Για την προστασία της υγείας, την επιβίωση Απαντάμε δυναμικά, αγωνιστικά στο κλίμα αστυνομοκρατίας, στην κρατική βία και καταστολή!

Με πρόσχημα την πανδημία, ο Ελληνικός λαός βρίσκεται αντιμέτωπος με σειρά αντιλαϊκά αυταρχικά μέτρα.

Το τελευταίο διάστημα όμως οι μάσκες έπεσαν! Η καταστολή των δίκαιων κινητοποιήσεων φοιτητών και εργαζομένων, η επέμβαση με τα ΜΑΤ εναντίων των φοιτητών, και φυσικά η απρόκλητη επίθεση  αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος κατοίκων της  Ν. Σμύρνης το Σαββατοκύριακο, σε περαστικούς και οικογένειες με μικρά παιδιά ξεχείλισε το ποτήρι της συσσωρευμένης λαϊκής αγανάκτησης και κατακραυγής.Η μαζική διαμαρτυρία σωματείων, μαζικών φορέων και οργανώσεων νεολαίας και φοιτητικών συλλόγων έστειλε το μήνυμα: Είναι βαθιά γελασμένοι στην κυβέρνηση αν νομίζουν πως με την αστυνομία και τον αυταρχισμό θα επιβάλουν σιγή νεκροταφείου παντού. Αν πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα τσακίσουν το φρόνιμα του λαού για να περνάνε σωρηδόν αντιλαϊκά μέτρα με πρόσχημα την πανδημία, πλανούνται πλάνη οικτρά.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της: Αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με επίταξη έστω και τώρα του ιδιωτικού τομέα, να πάρει ουσιαστικά μέτρα στους χώρους δουλειάς  και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που έχουν γίνει εστίες υπερμετάδοσης του κορονωιού , μοιράζει ξύλο και χημικά, ενισχύει την καταστολή και την βία απέναντι στους εργαζόμενους και στο λαό συνολικότερα. Ο λαός έχει αποδείξει ιστορικά  κόντρα σε θεούς και δαίμονες ότι μπορεί να ξεπερνά τον φόβο να οργανώνεται και να παλεύει συλλογικά. Καμία κυβέρνηση και κανένα αφεντικό δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο ούτε με τρομοκρατία και καταστολή.

Καλούμε όλους να οργανωθούν και να συσπειρωθούν στο σωματείο, να αλλάξουν τους συσχετισμούς και να παλέψουμε οργανωμένα για τα δικαιώματα στην εργασία, την υγεία. Να καταδικάσουν τις πολιτικές της ευρωπαϊκής ένωσης και της κυβέρνησης που με όχημα την πανδημίαπαίρνουν σειρά αντιλαϊκών μέτρων.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΡΤΗ 6μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων – 15 μαθητές ανά τμήμα.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα πανεπιστήμια.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορονοϊό.
  • Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.