Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στον ΣΕΠΕ «Περικλής» σχετικά με την διεξαγωγή των εκλογών του συλλόγου μας

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι,

Το σωματείο μας στις 26/11 διεξάγει την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση και στις 27/11 τις εκλογές του. Είναι ημέρες κρίσιμες, ημέρες αγώνα – αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ για το αν θα έχουμε σωματεία την επόμενη μέρα. Ο νόμος Χατζηδάκη θέλει να περάσει βαριές αλυσίδες και στους εκπαιδευτικούς, θέλει να τους αφήσει αφοπλισμένους, χωρίς σωματεία – χωρίς συλλογικές διαδικασίες, έρμαιο στις ορέξεις κάθε κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ περιμένουν στη γωνία τους εκπαιδευτικούς την επόμενη μέρα αν περάσει η απομαζικοποίηση των σωματείων. Έχουν έτοιμο το δελτίο τύπου που θα λέει ότι «οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη στα σωματεία τους, εγκρίνουν την πολιτική του ΥΠΑΙΘ». Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε, ούτε μια ψήφος λιγότερη δεν πρέπει να πέσει στην κάλπη, η γενική συνέλευση πρέπει να είναι η πιο μαζική από κάθε άλλη φορά. Να ξεπεράσουμε όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες από τον τρόπο οργάνωσης των εκλογών.

Έχουμε χρέος να κρατήσουμε ζωντανά τα σωματεία μας απέναντι σε μας τους ίδιους, αλλά και απέναντι στις επόμενες γενιές, τους μαθητές μας.

Αλλάζουμε  τους συσχετισμούς στο σωματείο μας, ενάντια στον κυβερνητικό συνδικαλισμό!

Όλοι στην ΓΣ του συλλόγου στο 12ο  ΔΣ Χαλανδρίου στις 26/11 ώρα 17.30 και στις εκλογές στο ίδιο σχολείο στις 27/11 από τις 09.00 εώς τις 14.00.

Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Αθήνα 22/11/2021