Ανακοίνωση για το ΔΣ της 9ης Νοεμβρίου

Μετά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ ακολούθησε μόλις στις 9/11, με τραγική καθυστέρηση, η συνεδρίαση του ΔΣ του Περικλή. Στη συνεδρίαση αυτή ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ δεν προχώρησαν στην υλοποίηση της απόφασης της Γενικής συνέλευσης, ως όφειλαν.

Σαν Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καλέσαμε και καλούμε και τώρα τον πρόεδρο και τη γραμματέα του ΔΣ Περικλή να εφαρμόσουν άμεσα  την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για προκήρυξη απεργίας – αποχής από το σωματείο!

Με ευθύνη όλων των υπόλοιπων παρατάξεων καθυστέρησε η συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν αφήσει αυτή τη στιγμή τους συναδέλφους χωρίς στήριξη και ενημέρωση.

Εμείς ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών από την πρώτη στιγμή μπήκαμε στη μάχη κατά της αξιολόγησης και συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα στηρίζοντας τις αποφάσεις του συλλόγου μας.  Σταθερά υποστηρίζουμε τη συγκροτημένη, ενωμένη και οργανωμένη αντίδραση του κλάδου, και ζητάμε επανακήρυξη της απεργίας – αποχής από το ΔΣ της ΔΟΕ. Δεν αποκλείουμε καμία μορφή αγώνα. Αυτή τη χρονική στιγμή αυτός είναι ο τρόπος που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του αγώνα, και θα κρατήσει την ενότητα του κλάδου διατηρώντας υψηλά την αγωνιστικότητα των συναδέλφων.

Στη συνεδρίαση αυτή – μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα σχολεία της περιοχής μας – ακόμα και οι δυνάμεις (ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ) που στη γενική συνέλευση είχαν άλλη στάση, τώρα συμφωνούν ότι ο μόνος τρόπος που απαντά στην αγωνιά των συναδέλφων και στην ενότητα του κλάδου είναι η πρότασή μας για επανακήρυξη της απεργίας αποχής από τη ΔΟΕ.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία είναι πολλά και απαιτούν να οξύνουμε πολύ την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τις άθλιες εγκυκλίους τρομοκράτησης που στέλνει. Τα κενά, οι συμπτύξεις τμημάτων, οι ελλείψεις των σχολείων συνολικά χρειάζεται να αντιμετωπιστούν με οργανωμένα και συλλογικά.

Δυναμώνουμε  τον αγώνα μας για όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Έχουμε τη δύναμη και θα τα καταφέρουμε!!

12/11/2021