Έξοδος του 15ου Δημ. Σχολ. Χαλανδρίου από το πρόγραμμα «Αυτοαξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» και Ανασύνθεση Δ.Σ – Προληπτικές προσαγωγές εκπαιδευτικών κατά τη μαθητική παρέλαση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318

Αγ. Παρασκευή 26 Μαρτίου 2011Αρ. Πρωτ.: 32

Προς: Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας

Θέμα 1οΈξοδος του 15ου Δημ. Σχολ. Χαλανδρίου από το πρόγραμμα «Αυτοαξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» και Ανασύνθεση Δ.ΣΣυναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας καταγγέλλει την ένταξη του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου στο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Αυτοαξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» παρά την εκφρασμένη αντίθεση των συναδέλφων του Σχολείου (Απόφαση Συλλόγου Διδασκόντων, Μάιος 2010). Η ένταξη του σχολείου στηρίχτηκε σε μεταγενέστερη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων (Οκτώβριος 2011)  για την υλοποίηση ενδοσχολικού προγράμματος, χωρίς οι συνάδελφοι να έχουν ενημερωθεί  ότι αυτό το πρόγραμμα αποτελούσε θεματικό πεδίο του πιλοτικού προγράμματος «Αυτοαξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου». Είναι προφανές ότι για την πλημμελή ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων υπάρχουν ευθύνες. Το Δ.Σ δεν είναι αρμόδιο να τις επιμερίσει, θα ζητήσει τον καταλογισμό τους από τη Διοίκηση. Ο διευθυντής του σχολείου όμως, ο οποίος είναι μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου μας, έχει σίγουρα συνδικαλιστική ευθύνη για το γεγονός, εκ του αποτελέσματος. Αναγνωρίζοντας ο ίδιος τη συνδικαλιστική του ευθύνη υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του Δ.Σ για λόγους ευθιξίας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου έχει ήδη αποφασίσει την αποχώρηση του Σχολείου από το πρόγραμμα και έχει αναστείλει κάθε δραστηριότητα. Ως Δ.Σ στηρίζουμε απολύτως αυτή την απόφαση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνάδελφοι έχουν την πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη του Συλλόγου μας αλλά και της ΔΟΕ. Η έξοδος από το πρόγραμμα είναι de facto. Απαιτούμε και την επίσημη απόσυρση του σχολείου από το πρόγραμμα.

Καλούμε το Δ/ντη Εκπαίδευσης να διερευνήσει τυχόν ευθύνες για την παράτυπη και αυθαίρετη ένταξη του 15ου Δημοτικού Σχολείου στο πρόγραμμα «Αυτοαξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» και επιβεβαιώνουμε για μια ακόμα φορά τη θέση μας ότι δε θα γίνει αποδεκτή καμία απόπειρα σύνδεσης της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου με την αξιολόγηση-χειραγώγηση των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί δε θα γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της εκπαίδευσης ούτε η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξαγνιστούν οι «αμαρτίες» και οι πολιτικές ευθύνες όσων κυβέρνησαν τη χώρα και χάραξαν την εκπαιδευτική πολιτική που όλοι γνωρίζουμε.

Μετά την Παραίτηση του μέλους του Δ.Σ. συναδέλφου Βασίλη Παπαβρόντου, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έγινε ανασύνθεση του Δ.Σ. και το νέο Δ.Σ. αποτελείται από:

ΙΔΙΟΤΗΤΑΟΝΟΜ/ΝΥΜΟΤηλ: ΟικίαςΚινητόΤηλ. Σχολ.ΠΑΡΑΤΑΞΗ
1ΠΡΟΕΔΡΟΣΜΠΕΛΕΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ210683119769469582042106397445ΠΑΣΚ Π.Ε
2ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑΜΙΑΣΦΟΥΡΤΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ210685968569727473702103314837ΠΑΣΚ Π.Ε
3ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΚΑΠΡΙΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ210674444669375251892106813036ΠΑΣΚ Π.Ε
4ΜΕΛΟΣΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ210613341769732568602103314837ΔΑΚΕ Π.Ε
5ΜΕΛΟΣΜΑΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ210672724269774562652106713822ΔΑΚΕ Π.Ε
6ΜΕΛΟΣΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΣ210653216469730567402106515590ΕΚΠ/ΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
7ΜΕΛΟΣΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ210639366769743637472108043291ΕΚΠ/ΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Θέμα 2οΠροληπτικές προσαγωγές εκπαιδευτικών κατά τη μαθητική παρέλαση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε τους Υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για την αντιδημοκρατική ενέργεια της προληπτικής προσαγωγής οχτώ εκπαιδευτικών, μεταξύ των οποίων και μέλους του Δ.Σ του Συλλόγου μας, στην Πλατεία Συντάγματος και κάτω από τα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ) πριν τη μαθητική παρέλαση της Αθήνας (Πέμπτη 24/3/2011).

Οι προσαγωγές έγιναν χωρίς κανένα απολύτως λόγο, πέρα από την προσπάθεια να καταπνίξουν ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες στο Σύνταγμα, ενάντια στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και το ξεθεμελίωμα μορφωτικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών, κατακτημένα με αγώνες και θυσίες δεκαετιών.

Απόδειξη ότι οι συλλήψεις ήταν εντελώς αβάσιμες αποτελεί το γεγονός ότι όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά και από την παρέμβαση του αντιπροέδρου της ΔΟΕ.

Η τακτική αυτή δε θα τρομοκρατήσει κανέναν. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το σχολείο των αναγκών και των ονείρων μας.

Όλοι, όλες στην απεργία της 30ης Μάρτη

enim_25-11-2010_clip_image002