Αγώνας Διαρκείας μέχρι τη Νίκη! Νέο Συλλαλητήριο Παρασκευή 1/2/2019, 13.00 Υπουργείο Παιδείας με τρίωρη διευκολυντική από τη ΔΟΕ!

28/1/2019

Το εκπαιδευτικό κίνημα βρίσκεται αυτόν τον καιρό στην πρώτη γραμμή και υπερασπίζεται το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία όχι μόνο για τον εκπαιδευτικό αλλά και για όλο το λαό. Υπερασπίζεται το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλους.

Η ψήφιση του νόμου με το νέο σύστημα προσλήψεων, που οδηγεί σε απολύσεις, δεν μας σταματά. Ο αγώνας μας παραμένει ανυποχώρητος! Αρνούμαστε να μετρήσουμε τις ζωές μας με ακαδημαϊκά κριτήρια ταξικού χαρακτήρα, αρνούμαστε την απαξίωση των πτυχίων και της προϋπηρεσίας μας. Αρνούμαστε να στραφούμε στον ανταγωνισμό, την ανθρωποφαγία και να αποδεχτούμε τον ΟΑΕΔ ως μελλοντικό εργοδότη μας! Όπως συλλογικά αγωνιστήκαμε όλες αυτές τις μέρες, μαζί με χιλιάδες συναδέλφους μας, συλλογικά θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαχητικό και μαζικό παρών την Παρασκευή 1/2/2019, 13.00, στο Υπουργείο Παιδείας με 3ωρη διευκολυντική από τη ΔΟΕ.

Απαιτούμε:

-Κατάργηση του νόμου που περιλαμβάνει το νέο σύστημα προσλήψεων

-Μονιμοποίηση τώρα όλων των αναπληρωτών με πτυχίο και προϋπηρεσία

-Κατάργηση του ν.3848/2010 (Διαμαντοπούλου) και του ν.4186/2013 (Αρβανιτόπουλου)

-Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα–προστασία της μητρότητας.

-Το εκπαιδευτικό μνημόνιο να μην εφαρμοστεί, όχι στην αύξηση ωραρίου και στις περικοπές. Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, καμία συγχώνευση/κατάργηση, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης.

-Δημιουργία οργανικών θέσεων για κάθε υπάρχουσα ειδικότητα. Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών με διορισμούς

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να αγωνιστεί για αυτά τα αιτήματα και να τοποθετηθεί καθαρά. Διαφωνούμε κάθετα με το πλαίσιο και τα αιτήματα που καθόρισε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ γιατί δεν βάζει στην προμετωπίδα το αίτημα της κατάργησης του νόμου έκτρωμα/του προσοντολογίου, όπως θα ήταν η φυσική συνέχεια μετά το αίτημα της απόσυρσης του νομοσχεδίου που είχε υιοθετήσει στη φάση των προηγούμενων αγώνων. Με τον τρόπο αυτό  ουσιαστικά δηλώνει αποδοχή του προσοντολόγιου και απλά παζαρέματος «βελτιωτικά» της προσμέτρησης με αυτό όλης της προϋπηρεσίας!!!, αυτό όμως δεν ακυρώνει όλα όσα φέρνει το προσοντολόγιο και έχει καταγγείλει το εκπαιδευτικό κίνημα. Αντίθετα, ουσιαστικά συμβάλει στην αποδοχή και εμπέδωση του. Το ΔΣ της ΔΟΕ δεν νομιμοποιείται να αλλάζει προς το χειρότερο και κόντρα σε όλο το μεγαλειώδες κίνημα που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες το βασικό αίτημα και από την πίσω πόρτα να εισάγει την αποδοχή του προσοντολόγιου στον κλάδο. Καλούμε άμεσα τη ΔΟΕ να αλλάξει την απόφασή του και να προβάλει το αίτημα της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του νέου νόμου μαζί με τα αιτήματα που προέβαλε το κίνημα και οι χιλιάδες αναπληρωτές και μόνιμοι που βγήκαν στο δρόμο.