ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ! ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! Τετάρτη 17/5, Όλες/όλοι στην Πανεργατική απεργία και Συγκέντρωση Μουσείο-Πολυτεχνείο 11.00 πμ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση και το κουαρτέτο των «θεσμών» συμφώνησαν, ύστερα από μηνών αδιάκοπη (!)  και επίπονη (!) διαπραγμάτευση. Το τι συμφώνησαν και το τι συνέπειες έχουν όλα αυτά στη ζωή μας όλοι λίγο πολύ το ξέρουμε. Το τι θα σημαίνει για την καθημερινότητά μας όλοι το υποψιαζόμαστε. Μείωση των μισθών και των συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου με φοροεπιδρομή στα χαμηλότερα εισοδήματα, εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις… και δεν υπάρχει τέλος στη λαίλαπα των μέτρων. Στην εκπαίδευση αύξηση του ωραρίου, μηδενικούς διορισμούς, έμφαση στην «καλή» αξιολόγηση και άλλα πολλά!

Και όσο κι αν επιμένει το προηγούμενο πολιτικό προσωπικό ότι θα τα κάνει όλα καλύτερα, οι μνήμες μας είναι νωπές, παρόλο που μας αντιμετωπίζουν σαν αμνήμονες! Άλλωστε όλα είναι συμφωνημένα.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ομοσπονδιών από την άλλη, άβουλες και απρόθυμες να υπερασπιστούν το οτιδήποτε, κηρύσσουν απεργίες, ωστόσο ούτε τις στηρίζουν ούτε δουλεύουν για την επιτυχία τους.

Και σε όλα αυτά τι κάνουμε εμείς; Σίγουρα μια μέρα απεργία δεν θα φέρει τον κόσμο τούμπα, ανάποδα. Εντούτοις είναι μια καλή ευκαιρία αυτή η αφορμή να γίνει το έναυσμα για να ξαναπιάσουμε το νήμα της αντίστασης, ώστε τα σχέδια τους να μην γίνουν πράξη. Η αδράνεια και η νηνεμία δίνει αέρα στα πανιά τους και κάνει εμάς παθητικούς και τη ζωή μας χειρότερη. Όσο λιγότερο αντιστεκόμαστε τόσο θα ενισχύονται τα καταστροφικά μέτρα επάνω μας.  

Μήπως ήρθε λοιπόν ο καιρός να σκεφτούμε και να το «πάρουμε αλλιώς»;

Όσο κι αν κοντεύει να γίνει συνήθεια ότι είναι “λογικό” και “αναμενόμενο” να έχουμε κάθε λίγο νέα μέτρα φτωχοποίησης και ξεπουλήματος των πάντων, ότι αυτή είναι η «μοίρα» μας και το «ριζικό» μας, είναι απόλυτα σημαντικό να υπάρχει έστω και η πιο μικρή αντίσταση: Μια μέρα απεργία με όλους μας στον δρόμο μπορεί να σημαίνει πολλά.

17   ΜΑΪΟΥ, ΟΛΟΙ  ΚΑΙ  ΟΛΕΣ

ΣΤΗΝ  24ΩΡΗ  ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ