Free songs
  • /ΡΩΓΜΗ στο «Αδιέξοδο..»
  • /ΡΩΓΜΗ στο “Αδιέξοδο…”: Καλωσορίζουμε την Κυριακή 12/11 τα παιδιά της πακιστανικής κοινότητας στο 144ο ΔΣ Αθηνών και καλούμε εκπαιδευτικούς, γονείς και εργαζόμενους να συμμετέχουν

Συμμετέχουμε ενεργά στην συγκέντρωση καλωσορίσματος των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Μετοχίτη & Χατζηαποστόλου, Αθήνα – Λόφος Σκουζέ) την Κυριακή 12/11, στις 10.00 το πρωί.

Συμμετέχει και ο Σύλλογος μας “Ο Περικλής”. Δείτε την ανακοίνωση εδώ.

Επίσης, δεκάδες εκπαιδευτικά και εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, αντιρατσιστικοί, αντιφασιστικοί συντονισμοί και πρωτοβουλίες καλούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία και το λαό μας να συμμετέχει μαζικά κι ενεργητικά, ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ (ΣΕΠΕ) «Αριστοτέλης», Λαϊκή Συνέλευση Σεπόλια-Κολωνός-Ακ. Πλάτωνα, οι Εκπαιδευτικοί του 144ου ΔΣ Αθηνών, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Απόφοιτοι του 144ου ΔΣ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Αθηνά Ν. Σμύρνης, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Κ. Σωτηρίου, Α’ Αθηνών, Γληνός, Παρθενώνας, Νίκαιας-Πειραιά, Κερατσινίου-Περάματος, Έλλη Αλεξίου, Ρ. Ιμβριώτη, Σωκράτης, Πρόοδος-Πειραιάς, Σαλαμίνας, Παπαμαύρος, Σύρου-Τήνου-Μυκόνου, Ζ’ Θεσσαλονίκης, οι ΕΛΜΕ Α’ Αθήνας, Ε’ Αθήνας, Ε’ Ανατ. Αττικής, Δ’ Ανατολικής, Νότιας Αθήνας, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν. Αττικόν, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ), ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ (Συντονισμός για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό Εργατικών σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων), ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), Η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, ο χώρος στέγασης προσφύγων City Plaza και πολλές ακόμα συλλογικότητες γειτονιάς και νεολαίας καθώς και πολιτικές οργανώσεις.

“Γιατί δεν θέλουμε το δηλητήριο του φασισμού να εισχωρήσει στη σκέψη και την καρδιά των παιδιών μας, γιατί δε θέλουμε να βρουν χώρο τα σκοτάδια του ανορθολογισμού και του τρόμου, ο κανιβαλισμός των ναζιστικών ιδεών και η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής.

Γιατί όπως γράφουν οι απόφοιτοι μαθητές του 144ου, «…Η πάντα φιλόξενη γειτονιά, η ζεστασιά των δασκάλων μας και οι δράσεις του συλλόγου γονέων ενίσχυαν όλο αυτό το όμορφο κλίμα της περιοχής για όλα τα παιδιά με το σχολείο μας να είναι σημείο αναφοράς για τη γειτονιά. Όλα αυτά τα χρόνια τα χρόνια τα ζήσαμε μαζί με όλους τους συμμαθητές μας ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και εθνικότητας. Στα ίδια θρανία καθίσαμε, στο ίδιο προαύλιο παίξαμε και στην ίδια γειτονιά μεγαλώσαμε…»

Γιατί απέναντί μας δεν βρίσκεται ο μετανάστης, ο πρόσφυγας, ο άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου. Απέναντι μας είναι όλες οι κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια, ανάμεσά τους και η σημερινή, που εξωθούν στη φτώχεια, την ανεργία και την ανέχεια το λαό μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου που για να συνεχίζουν να κερδοφορούν λεηλατούν τα εργατικά δικαιώματα καθώς και οι υπερεθνικοί οργανισμοί τους, η ΕΕ και το ΔΝΤ, οι τράπεζες και το κεφάλαιο. Απέναντί μας είναι το ανάλγητο κράτος και η Δημοτική Αρχή που αφήνουν τα σχολεία μας χωρίς χρηματοδότηση, να τους λείπει ακόμα και το χαρτί και το μελάνι. Οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου που αγωνίζονται για τη μόρφωση των παιδιών τους, ότι εθνότητας κι αν είναι, ότι χρώματος και θρησκείας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι.”

όπως μας καλούν οι συνάδελφοι από τον Σύλλογο του Αριστοτέλη: