Free songs

ΡΩΓΜΗ στο “Αδιέξοδο…”: Προτάσεις ψηφιασμάτων

1. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ

Με καταθέσεις μαρτύρων ολοκληρώθηκε στις 21/3  η πρώτη ημέρα εκδίκασης σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο της υπόθεσης της Ηριάννας και του Περικλή. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Μαΐου.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, με τις καταθέσεις των γονέων της Ηριάννας και του Περικλή, αλλά και του αστυνομικού Γεώργιου Γουλιαμπάκη, παρουσία πλήθους αλληλέγγυων.

Πριν την προσέλευση των κατηγορουμένων ο πρόεδρος επισήμανε ότι «Το DNA δεν αρκεί από μόνο του. Δεν το απαξιώνουμε αλλά δεν αρκεί».

Οι συνήγοροι ζήτησαν να εντοπιστεί και να κλητευθεί ως μάρτυρας ο εξαφανισμένος πληροφοριοδότης της αστυνομίας, που φέρεται να είχε βρει τα επίμαχα όπλα στην Πανεπιστημιούπολη.

H Ηριάννα και ο Περικλής χρησιμοποιήθηκαν από την Αντιτρομοκρατική ως άλλοθι για την παραγωγή «αντιτρομοκρατικού έργου», αλλά και την εφαρμογή εκδικητικής καταστολής σε όσους η ίδια υπηρεσία έχει καταχωρήσει στις τάξεις του «εσωτερικού εχθρού». Η σύλληψή τους έγινε την εποχή του δόγματος «νόμος και τάξη» της  κυβέρνησης Σαμαρά και το κατηγορητήριο τους περιλάμβανε όλα τα βασικά συστατικά των τρομοϋποθέσεων: επικοινωνιακά show, δείγματα DNA, σκιαγράφηση ενός αόριστα «ύποπτου» κοινωνικού περιβάλλοντος. Η καταδίκη τους ήρθε, ενάντια στην κοινή λογική.

Αυτού του είδους οι υποθέσεις αποτελούν έναν ακόμη τρόπο επιβολής της «κοινωνικής ειρήνης» σε συνθήκες κρίσης, καθώς στοχεύουν στην εμπέδωση του φόβου και την καταστολή των αγώνων. Δομικό στοιχείο του πλέγματος καταστολής αποτελεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος (άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα), με τα ειδικά δικαστήρια και τις ειδικές συνθήκες κράτησης, με τις υπερεξουσίες των διωκτικών αρχών και τη δυνατότητά τους να κατασκευάζουν υποθέσεις βασισμένες σε έωλα στοιχεία και με τις φασιστικής έμπνευσης διατάξεις της συλλογικής ευθύνης και της ποινικοποίησης των προσωπικών και πολιτικών σχέσεων. Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μεγάλες γιατί όχι μόνο έχει αφήσει άθικτο όλο το τρομακτικό οπλοστάσιο της «αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας» αλλά προετοιμάζει και την αυστηροποίηση του Σωφρονιστικού Κώδικα.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να δηλώσουμε κατηγορηματικά την αλληλεγγύη μας στην Ηριάννα και τον Περικλή και να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στον τρομονόμο και την ενίσχυση του, ενάντια στην χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου, ενάντια στην ποινικοποίηση των προσωπικών σχέσεων. Για να εμποδίσουμε την κατασκευή ενόχων, την επέλαση της καταστολής και τη διάχυση του φόβου.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ

Κείμενο αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή συνυπογράφουν 256 -έως τώρα- πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι.

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται στο [email protected]

2. Καταγγελία για μηνύσεις σε συνδικαλιστές από την εργοδοσία της VresNET

Καταγγέλλουμε τον εργοδότη της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα), ο οποίος απέλυσε έγκυο εργαζόμενη στον έβδομο μήνα εγκυμοσύνης και στη συνέχεια απέλυσε τρεις ακόμα εργαζόμενους από την εταιρεία που τόλμησαν να μιλήσουν για το αυτονόητο,  υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους.

Όμως, δεν σταμάτησε εκεί! Ο εργοδότης πρόσφατα προχώρησε και σε μηνύσεις. Μια σε μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ και μια στην εργαζόμενη που κατέθεσε υπέρ της εργαζόμενης εγκύου στην Επιθεώρηση Εργασίας! Οι δύο εργαζόμενοι που μηνύονται για την αυτονόητη συμπαράστασή τους στην απολυμένη, είναι μέλη της πρωτοβουλίας RADICAL IT και συμμετέχουν στο κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ. Ταυτόχρονα μήνυσε και την απολυμένη εργαζόμενη επειδή αντιστάθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η αδιαλλαξία της εργοδοσίας πάει μαζί με την επίθεση στη μητρότητα και με την τρομοκράτηση των εργαζόμενων, πρακτικές που δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από το εργατικό και κοινωνικό λαϊκό κίνημα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απολυμένη εργαζόμενη και στους εργαζόμενους που μηνύθηκαν.

Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, που υπερασπίζεται τα εργατικά δικαιώματα. Καμία απειλή, καμία απόλυση, καμιά αυθαιρεσία να μην μείνει αναπάντητη.

Απαιτούμε:

• Την άμεση απόσυρση των μηνύσεων, η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει.
  • Την πλήρη δικαίωση της απολυμένης εργαζόμενης. Κάτω τα χέρια από την μητρότητα και από τα δικαιώματα των γυναικών.

Δε μας φοβίζουν μας εξοργίζουν! Με συλλογικούς αγώνες σπάμε την εργοδοτική τρομοκρατία!

3. Στις 22 Mαρτίου γίνεται η δίκη για τον βαρύτατο τραυματισμό της αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα Aγγελικής Kουτσουμπού.

Στις 22 Mαρτίου 2018, ύστερα από οκτώμισι χρόνια, πρόκειται να εκδικαστεί η αγωγή της Aγγελικής Kουτσουμπού κατά της βάρβαρης αστυνομικής επίθεσης, στις 6 Δεκέμβρη 2009, που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό της.

Ήταν 6 Δεκέμβρη 2009, πρώτη επέτειος της δολοφονίας του AλέξανδρουΓρηγορόπουλου, όταν διμοιρίες αστυνομικών μηχανών έπεσαν πάνω σε μπλοκ  διαδηλωτών στην Πλατεία Συντάγματος.  Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

H AγγελικήKουτσουμπού, αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα, παρ’ ολίγο να χάσει τη ζωή της, όταν μοτοσυκλέτα των ΔΕΛΤΑ, την τίναξε στον αέρα, ενώ ο συνεπιβάτης χτυπούσε με το γκλοπτο κεφάλι της. Eκτός από την βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση (υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδή αιμορραγία, θλάση εγκεφάλου), από το χτύπημα υπέστη ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς με αποτέλεσμα την μερική απώλεια ακοής, ενώ έσπασαν όλα τα εμπρόσθια αριστερά πλευρά της.

Συγχρόνως, δεκάδες διαδηλωτές χτυπήθηκαν άγρια ενώ ακολούθησαν μαζικές συλλήψεις και μια σειρά δικών ενάντια στους αγωνιστές.

H βάρβαρη αστυνομική επίθεση στόχο είχε την καταστολή και την τρομοκράτηση του μαζικού κινήματος.

Τώρα, στον 9ο χρόνο από εκείνα τα τραγικά γεγονότα πρόκειται να εκδικαστεί η αγωγή της AγγελικήςKουτσουμπού κατά των αστυνομικών και κρατικών αρχών που ευθύνονται για τον τραυματισμό και την μερική αναπηρία της.

Kαταδικάζουμε τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση και την κρατική καταστολή

Απαιτούμε την καταδίκη των αστυνομικών δραστών της δολοφονικής επίθεσης και των εντολοδόχων τους στο Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.