ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/KΩΝ Π.Ε.

Αρ. Πρωτ.: 43

Προς:

Όλους τους Εκπ/κους Π.Ε. μέλη του Συλλόγου μας

ΘΕΜΑ 1o:  Kαταγγελία για τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη του συναδέλφου μας εκπαιδευτικού Aγαπητού Θανάση και των εργαζομένων στους δήμους Aρβανίτη Σαράντη από το δήμο Ευόσμου και Κυρατζόπουλου Θωμά από τον δήμο Κορδελιού

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δύο ημέρες πριν από τις 17 Νοέμβρη, η κυβέρνηση δείχνει τον αυταρχισμό της απέναντι στους εργαζόμενους. Κάνοντας χρήση του βίντεο από την κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε μία ημέρα μετά, στο χώρο εργασίας τους, τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ. Τον έπιασαν 4 αστυνομικοί στο προαύλιο του σχολείου όταν σχόλασε. Επίσης συνέλαβαν  και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά. Τους απήγγειλαν κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και τους πηγαίνουν στον εισαγγελέα για τακτική δικάσιμο.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τη βία, τον αυταρχισμό, τις συλλήψεις, τους εκβιασμούς, και τις δικαστικές διώξεις προσπαθεί να φιμώσει και να διαλύσει κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, κάθε εργαζόμενο που αντιστέκεται στη μνημονιακή πολιτική, κάθε κοινωνικό αγωνιστή που εναντιώνεται στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων, στον εκφασισμό της ζωής μας.

Οι αγώνες μας δεν μπορούν να καμφθούν, δεν μπορούν να σταματήσουν. Η τρομοκρατία δεν μας καθηλώνει. Αντίθετα, μας πεισμώνει. Θα αγωνιστούμε για να μην απολυθεί κανένας συνάδελφός μας, κανένας εργαζόμενος.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων.

Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ  ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Στην Αθήνα διοργανώνετε μοτοπορεία εκπαιδευτικών, ΟΤΑ, Φοιτητών, Αλληλέγγυων 17/11/2012 στις 11.00 π.μ. στο Πολυτεχνείο