ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Αποσύρουμε τις υποψηφιότητες-Ακυρώνουμε την ηλεκτρονική ψηφοφορία

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ» ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Με την ΚΥΑ 14/10/20 Αρ. Πρωτ. Φ.350 /51 /139940 /E3 με θέμα «Διαδικασία ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια ….» Οι εκλογές έτους 2020 για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διεξάγονται όλες ηλεκτρονικά το πρώτο Σάββατο του μηνός Νοεμβρίου από την 9η πρωινή μέχρι την 5η μεσημβρινή ώρα,
H Κεραμέως στη συνάντηση με την ΟΛΜΕ δήλωσε ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία γίνεται γιατί είναι στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ,   άρα όχι λόγω της πανδημίας!
Την ίδια ώρα ο Βρούτσης διαρρέει στον τύπο ότι ετοιμάζει νομοσχέδιο με υποχρεωτική ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία με το 50+1!
Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι έχουν συνολικό σχέδιο που στόχο έχει τα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα συνολικά. Ξεκινώντας  από τις εκλογές των αιρετών, που καθορίζει αποκλειστικά το Υπουργείο Παιδείας για να αποτελέσει το τετελεσμένο και τον ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ,   στόχος τους είναι  να το επεκτείνουν  στα σωματεία.
Επιδιώκουν:
  • τον πλήρη έλεγχο του θεσμού του αιρετού, ώστε να λειτουργεί συμπληρωματικά στη διοίκηση που θα καθορίζει ανεμπόδιστα τις υπηρεσιακές μεταβολές με βάση την αυθαιρεσία, το ρουσφέτι και την συναλλαγή.
  • να βάλουν τέρμα στις συνελεύσεις και τις συλλογικές διαδικασίες.

Δεν θα το αποδεχτούμε – Δεν θα περάσει
ΤΩΡΑ είναι η ώρα που πρέπει όλο το συνδικαλιστικό κίνημα να σηκώσει τείχη απέναντι στο σχέδιο αυτό!
Μετά την πρόκληση της Κεραμέως να αποστείλει οριστικά την εγκύκλιο για τους όρους διεξαγωγής των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία  η μόνη απάντηση είναι η υλοποίηση της από  16/10/2020 απόφασης της ΔΟΕ για «Καμία συμμετοχή της Δ.Ο.Ε. σε ηλεκτρονικές εκλογές».
 Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΜΕΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ
Αυτή την κρίσιμη ώρα για το εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα δε χωράνε παιχνίδια μικροπαραταξιακά από κανένα και καμία προσχηματική διαφωνία στη διαδικασία για την απόσυρση.
O σύλλογος μας καλεί
  • όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμειςπου κατέθεσαν ψηφοδέλτια στο ΠΥΣΠΕ της Β΄Αθήνας  να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους από και να  υλοποιήσουν την απόφαση της ΔΟΕ
  • τους άλλους συλλόγους της Δ/νσης Β΄Αθήνας από κοινού να καλέσουμε τους εκπρόσωπους των παρατάξεων που συμμετέχουν στις εκλογές ΠΥΣΠΕ  σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση για να καταθέσουμε την αίτηση απόσυρσης των ψηφοδελτίων των παρατάξεων από κοινού. Προτείνουμε αυτό να γίνει άμεσα – ενδεικτικά την Τετάρτη 21/10 στις 13:30 (αν είναι αποδεκτή μέρα και  για τους άλλους συλλόγους. ) Aμέσως μετά να ανακοινώσουμε από κοινού την πράξη αυτή και να ενημερώσουμε τη ΔΟΕ ότι δεν υπάρχουν ψηφοδέλτια και δε θα πραγματοποιηθούν  ηλεκτρονικές εκλογές στη Δ/νση Π.Ε. Β΄Αθήνας.
  • όλους/ες τους συναδέλφους σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία– ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ!
  • τους εκπαιδευτικούς- μέλη του συλλόγου μαςνα μη δεχτούν να συμμετέχουν σε μια απονομιμοποιημένη, διαβλητή, έωλη και επικίνδυνη πειθαρχικά διαδικασία ως μέλη  εφορευτικής επιτροπής. Η ΔΟΕ με την παραπάνω απόφασή της καλύπτει  τους συναδέλφους που τυχόν δεχτούν πιέσεις από τις εκάστοτε Δ/νσεις  για συμμετοχή στη διαδικασία.
Ζητάμε μαζί με τη ΔΟΕ την  αναβολή της διενέργειας των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια και διεξαγωγή τους με δια ζώσης ψηφοφορία, σε εργάσιμη ημέρα.
Δείτε την ανακοίνωση της Δ.Ο.Ε.

Αρ. Πρωτ. 1066

Αθήνα 16/10/2020
Καμία συμμετοχή της Δ.Ο.Ε. στις  «ηλεκτρονικές εκλογές» στις 7 Νοεμβρίου

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση, σε εφαρμογή της από 05/10/2020 απόφασής του, έπειτα και από την έκδοση της Υ.Α. (Φ.350/52/139940)  με την οποία η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. αμετακίνητη στην αντιδημοκρατική της μεθόδευση, για επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, όρισε ως ημέρα πραγματοποίησής τους το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, χωρίς κανέναν διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, αποφάσισε:
  • Να καλέσει, για μια ακόμη φορά την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να εισακούσει την πρόταση της Δ.Ο.Ε. για διενέργεια των εκλογών ανάδειξης των αιρετών  όταν θα υπάρξουν οι ευμενείς υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν τη διενέργεια των εκλογών ασφαλή, με τη δια ζώσης παρουσία των συναδέλφων και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, σε εργάσιμη ημέρα χωρίς άδεια και με παράταση, μέχρι τότε, της θητείας των νυν αιρετών.
  • Να προχωρήσει σε απόσυρση των ψηφοδελτίων για το Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. με την ευθύνη όλων των συνδυασμών που κατέρχονται στις εκλογές, καλώντας όλες τις παρατάξεις να εφαρμόσουν την απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και να συμμετέχουν στο κάλεσμά του για την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 στα γραφεία της Δ.Ο.Ε. ώστε από κοινού να υλοποιήσουμε την απόφαση.
  • Να καλέσει τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις με αυτήν του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., να φροντίσουν για τη συντεταγμένη απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων από τις εκλογές για ανάδειξη αιρετών των Π.Υ.Σ.Π.Ε. και την κατάθεση των αιτήσεων απόσυρσης συνολικά στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καθώς και να μην ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.
  • Να καλέσει τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως μέλη εφορευτικών επιτροπών και να τους παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης  για συμμετοχή στη διαδικασία.
  • Να καλέσει όλους τους συναδέλφους, σε περίπτωση πραγματοποίησης των εκλογών, να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επιφυλάσσεται για τη χρήση κάθε προβλεπόμενου πρόσφορου νομικού μέσου προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία και να μην νομιμοποιηθεί σε κανένα επίπεδο.
Σ’ αυτές τις ιστορικές για τον κλάδο στιγμές, απέναντι στην  επίθεση της κυβέρνησης  στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα που ξεκινάει από τον θεσμό του αιρετού, ο οποίος αποτελεί κατάκτηση του κλάδου και  στοχεύει τις συλλογικές διαδικασίες  και τη λειτουργία των σωματείων, στην αδιαλλαξία και στην άρνησή της για διάλογο, απαντάμε ενωτικά και αποφασιστικά προασπίζοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές διαδικασίες. Δεν θα συναινέσουμε στον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και έκφραση των διεκδικήσεων των εργαζομένων.
Από τη Δ.Ο.Ε.