ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Φωτογραφίες από την ταινία

Η υπόθεση του έργου

Φωτογραφίες κοινού

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογός μας διοργάνωσε σε συνεργασία με το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ δωρεάν κινηματογραφική προβολή ταινίας, για τα παιδιά των συναδέλφων. Η εκδήλωση έγινε στον κινηματογράφο ΑΒΑΝΑ Λυκούργου 3 Κάτω Χαλάνδρι τηλ. 2106756546 (πλησίον της Λεωφόρου Κηφισίας) την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 11:00.

Η ταινία που προβάλλαμε φέτος είχε τίτλο «Μια ιστορία για τον Αη-Βασίλη» και προερχόταν από τη Φινλανδία. Ήταν μια έγχρωμη ταινία που πρωτοβγήκε στις αίθουσες το 2007 και είχε διάρκεια 80 λεπτά, με ελληνικούς υπότιτλους φυσικά

Η ταινία αυτή που είδαν τα παιδία μας είναι η πρώτη ταινία στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου που αναφέρεται με έναν πρωτότυπο τρόπο στην παιδική ηλικία του Αη-Βασίλη

Η ταινία είναι πρώτη στο box office στη Φιλανδία, και σε έχει πωληθεί σε περισσότερες από 100 χώρες. Έχει προβληθεί στον Καναδά, στην Ισπανία, στη Σουηδία, στη Νορβηγία, στην Εσθονία, στη Σερβία και βέβαια στην Ελλάδα.

Έχει ήδη συμμετάσχει και βραβευτεί σε αρκετά φεστιβάλ, και έχει αποσπάσει τα εξής βραβεία.

Βραβεία Jussi, 2008, Jussi Best Cinematography,

Βραβεία Jussi / Jussi Awards, 2008, People's Choice Award,

Sarasota Film Festival, 2008, Βραβείο Κοινού στην κατηγορία Best in World Cinema, στον/η Juha Wuolijoki

Σκηνοθεσία: Γιούχα Γουολιόκι

Πρωταγωνιστούν:Χάνου - Πέκα Μπιόρκμαν, Κάρι Βαάντεν, Ότο Γκούσταφσον, Μίκο Λεπιλαμπι, Μίνα Χαάπκιλα, Μίκο Κούκι, Λάουρα Μπίρ,, Ανττ Τουισκου

Φωτογραφίες από την ταινία

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

«Σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Λαπωνία, ο νεαρός Νικόλας χάνει την οικογένεια του σε ένα ατύχημα. Οι χωριανοί αποφασίζουν να αναλάβουν όλοι μαζί το ορφανό παιδί. Κάθε οικογένεια θα φροντίζει τον Νικόλα για ένα χρόνο. Στο τέλος κάθε χρόνου, την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Νικόλας θα πρέπει να πηγαίνει σε άλλο σπίτι. Για να δείξει την ευγνωμοσύνη του στους συγχωριανούς του, ο Νικόλας αποφασίζει να φτιάξει παιχνίδια για τα παιδιά κάθε οικογένειας, ως αποχαιρετιστήρια δώρα. Με τα χρόνια, οι οικογένειες που έχουν φιλοξενήσει τον Νικόλα πληθαίνουν και σχεδόν κάθε σπίτι βρίσκει δώρα στο κατώφλι του το πρωί των Χριστουγέννων. Κάποια στιγμή υπάρχει έλλειψη τροφίμων στο χωριό, και οι χωριανοί αναγκάζονται να στείλουν τον Νικόλα να δουλέψει ως μαθητευόμενος στον ερημίτη ξυλουργό Ισάκι. Με την σκληρή καθοδήγηση του Ισάκι, ο Νικόλας αναπτύσσει ικανότητες που τον βοηθούν να φτιάξει ακόμη καλύτερα δώρα και να δουλεύει ακόμη πιο γρήγορα. Ο Ισάκι, όμως, που μισεί τα παιδιά, απαγορεύει στον Νικόλα να φτιάχνει δώρα. Η παράδοση των χριστουγεννιάτικων δώρων κινδυνεύει να διακοπεί.»

Μετά το τέλος της προβολής ο Σύλλογος είχε και άλλη μια έκπληξη σε μικρούς και μεγάλους. Στην έξοδο του κινηματογράφου υπήρχαν μελομακάρονα για να κεραστούν όλοι όσι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Τελειώνοντας θα πρέπει να πούμε ότι ήταν μια ευαίσθητη χριστουγεννιάτικη ταινία για όλη την οικογένεια, που την απόλαυσαν τα παιδιά μας.

Φωτογραφίες κοινού

IMG_1001a.jpg