ÓÕËËÏÃÏÓ ÅÊÐ/KÙÍ Ð.Å.

Προς:

¼λους τους Εκπ/κους Π.Ε. μÝλη του Συλλüγου μας

ΘÝμα : ΕργασιακÜ δικαιþματα εκπαιδευτικþν

Με την ευκαιρßα της Ýναρξης της σχολικÞς χρονιÜς θεωροýμε σκüπιμο να υπενθυμßσουμε σε üλους τους συναδÝλφους üτι:

• Ο Σýλλογος Διδασκüντων εßναι το κυρßαρχο üργανο σε κÜθε σχολικÞ μονÜδα.

• Σε περßπτωση που δεν Ýχουν καλυφτεß τα κενÜ στη σχολικÞ μονÜδα, δεν αναπτýσσουμε πλÞρως το πρüγραμμα, μÝχρι να καλυφτοýν.

• ¼ταν απουσιÜζει συνÜδελφος δεν καλýπτουμε το κενü παραβιÜζοντας το διδακτικü μας ωρÜριο.

• Δε δεχüμαστε προφορικÝς εντολÝς που παραβιÜζουν τα δικαιþματÜ μας, üπως αυτÜ προκýπτουν απü την κεßμενη νομοθεσßα και τις θÝσεις του συνδικαλιστικοý κινÞματος. ¼που παρουσιÜζονται τÝτοια φαινüμενα να επικοινωνεßτε αμÝσως με το Σýλλογο.

• Περισσüτερα για τα εργασιακÜ μας δικαιþματα στην ιστοσελßδα του συλλüγου μας:

http://www.syllogosperiklis.gr/download/dikaiomata_2010/dikaiomata_2010.html και

Το Δ.Σ. του Συλλüγου μας παρακαλεß:

Τους συναδÝλφους ΔιευθυντÝς και τις Διευθýντριες των Δημοτικþν Σχολεßων καθþς και τις προúσταμÝνες των Νηπιαγωγεßων

• Να εκτυπþνουν και να αναρτοýν τις αποφÜσεις του Συλλüγου μας στον πßνακα ανακοινþσεων του Συλλüγου. Ο Σýλλογος και η Δ.Ο.Ε. στÝλνει τις αποφÜσεις της σε κÜθε σχολεßο, μÝσω ηλεκτρονικοý ταχυδρομεßου, και αυτÝς οι αποφÜσεις πρÝπει να εκτυπþνονται και να αναρτþνται.

• Τονßζουμε üτι ρüλος των Δ/ντþν στο κομμÜτι της ενημÝρωσης των συναδÝλφων για τα συνδικαλιστικÜ θÝματα εßναι απαραßτητος και πολý σημαντικüς. Παρακαλοýμε τους συναδÝλφους σε κÜθε σχολικÞ μονÜδα, αν διαπιστþνουν üτι οι ανακοινþσεις δεν εκτυπþνονται, να μας ενημερþνουν.

• Εκ των προτÝρων ευχαριστοýμε τους Δ/ντÝς για την πολýτιμη συνεργασßα τους.

Καλοýμε τους συναδÝλφους να μη διστÜζουν να επικοινωνοýν Üμεσα με τα μÝλη του Δ.Σ. για οποιοδÞποτε πρüβλημα τους απασχολεß και για οποιαδÞποτε πληροφüρηση (τα τηλÝφωνα και τα e-mail του Συλλüγου και των μελþν του Δ.Σ. εßναι στην ατζÝντα και στην ιστοσελßδα του Συλλüγου).

Το Δ.Σ. του Συλλüγου μας για μια Üλλη χρονιÜ δεσμεýεται üτι θα εßναι δßπλα σε κÜθε σχολικÞ μονÜδα , δßπλα σε κÜθε ΔιευθυντÞ/ντρια , δßπλα σε κÜθε συνÜδελφο, üπως Üλλωστε κÜνει τα τελευταßα χρüνια, και üτι θα βρεθεß απÝναντι σε κÜθε αυταρχικÞ συμπεριφορÜ και σε κÜθε προσπÜθεια παραβßασης των εργασιακþν δικαιωμÜτων των συναδÝλφων μας, απü üπου και αν προÝρχεται αυτÞ.