ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ! ΜΑΖΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ! ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/3 ώρα 13.00

 

Την Παρασκευή 2 του Μάρτη αποφασίστηκε στην πανελλαδική συνέλευση αγώνα στο υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιηθεί απεργιακή κινητοποίηση και πάλι στις 9/3, να προκηρύξει δηλαδή η ΔΟΕ απεργία και συγκέντρωση έξω από το «σιδερόφρακτο» υπουργείο.

Δεκαοκτώ πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών και δέκα ΕΛΜΕ της Αττικής, καθώς και το Συντονιστικό των Αναπληρωτών και Αδιόριστων πραγματοποίησαν μια μαζική και μαχητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο παιδείας, με κεντρικό αίτημα τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων εδώ και τώρα! Πολλοί αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί υλοποίησαν την απόφαση της συνέλευσης αγώνα και την Παρασκευή 9 Μαρτίου έδειξαν ότι το εκπαιδευτικό κίνημα είναι αποφασισμένο να δώσει συνέχεια στον αγώνα.

Η ΔΟΕ, αλλά και το δικό μας Σωματείο «ο Περικλής», η ΔΑΚΕ, η ΔΗΣΥ, το ΠΑΜΕ, δεν σεβάστηκαν την απόφαση μιας συνέλευσης αγώνα εκατοντάδων εκπαιδευτικών, κυρίως αναπληρωτών απ’ όλη την Ελλάδα μέσα στο υπό κατάληψη υπουργείο, μια συνέλευση που μίλησαν οι «αόρατοι» εκπαιδευτικοί και έθεσαν πολύ σωστά το πώς θα κλιμακωθεί ο αγώνας όλων μας για «Μαζικούς, Μόνιμους Διορισμούς, εδώ και τώρα». Το πρόσχημα ήταν «ότι έπρεπε να οργανωθεί καλύτερα η απεργιακή κινητοποίηση». Ωστόσο η ΔΟΕ δεν προκήρυξε απεργία για τις 16/3, αλλά 3ωρη στάση εργασίας και καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία να συμπληρώσουν με άλλη μια 3ωρη στάση.

Την Παρασκευή στις 16 Μάρτη αποφασισμένοι, συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση, κλείνουμε όλα τα σχολεία και συγκεντρωνόμαστε στο υπουργείο Παιδείας στη 1.00 μ.μ. Και αυτή την Παρασκευή, όπως και την επόμενη και όσο χρειαστεί θα είμαστε εκεί μέχρι κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσά μας την επόμενη σχολική χρονιά να είναι διορισμένοι στα σχολεία τους! Μέχρι όλα τα σχολεία να λειτουργούν με γνώμονα τις πραγματικές τους ανάγκες που είναι οι ανάγκες όλων των μαθητών και μαθητριών μας.

Ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας παντού για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου!

Όλοι ενωμένοι μέχρι τη νίκη!