ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ από την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΠΑΜΕ στον ΠΕΡΙΚΛΗ

ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ  ΜΑΣ – ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΩΝ

Το Υπουργείο Παιδείας  στις 11 Ιανουαρίου προχώρησε για 3η φορά  στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων χωρίς να λάβει και πάλι  τα απαραίτητα μέτρα  ώστε η λειτουργία τους  να γίνει με όρους ασφάλειας για την  υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών.   Η έλλειψη μέτρων από τη μεριά του Υπουργείου επιβεβαίωσε τους φόβους όλων  για αύξηση των κρουσμάτων και εξάπλωση της πανδημίας  . Η εκπαιδευτική κοινότητα είναι ανάστατη , αφού μέσα σε τρεις εβδομάδες λειτουργίας των σχολείων  υπάρχουν κρούσματα σε σχολεία της περιοχής ευθύνης μας , που μέρα με τη μέρα αυξάνονται και το ένα τμήμα κλείνει μετά το άλλο σε δημοτικά και νηπιαγωγεία .

Δέκα  μήνες από την εμφάνιση του κορονοϊού  στη χώρα μας και Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας αγνοούν τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και τα αιτήματα εκπαιδευτικών , γονέων , μαθητών , φοιτητών να παρθούν μέτρα  για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και σχολών , αφήνοντας όλους έκθετους μπροστά στην πανδημία . Το Υπουργείο αρκέστηκε μόνο στο μοίρασμα της μάσκας αερόστατο , σε συστάσεις για ανοιχτά παράθυρα και σε προτάσεις για διαφορετικές ώρες προσέλευσης και αποχώρησης κάτι που ήδη είχαν εφαρμόσει οι  περισσότεροι Σύλλογοι Διδασκόντων  με δική τους πρωτοβουλία από την αρχή της σχολικής χρονιάς . Μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα . Πριν λίγες ημέρες  προχώρησε αιφνιδιαστικά και σε αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγών προκαλώντας  αναστάτωση στον προγραμματισμό των σχολείων και των οικογενειών .  Έφτασε στο σημείο να απειλεί ακόμα και τους μαθητές του  γυμνασίου και λυκείου  ότι θα τιμωρήσει όσους βρίσκονται στις πλατείες μετά το σχόλασμα αν και εφ’όσον ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια .

Η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της . Μοιράζει απλόχερα σε καναλάρχες , σε ιδιωτικούς κλινικάρχες  , σε προσλήψεις αστυνομικών για την καταστολή των αγώνων για διεκδίκηση δικαιωμάτων , σε μεγάλες επιχειρήσεις , σε εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ ….  Ενώ δε διαθέτει ούτε ένα ευρώ για την υγεία του λαού .

Και εμείς έχουμε αποφασίσει να συνεχίσουμε  να διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα λειτουργίας των σχολείων  ώστε να μην μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία εκπαιδευτικών , μαθητών .

• Εδώ και τώρα όριο 15 μαθητών ανά τάξη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων χώρων και αιθουσών. Πλήρης κάλυψη όλων των κενών που θα προκύψουν .
  • Να σταλούν τώρα κλιμάκια του ΕΟΔΥγια να προχωρήσουν στα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ σε εκπαιδευτικούς , μαθητές , γονείς και σε ευρεία ιχνηλάτηση των επαφών .
  • Να προταχθεί κατά προτεραιότητα ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών .