Ανακοίνωση ΑΣΕ -ΠΑΜΕ στο Σύλλογο Περικλή: Μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των συναδέλφων

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Μετά  την ολομέλεια των προέδρων και τη συνεδρίαση του τελευταίου ΔΣ της ΔΟΕ, περιμέναμε να συνεδριάσει το ΔΣ του σωματείου μας «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» για να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις με βάση και τις αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Περικλή. Στη γενική συνέλευση αποφασίστηκε:

1. να ζητηθεί επαναπροκήρυξη απεργίας αποχής από τη ΔΟΕ
  2. να προκηρυχτούν στάσεις εργασίας μέχρι να ολοκληρωθεί η ολομέλεια των προέδρων και η ενδεχόμενη συνεδρίαση ΔΣ ΔΟΕ
  3. να κηρυχτεί απεργία – αποχή από το πρωτοβάθμιο σωματείο μας, σε περίπτωση μη κήρυξης από ΔΟΕ (πρόταση της ΔΙΕΞΟΔΟΥ).

Το ΔΣ του Συλλόγου μας  δεν συνεδρίασε  μετά τις εξελίξεις (παρ’ όλο που εμείς το ζητήσαμε), με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν συγκροτημένες κινήσεις ούτε  ως προς την εφαρμογή της απόφασης της γενικής συνέλευσης, ούτε προς την οργανωμένη ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με τις εξελίξεις.

ΔΑΚΕ και Παρεμβάσεις-ΔΙΕΞΟΔΟΣ τώρα αλληλοκατηγορούνται προσπαθώντας να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους για τη στάση των παρατάξεών τους μέσα στο ΔΣ της ΔΟΕ και  έχουν διαλύσει τη λειτουργία του σωματείου σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τον  κλάδο. Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση για τη μη επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής από τη ΔΟΕ πάρθηκε με ψήφους ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Επιπλέον η ΔΙΕΞΟΔΟΣ λειτουργώντας, απόλυτα διασπαστικά και παρακάμπτοντας το Σωματείο και το ΔΣ συμμετείχε σε  σχήματα συντονισμού και υπέγραψε  Δελτίο Τύπου χωρίς να έχει ενημερωθεί το ΔΣ του σωματείου.

Σε σχέση με την απεργία – αποχή ζητήσαμε να συζητηθεί παρουσία του δικηγόρου το εξώδικο και οι κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα. Αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί. Τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να λαμβάνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Καταλαβαίνουμε την αγωνία της ΔΙΕΞΟΔΟΥ να φανεί μαχητική στα λόγια. Προφανώς μπροστά σε αυτή την αγωνία δεν υπολογίζουν τίποτα. Η ΔΑΚΕ κρατώντας στάση κατώτερη των περιστάσεων, δείχνει ανίκανη να οργανώσει οποιοδήποτε αγώνα απαιτεί σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης. Η ΔΗΣΥ με τη σειρά της, εξ αρχής ταγμένη υπέρ της αξιολόγησης μέσα στη ΔΟΕ, ανοιχτά τάσσεται στον Περικλή υπέρ της αναμονής οδηγιών από την Ομοσπονδία, χωρίς να έχει καμία διάθεση πίεσης.

Καταγγέλλουμε  τη στάση της ΔΙΕΞΟΔΟΥ–Παρεμβάσεων στο ΔΣ του συλλόγου μας. Όταν αναφέρεστε στην Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) να μετράτε πολύ τα λόγια σας για τη στάση μας. Τις ευθύνες τις έχετε εσείς που ως «λαγοί»  της ΔΑΚΕ, της ΔΗΣΥ και του ΣΥΡΙΖΑ φτάσατε τον αγώνα των εκπαιδευτικών σε αδιέξοδο.  Να σταματήσει η διγλωσσία σας: άλλα να ψηφίζετε στη ΔΟΕ και άλλα στα σωματεία για να λάβετε το χρίσμα του επαναστάτη.

Καλούμε την παράταξη των Παρεμβάσεων-ΔΙΕΞΟΔΟΥ να εφαρμόσει την πρότασή της στη Γενική Συνέλευση. Εμείς ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών από την πρώτη στιγμή μπήκαμε στη μάχη κατά της αξιολόγησης και συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα στηρίζοντας τις αποφάσεις του συλλόγου μας.  Σταθερά υποστηρίζουμε τη συγκροτημένη, ενωμένη και οργανωμένη αντίδραση του κλάδου, και ζητάμε επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής από το ΔΣ της ΔΟΕ. Δεν αποκλείουμε καμία μορφή αγώνα. Αυτή τη χρονική στιγμή αυτός είναι ο τρόπος που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του αγώνα, και θα κρατήσει την ενότητα του κλάδου διατηρώντας υψηλά την αγωνιστικότητα των συναδέλφων και όχι παίζοντας μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες τους.

Συνάδελφοι εμείς είμαστε οι νικητές, συλλογικά φτάσαμε ως εδώ, συλλογικά πρέπει να προχωρήσουμε. Η μάχη μας ενάντια στον νόμο της κυβέρνησης για την «εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση» και συνολικά ενάντια στο αντεργατικό οπλοστάσιο της σημερινής κυβέρνησης αλλά και  των προηγούμενων κυβερνήσεων συνεχίζεται.

Δυναμώνουμε  τον αγώνα μας για όλα τα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Έχουμε τη δύναμη και θα τα καταφέρουμε!!

4-11-2021