Ανακοίνωση των αιρετών της Α.Σ.Ε ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ Β’ Αθήνας 15/9/2019

 

Συναδέλφισσες αναπληρώτριες και συνάδελφοι αναπληρωτές

Σας καλωσορίζουμε στη Β΄Αθήνας και σας ευχόμαστε καλή δύναμη στα σχολεία που θα αναλάβετε υπηρεσία. Ακόμα μια σχολική χρονιά αρχίζει και σας βρίσκει πάλι αδιόριστους, να αναπληρώνετε  εκπαιδευτικές ανάγκες  χρόνων για τις οποίες όλες οι κυβερνήσεις προτιμούν να τις μπαλώνουν, χωρίς φυσικά να τις καλύπτουν όλες, με  γνώμονα  πάντα την εξοικονόμηση πόρων και  την εργασιακή σας ομηρία.  Ταυτόχρονα και σε τοπικό επίπεδο κάθε φορά δε λείπουν ένα σωρό προβλήματα μέχρι την οριστική σας τοποθέτηση, όπως «λάθη» και «παραλείψεις» στην ανάρτηση των κενών, συνεχείς ανακοινοποιήσεις τοποθετήσεων….. και πάει λέγοντας.

Καταγγέλλουμε σε όλους  τους συναδέλφους ότι η διαχρονική αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Παιδείας αλλά  και η τακτική της  Διοίκησης της Διεύθυνση ΠΕ Β΄ Αθήνας καταστρατηγούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τη στιγμή που:

-Δεν δόθηκε πλήρης εικόνα των πραγματικών κενών των σχολείων (τα κενά που ανακοινώθηκαν αντιστοιχούσαν στον αριθμό των εκπαιδευτικών που είχαν στη διάθεσή τους για πρόσληψη) Οι αιρετοί της ΑΣΕ ζητήσαμε ο υπολογισμός των κενών να γίνει σύμφωνα με το πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού κινήματος: 15 μαθητές στο νηπιαγωγείο και στην Α και Β τάξη του δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες (Γ-Δ-Ε-ΣΤ). Για το λόγο αυτό και δεν υπογράψαμε τα κενά και τις τοποθετήσεις των συναδέλφων.

-Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών έγιναν (μόλις χθες) με απόφαση-πράξη του Διευθυντήκαι όχι με πράξεις του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας, σύμφωνα με το πάγιο αίτημα του σ.κ. και μάλιστα ύστερα από μεγάλη τους ταλαιπωρία.

-Δεν ικανοποιήθηκαν οι αποσπάσεις από τη γενική στην ειδική αγωγή (εντός του ΠΥΣΠΕ).

-Πρόβλημα προκύπτει με τη συμπλήρωση ωραρίου των  εκπαιδευτικών  των ειδικοτήτων, όπου γίνεται και σε σχολικές μονάδες εκτός του Δήμου του σχολείου που κατέχουν οργανική θέση.

-Τα τμήματα των νηπιαγωγείων δεν χωρίστηκαν σύμφωνα με το νόμο με βάση τον αριθμό 22, αλλά ανέρχονται στα 25 και μάλιστα κάτω από πρωτοφανείς πιέσεις  προς τις νηπιαγωγούς για το «στήσιμο» των παραρτημάτων ή για τις οικοδομικές εργασίες  των νηπιαγωγείων τους στους δήμους που εφαρμόζεται η Δίχρονη Π.Α. χωρίς χρηματοδότηση.

Καλούμε τους συναδέλφους συσπειρωμένους στα σωματεία τους στις περιοχές που τοποθετήθηκαν να διεκδικήσουν τα πλήρη εργασιακά δικαιώματα τους.

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Β΄ Αθήνας                                                                      

 (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ)

ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (τακτικός αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ)   τηλ.6949665631          Email: sardelis65@yahoo.gr
ΛΙΑΚΟΥ  ΝΤΙΑΝΑ (αναπληρωματική αιρετή)   τηλ. 6944797461          Email: dianaliakou@gmail.com