ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ Συλλόγου Π.Ε. «Ο Περικλής» : Εξ αποστάσεως συνδικαλιστές, εξ αποστάσεως από τους συναδέλφους

ΔΑΚΕ – ΔΗΣΥ  Συλλόγου Π.Ε. «Ο Περικλής» :

Εξ αποστάσεως συνδικαλιστές, εξ αποστάσεως από τους συναδέλφους

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η  ΔΑΚΕ του συλλόγου μας «Ο Περικλής»  εργάζεται  ακάματα για την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής  πολιτικής  του Υπουργείου Παιδείας.  Εκτός των στελεχών της  που εργάζονται σε φορείς  του (ΙΕΠ, ΕΟΠΠΕΠ)υπηρετώντας τους κατστροφικούς για το δημόσιο σχολείο σχεδιασμούς και τις στοχεύσεις του,  πασχίζει με όλους τους τρόπους να θέσει κάθε εμπόδιο απέναντι στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών που εκφράστηκαν  ενάντια στο πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα  και την τροπολογία –διαλύτη της εκπαιδευτικής διαδικασίας  πανοπτικού ελέγχου , κατηγοριοποίησης και αποκλεισμών.
Η παράταξη της Υπουργού Καμερέως συγκροτώντας  πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας μαζί με τη ΔΗΣΥ, όπως πρόσφατα καταγγείλαμε με ανακοίνωσή μας,  εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά τη σύγκλιση έκτακτης Γ.Σ. σε προαύλιο σχολείου και με μέτρα προστασίας ακόμα και τώρα που τα σχολεία άνοιξαν και όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους.
Και ενώ ήδη από χτες, οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας  βρίσκονται στα σχολεία τους, οι σύλλογοι διδασκόντων συνεδριάζουν και τη Δευτέρα υποδεχόμαστε τους μαθητές μας  σε τμήματα μέχρι και 15 μαθητών , ο Πρόεδρος (ΔΑΚΕ) και τα μέλη της παράταξής του,  με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΗΣΥ καλεί σε συνεδρίαση το Δ.Σ. των επτά (7) μελών(!)  με τηλεδιάσκεψη και μάλιστα μέσω της πλατφόρμας webex , αρνούμενη η πλειοψηφία,  την δια ζώσης συνεδρίαση. Με αυθαίρετο και αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς κανένα πραγματικό και βάσιμο επιχείρημα, καταργεί τις δια ζώσης συνεδριάσεις του Δ.Σ. παραπέμποντας στις  καλένδες  αορίστου χρόνου την επαναλειτουργία του συλλόγου και του Δ.Σ. με ζωντανές διαδικασίες.
Καταγγέλλουμε τη στάση  τους και την απαξίωση που επιδεικνύουν απέναντι στη λειτουργία του συλλόγου μας και τις συλλογικές του διαδικασίες.
Η παράταξη της Υπουργού Καμερέως  απουσιάζει σταθερά  από όλες τις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα  με συμμετοχή και της ΔΟΕ.  Κανένα μέλος της δεν συμμετείχε σε καμία.
Κοινοποιεί με χρονοκαθυστέρηση στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας το  Πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων για συλλογική απάντηση με  μη εφαρμογή της ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων από τη σχολική αίθουσα που εξέδωσε και προτείνει η ΔΟΕ για τις συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται στα σχολεία σήμερα και αύριο βάζοντας ουσιαστικά πλάτη στα σχέδια του Υπουργείου για την εφαρμογή των διατάξεων που περιλαμβάνονται στην υπ’ αρ. 57233/Υ1/2020 [ΦΕΚ 1859/Β/15-5-2020] Κοινή Υπουργική Απόφαση «Σύγχρονη εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση» σε εφαρμογή της διάταξης του άρ. 63 του N. 4686/2020 και των συνακόλουθων εφαρμοστικών εγκυκλίων που την διέπουν και οδηγούν στην απαράδεκτη, από κάθε άποψη, διαδικασία της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων μέσα από την σχολική αίθουσα και τη συνέχιση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με ανοιχτά σχολεία,  εξισώνοντάς την με τη  ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία.
Παρόλα αυτά , η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του συλλόγου μας αποφάσισαν στις συνεδριάσεις των συλλόγων που έγιναν σήμερα όχι μόνο να αρνηθούν τις κάμερες στην τάξη αλλά και ότι με ανοιχτά τα σχολεία  τερματίστηκε η εξ αποστάσεως σύγχρονη και ασύγχρονη.
Στην πραγματικότητα, η παράταξη των «κολλητών» της Κεραμέως κάνει εξ αποστάσεως συνδικαλισμό και τίθεται η ίδια εξ αποστάσεως από τους συναδέλφους και από τη βούλησή τους.