‘Αρση των αναστολών εργασίας και επιστροφή των υγειονομικών ΤΩΡΑ!

Ασφυκτική η πίεση στο σύστημα υγείας – Δεν είναι λύση η επίταξη, λένε οι  υγειονομικοί - ΤΑ ΝΕΑ

Ο λαός μετράει τα ολέθρια αποτελέσματα της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση στις καθημερινές λίστες των χιλιάδων νεκρών. Θυσιάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής για τα κέρδη των ιδιωτών, τους οποίους ενισχύει με πακτωλό χρημάτων, ενώ συνεχίζει προκλητικά την υπονόμευση και διάλυση των δημόσιων νοσοκομείων και τη στέρηση από το ΕΣΥ του αναγκαίου προσωπικού. Με βάση τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ οι αναστολές εργασίας (7000), οι συνταξιοδοτήσεις και οι 2500 υγειονομικοί που κάθε στιγμή απουσιάζουν επειδή νοσούν, έχουν οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υποστελέχωση των δομών υγείας και στην εξάντληση όσων έχουν απομείνει.

Για να αποκρύψει τις πραγματικές της επιδιώξεις και να αποποιηθεί των ευθυνών της αξιοποιεί το αντιδραστικό δόγμα της «ατομικής ευθύνης» που έκφρασή τους είναι, τα πρόστιμα, κάθε είδους αντιεπιστημονικοί περιορισμοί και  οι αναστολές εργασίας, παρότι έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση μέτρο υγειονομικού χαρακτήρα. Ο εμβολιασμός από εργαλείο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, μετατρέπεται σε μηχανισμό διχασμού, προστίμων, απολύσεων.

Παρά την έξαρση των κρουσμάτων κι ενώ η κυβέρνηση εξαγγέλλει ότι οδεύουμε προς αναστολή όλων των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του covid, η απειλή της απόλυσης των υπό αναστολή υγειονομικών (7000) μετατρέπεται σε ένα ακόμη χτύπημα κατά του ΕΣΥ.  Ανοίγει ένα τεράστιο ζήτημα με την άρση της μονιμότητας κατά παράβαση ακόμα και του Συντάγματος. Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στην εργασία και την υγεία των εργαζομένων και του λαού.

Η αποτροπή των απολύσεων των ανεσταλμένων υγειονομικών μας αφορά όλους!

Στηρίζουμε τον αγώνα τους και απαιτούμε:

Την άμεση άρση των αναστολών εργασίας. Να επιστρέψουν τώρα στην εργασία τους με διενέργεια τεστ covid και να τους καταβληθούν οι μισθοί που άδικα και αυταρχικά τους στέρησαν.

Ο χρόνος αναστολής να αναγνωρισθεί  ως εργάσιμος χρόνος.

Καμία απόλυση των εργαζόμενων στην υγεία και των συμβασιούχων σε νοσοκομεία και δήμους.

Λέμε όχι στην πολιτική του διχασμού, των ποινών και των προστίμων.

Κατάργηση του μηνιαίου πρόστιμου των 100€ καθώς και όλων των υπόλοιπων προστίμων.

Δωρεάν εργαστηριακούς ελέγχους για όλους τους εργαζόμενους χωρίς διαχωρισμούς.

Καμία σκέψη για απολύσεις μόνιμων δημόσιων υπαλλήλων και άρση της συνταγματικά κατοχυρωμένης μονιμότητας με οποιοδήποτε πρόσχημα.

Να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, την λήψη μέτρων προστασίας στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, στα Μ.Μ.Μ.