Έκτακτη Γενική Συνέλευση – Πανελλαδική συνάντηση νηπιαγωγών στις 8 Μάρτη 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.
«Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ»

Γιαβάση 7 -15242
Αγία Παρασκευή
Τηλ-Fax: 2106399318
https://www.syllogosperiklis.gr
[email protected]

Αγ. Παρασκευή 4 Μαρτίου 2009

Αρ. Πρωτ.: 26

Προς:
Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε.
μέλη του Συλλόγου μας

 

 

 

Θέμα 1o: Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Αγαπητοί συνάδελφοι

Σας καλούμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009 και ώρα 06:00 μ. μ. που θα πραγματοποιηθεί στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου Ιωαννίνων & Ταϋγέτουπροκειμένου να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου.

Οι αποφάσεις της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα μεταφερθούν από ,τον Πρόεδρο στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ που θα γίνει την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009 στο Ξενοδοχείο Athens Imperial. Οι εργασίες της ολομέλειας θα ξεκινήσουν στις 9.00 το πρωί και θα διαρκέσουν ως τις 17.00.

 

Θέμα 2ο: Πανελλαδική συνάντηση νηπιαγωγών στις 8 Μάρτη 2009

Ο Σύλλογος μας αγωνίζεται για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του νηπιαγωγείου και παλεύει για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή για όλα τα νήπια χωρίς αποκλεισμούς. Αντιτίθεται στους νόμους  της αποκέντρωσης και την υπαγωγή των νηπιαγωγείων στους δήμους και τους ιδιώτες, καθώς και στη μετατροπή του νηπιαγωγείου σε προθάλαμο του Δημοτικού στα πλαίσια της γενικότερης εντατικοποίησης και αναδιάρθρωσης της γενικής εκπαίδευσης. Παλεύει για τηνκατοχύρωση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών στα πλαίσια του διδακτικού ωραρίου όλων των εκπαιδευτικών της Π.Ε. Αγωνίζεται ακόμα για τη βελτίωση των υποδομών, την ανέγερση νηπιαγωγείων και τους μαζικούς διορισμούς νηπιαγωγών, στα πλαίσια της γενικότερης ανάγκης μιας γενναίας αύξησης των δαπανών για την εκπαίδευση, ενάντια στην Παιδεία των περικοπών και της απαξίωσης.

Σε αυτά τα πλαίσια πιστεύουμε ότι η πανελλαδική συνάντηση νηπιαγωγών που πραγματοποιείται στις 8 Μάρτη 2009 και ώρα 10 π. μ. στη Μαράσλειο, μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη όλων των πτυχών και των προβλημάτων του δημόσιου νηπιαγωγείου και να ανιχνεύσει τους δρόμους επίλυσής τους και καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου μας να παρευρεθούν  στην παραπάνω πανελλαδική συνάντηση.

yp_four_geor