Απόφαση-Καταγγελία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ” Ο Περικλής” για την τουρκική επέμβαση στη Συρία

 

                  Απόφαση-Καταγγελία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ” Ο Περικλής”

για την τουρκική επέμβαση στη Συρία

              Καταγγέλλουμε την Τουρκική επέμβαση στην Συρία

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης οι λαοί της περιοχής γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου αποτρόπαιου εγκλήματος με την νέα εισβολή της Τουρκίας στην Συρία. Μια εισβολή που ξεκίνησε με τις ευχές των ΗΠΑ και συνεχίζεται με τις ευλογίες της Ρωσίας και γίνεται στο πλαίσιο του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή.

Αυτή η εξέλιξη από μόνη της προβληματίζει για τους πανηγυρισμούς της Ελληνικής Κυβέρνησης με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα, όπου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ παρουσιάζονται ως «περιστέρια της Ειρήνης».

 Πριν στεγνώσει το μελάνι αποκαλύπτεται το μέγεθος των κινδύνων στους οποίους εμπλέκεται ο ελληνικός λαός με την συμφωνία για τις βάσεις. Η νέα εισβολή της Τουρκίας, εκτός από τους ήδη χιλιάδες ξεριζωμούς και θύματα που προκαλεί στη Συρία ταυτόχρονα μπορεί να γίνει η αρχή ενός ντόμινο φωτιάς και καταστροφής σε όλη την ευρύτερη περιοχή με βαρύτατες συνέπειες και στην Ελλάδα.

Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό του λαού της Συρίας που εδώ και χρόνια βρίσκεται στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΗΠΑ και Ρωσίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κουρδικούς πληθυσμούς που στοχοποιούνται και γίνονται πιόνι στα παζάρια των μεγάλων δυνάμεων. Απέναντι στους δολοφονικούς σχεδιασμούς την διέξοδο μπορεί να την δώσει ο αγώνας των λαών.