Ένα έγκλημα με την υπογραφή όλων των κυβερνήσεων – Ο λαός απαιτεί τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή

και συμμετέχει στο συλλαλητήριο στη Λάρυμνα την Κυριακή 13-2-22 .

Στα χέρια των ιδιωτών σκοπεύει να παραδώσει τη ΛΑΡΚΟ, ένα «χρυσωρυχείο» για την ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση της ΝΔ, ολοκληρώνοντας το έγκλημα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που συνειδητά απαξίωσαν τα τελευταία χρόνια μία επιχείρηση στρατηγικής σημασίας.

Η τελευταία τροπολογία της κυβέρνησης προβλέπει την εκποίηση της περιουσίας της, του εργοστασίου στη Λάρυμνα και των μεταλλείων της .

Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ απορρίπτουν το σχέδιο της κυβέρνησης  και  δηλώνουν ότι θα παραμείνουν στα πόστα τους και θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, το χώμα – ατσάλι. Αυτό το ατσάλι έχει τη σφραγίδα των νεκρών και σακατεμένων εργατών και εκείνων που πέθαναν πρόωρα από επαγγελματικές ασθένειες.

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για ενιαία λειτουργία και εκσυγχρονισμό της ΛΑΡΚΟ με διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας αφού όλοι γνωρίζουν πως η ΛΑΡΚΟ είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κλάδου στον κόσμο και η μοναδική στην Ευρώπη με νικελιούχο μετάλλευμα που μπορεί να βγάλει κοβάλτιο που είναι αναγκαίο για τις νέες τεχνολογίες .

Αυτή η  επιχείρηση θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, εάν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Ωστόσο, ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και η λογική του κέρδους, την οδηγεί -ανεξαρτήτως των παραγωγικών δυνατοτήτων- σε εκποίηση ή κλείσιμο, προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων.

Πλήθος από σωματεία , φορείς , σύλλογοι  στηρίζουν  τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ με την ταυτόχρονη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, αντιτίθενται στο κλείσιμο ή το ξεπούλημά της και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων.

Μόνο ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να επιφέρει θετικό αποτέλεσμα για τους ίδιους αλλά και για την οικονομία της χώρας.

Ο Σύλλογός μας δείχνει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους στη ΛΑΡΚΟ και συμμετέχει στο συλλαλητήριο στη Λάρυμνα την Κυριακή 13-2-22 .

Όποιος συνάδελφος επιθυμεί  να συμμετάσχει να ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ , Παπασπύρο Νίκο και Γιανναρά Γεωργία μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής ώστε να προγραμματιστεί η μετακίνηση .

Παπασπύρος Νίκος : 697 305 6740

Γιανναρά Γεωργία : 697 36 76 947