάθεια χειραγώγησης και υποταγής των εκπαιδευτικών δεν  θα περάσει

Απαιτούμε την αθώωση της συναδέλφισσάς  μας

 

                                      Το Δ.Σ. του Συλλόγου