ΔΕΥΤΕΡΑ 24/8 – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 10:30 πμ. ΤΡΙΤΗ 25/8 – ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ – ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 

 

 

Και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή!

Μόρφωση, υγεία, μόνιμη εργασία, καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία!

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όλοι οι εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, χρειάζεται τώρα να απαντήσουμε αποφασιστικά και αγωνιστικά απέναντι στην κυβερνητική κοροϊδία με τα ελλιπή μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων. Απέναντι στον εμπαιγμό με τις φετινές προσλήψεις αναπληρωτών που φαίνεται ότι στην Α΄ φάση δε θα υπάρχει Παράλληλη και ΖΕΠ και σε χιλιάδες ακόμα ειδικότητες και δομές, σε Γενική και Ειδική, θα μείνουν ακάλυπτα κενά…

Αναρωτιόμαστε: Αυτός είναι ο «καλός» και «έγκαιρος» προγραμματισμός της νέας σχολικής χρόνιας από την κυβέρνηση;

  • Εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι προσλήψεις σε μία φάση για όλες τις δομές και τις ειδικότητες.
  • Κανένας συνάδελφος απολυμένος και εκτός σχολείου είτε για παράβολο, είτε για τεχνικά προβλήματα, είτε λόγο ανακατατάξεων στους πίνακες και λιγότερων προσλήψεων.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις – μαζικοί μόνιμοί διορισμοί. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
  • Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων (καθαριότητα, δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας, αύξηση πιστώσεων για εκπαιδευτικούς, ανάπτυξη των σχολικών υποδομών κ.α).

Καμία αναμονή, κανένας συνάδελφος μόνος του!

Δίνουμε, ως πρώτη απάντηση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, μαζικό παρόν στις κινητοποιήσεις Συλλόγων, ΕΛΜΕ, Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών, Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή την Τρίτη 25/8 στις 11:00 αλλά και στο Υπ. Εσωτερικών τη Δευτέρα 24/8 στις 10:30 (για τα προβλήματα με τους πίνακες του ΑΣΕΠ).  Την ίδια μέρα προχωράμε σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα και Δ/σεις, Περιφέρειες και Δήμους.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας το επόμενο διάστημα, για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της νέας χρόνιας, με Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων μας, με αποφάσεις για απεργία – αποχή από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση,  για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλεία, για την κάλυψη του συνόλου των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας!!

Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ επιτέλους  να πάρουν την ευθύνη τους στην οργάνωση του αγώνα των εκπαιδευτικών και να στηρίξουν έμπρακτα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.