Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων covid-19   στα σχολεία του Συλλόγου μας «Ο Περικλής»

Σχολεία-Κορονοϊός: Ποιοι οι κίνδυνοι για εκπαιδευτικούς-Πότε κλείνουν |  Alfavita

Ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων covid-19

στα σχολεία του Συλλόγου μας «Ο Περικλής»

Η αντίδραση μας πρέπει να είναι άμεση και δυναμική!

3/2/2021
Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων εδώ και τρεις βδομάδες περίπου χωρίς να λάβει κανένα αναγκαίο μέτρο. Η χρήση διαφορετικών εισόδων όπου αυτό είναι δυνατόν (!) και η κλιμακωτή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών που φοιτούν στα 25ρια τμήματα(!) με …ανοιχτά παράθυρα και μπουφάν, δεν αποτελούν μέτρα, είναι κοροϊδία.
Στο διάστημα των δέκα μηνών από την εκδήλωση της πανδημίας, με δύο δίμηνες περιόδους αναστολής λειτουργίας των σχολείων και μια επίσης δίμηνη καλοκαιρινή περίοδο σχολικών διακοπών,  η κυβέρνηση των «αρίστων» αντιμετώπισε την υγειονομική κρίση και την ασφαλή παρουσία μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στα σχολεία με εγκληματική αδιαφορία. Αγνόησε τα αιτήματα και τις προτάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αρνούμενη πεισματικά να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις που απαιτούνται   ώστε αυτά  να λειτουργήσουν με όρους ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς και να προστατευθεί το μορφωτικό δικαίωμα και αγαθό για τη νέα γενιά.
Δυστυχώς τα αποτελέσματα, που ήταν αναμενόμενα, δεν άργησαν να φανούν και στα σχολεία του Συλλόγου μας «Ο Περικλής». Πλησιάζουν τα μισά σχολεία από τον Σύλλογο μας στα οποία έχουν εκδηλωθεί διαγνωσμένα κρούσματα κορωνοϊού. Στα θύματα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης δηλαδή στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς εντείνεται η ανησυχία και η αγανάκτηση. Σε αυτούς που δεν ιδρώνει το αυτί τους είναι  στους υπεύθυνους για αυτή την κατάσταση. Κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας δεν παίρνεται ούτε και στα σχολεία που εκδηλώνονται κρούσματα.
Μάλιστα από δηλώσεις αξιωματούχων της κυβέρνησης προετοιμάζεται το έδαφος για νέο κλείσιμο των σχολείων. Εννοείται βέβαια ότι για την αύξηση των κρουσμάτων, για το τρίτο κύμα της πανδημίας που βρίσκεται προ των πυλών για τη κυβέρνηση οι υπεύθυνοι είναι μόνον οι πολίτες!

Καλούμε άμεσα
Να προχωρήσουν  σε ένα σχέδιο  επιδημιολογικής επιτήρησης με μαζικά, στοχευμένα κι επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία.
Να γίνονται δωρεάν μοριακά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές ειδικά στα σχολεία που έχουν εκδηλωθεί κρούσματα.
 Να προχωρήσουν άμεσα σε αραίωση των μαθητών ανά τμήμα, μέχρι 15 μαθητές στο τμήμα, κάνοντας άμεσα προσλήψεις για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
Να προχωρήσουν σε προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών και να ενισχύσουν τα σχολεία με υγειονομικό υλικό προστασίας.
Συναδέλφισσες, οι
Ο Σύλλογος μας «Ο Περικλής» με ευθύνη της ΔΑΚΕ δεν καταγγέλει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης δεν οργανώνει καμία δράση για την προώθηση των αιτημάτων μας.
Η ΔΑΚΕ και η ΔΗΣΥ έχουν αρνηθεί τις προτάσεις μας ως Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση για να:
Υπάρξει ενημέρωση των γονέων με ανοιχτή επιστολή του Δ.Σ. του Συλλόγου μας
Να γίνει παράσταση στους Δήμους για να πιέσουν για τη διενέργεια τεστ και ιχνηλάτησης σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων.
Να γίνει τηλεσύσκεψη με συλλόγους Γονέων και τις Ενώσεις Γονέων για την οργάνωση των κοινών μας διεκδικήσεων.
Να γίνει τηλεδιάσκεψη με τους συναδέλφους μας από τα σχολεία.
Συναδέλφισσες/οι,
Δυναμικά και μαχητικά πρέπει και στο επίπεδο των Συλλόγων Διδασκόντων να απαιτούμε να παρθούν μέτρα για ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΣΦΑΛΗ για την προστασία της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, με ζωντανή εκπαίδευση ως τη μόνη πραγματική εκπαιδευτική διαδικασία.