Ανακοίνωση – Καταγγελία του Δ.Σ. του συλλόγου μας ‘’ Ο Περικλής’’ Σχετικά με την τοποθέτηση της Δημάρχου Πεντέλης-Μελισσίων για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα

 

Δείτε την ανακοίνωση του Συλλόγου μας “Ο Περικλής”:

Ανακοίνωση – Καταγγελία  του Δ.Σ. του συλλόγου μας ‘’ Ο Περικλής’’

        Σχετικά με την τοποθέτηση της Δημάρχου Πεντέλης-Μελισσίων

                  για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα

 Συναδέλφισσες, οι

Είναι γνωστά σε όλους μας τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη χώρα μας καθώς και οι απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα κράτησης.

 Δεν πρέπει να μας διαφεύγει επίσης το γεγονός ότι αυτοί οι συνάνθρωποί μας που πήραν το δρόμο της ξενιτιάς είναι θύματα των πολέμων και της φτώχειας και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους χωρίς τη θέλησή τους. Εξαιτίας της πρόσφατης μάλιστα στρατιωτικής επέμβασης της Τουρκίας στη Συρία δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός στη συντριπτική του πλειοψηφία έχει επιδείξει έμπρακτα αλληλέγγυα στάση, χωρίς να παραβλέπουμε ότι υπήρξαν και κάποιες περιπτώσεις ρατσιστικής και ξενοφοβικής αντιμετώπισης.

Δυστυχώς σε ένα τέτοιο πλαίσιο κινείται και η τοποθέτηση της δημάρχου Πεντέλης – Μελισσίων σε επιστολή που έστειλε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα η Δήμαρχος αναφέρει: «Δε θα σας αφήσουμε να φέρετε μετανάστες ηλικίας 16-20 ετών, μέσα στο κέντρο των Μελισσίων, σε απόσταση 150 μέτρων από το λύκειο των Μελισσίων, σε απόσταση 150 μέτρων από το 4ο δημοτικό, σε απόσταση 250 μέτρων από το 3 ο Δημοτικό και το 2ο Γυμνάσιο της πόλης. Απλά καθαρά σας το λέμε δε θα περάσει».

Καταγγέλουμε τη Δήμαρχο Πεντέλης-Μελισσίων για την απαράδεκτη αυτή τοποθέτηση της που αφορά ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα. Την πληροφορούμε ότι τα σχολεία μας και οι συνάδελφοί μας ήταν, είναι και θα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για τους πρόσφυγες.

Άλλωστε και στα σχολεία του Συλλόγου μας «Ο Περικλής» από τη στιγμή που εντάχθηκαν προσφυγόπουλα δεν υπήρξαν προβλήματα.

 Συναδέλφισσες, οι

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα:

  • στο κλείσιμο των hot spot της ντροπής της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στον απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά και τη χώρα εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα να φύγουν σε όσους το επιθυμούν.

  • Σε συγκεκριμένα μέτρα για την αξιοπρεπή διαβίωση τους και την ένταξη τους στον κοινωνικό ιστό.

  • Στα αναγκαία μέτρα για τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία με την ταυτόχρονη ίδρυση δημιουργίας τμημάτων υποδοχής.

 Καλούμε τους συναδέλφους μας και τους γονείς των μαθητών μας να εντείνουν τον κοινό μας αγώνα δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας.

 

                        Ο Πρόεδρος                                  Η Γραμματέας

                 Τσιρίγος Νικήτας                  Μούρκου Γιαννούλα