Γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ

Σύλλογος «Ο Περικλής»: Γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ

χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ

Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 του Φλεβάρη στο ξενοδοχείο ΑΠΟΛΛΩΝ στο Καβούρι! Με προσκεκλημένο τον πρωθυπουργό, τον ΣΕΒ και εργοδοτικές οργανώσεις, με νόθους αντιπροσώπους,  σεκιούριτι και χωρίς να προβλέπουν χρόνο για συζήτηση για τα ζητήματα του κόσμου της εργασίας.

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος! Πρόκληση το κάλεσμα πρωθυπουργού να χαιρετίσει συνέδριο των εργαζομένων. Ενός πρωθυπουργού που συνεχίζει και εντείνει την μνημονιακή επίθεση των προηγούμενων κυβερνήσεων  την ίδια ώρα που με τις πολιτικές του επιλογές  χτυπάει με θεσμικό τρόπο τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι πολύ πρόσφατες οι απαξιωτικές και υβριστικές δηλώσεις του απέναντι στους εργαζόμενους όπως και η επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι, οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις δεν θα επιτρέψουν να γίνει ένα τέτοιο συνέδριο. Η μάχη πρέπει να δοθεί μέχρι τέλους. Κανένα  σωματείο να μην νομιμοποιήσει αυτό το πραξικόπημα σε βάρος των εργαζόμενων. Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων, των ματ, των κυβερνήσεων  και των αφεντικών.

Ως Σύλλογος «Περικλής» συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των συνδικάτων (Τρίτη 25/2) Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, στο χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου – παρωδία, στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής! Στη διευκολυντική Στάση Εργασίας που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την  Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020  από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου μπορεί κάθε συνάδελφος να κάνει χρήση όσων ωρών θέλει με βάση το πρόγραμμά του για να συμμετέχει στην κινητοποίηση.

Δείτε την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Απαιτούμε γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, με βάση το καταστατικό της,

και όχι «συνέδριο» – παρωδία με ΜΑΤ, εισαγγελείς και την εποπτεία του πρωθυπουργού!

Για ακόμα μια φορά, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο. Ανακοίνωσε συνέδριο παρωδία για τις 25 Φλεβάρη!

Απαιτούμε να γίνει γνήσιο συνέδριο, με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Εδώ και τώρα γνήσιο συνέδριο της ΓΣΕΕ, χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία! Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει διευκολυντική Στάση Εργασίας την Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020,  από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Καβούρι, στο ξενοδοχείο «Απόλλων» όπου εξαγγέλθηκε ότι θα  πραγματοποιηθεί το συνέδριο – παρωδία της ΓΣΕΕ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.