Free songs
  • /ΡΩΓΜΗ στο «Αδιέξοδο..»
  • /ΡΩΓΜΗ στο “Αδιέξοδο…”: Ενημερωτικό Σημείωμα για τη Συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου μας “Ο Περικλής” στις 9/1/2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. στις 9/1/2018

Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018 συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση το ΔΣ του συλλόγου. Η συνεδρίαση περιελάμβανε ανάμεσα στα άλλα:

Τις λεπτομέρειες  της προγραμματισμένης αιμοδοσίας του συλλόγου που θα γίνει την Πέμπτη 11 του μήνα στο 12ο ΔΣ Χαλανδρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι. Ήδη υπάρχει σχετική ανακοίνωση  αναρτημένη στο site του συλλόγου.

Την προγραμματισμένη επίσκεψη των μελών του ΔΣ στο δημαρχείο του Χαλανδρίου όπου θα υπάρξει συνάντηση με τον Δήμαρχο. Αφορμή για τη συνάντηση  οι πρόσφατες δημοσιεύσεις  σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απόψεων του δημάρχου, όπου αδίκως επιρρίπτονταν ευθύνες στις διευθύνσεις των σχολείων για τη μη συμμετοχή  των σχολείων τους στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων. Δυστυχώς και οι σύλλογοι γονέων των δύο σχολείων-7ο και 10ο Χαλανδρίου- συμπορεύθηκαν με τη δημοτική αρχή, γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση.

Την επιλογή θεατρικής παράστασης για τα παιδιά των μελών του συλλόγου μας.

Το βασικό και κυρίαρχο θέμα της συνεδρίασης ήταν για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στα πλαίσια των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της αξιολόγησης των δανειστών. Ήτοι αύξηση του εργασιακού χρόνου των εκπαιδευτικών,  κατάργηση της προσμέτρηση της ώρας σίτισης των μαθητών στο διδακτικό ωράριο τους, επέκταση των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση. Επίσης, ο περιορισμός του δικαιώματος της κήρυξης της απεργίας, οι πλειστηριασμοί,  καθώς και το τι θα κάνουμε ως αντίδραση. Η συζήτηση περιορίστηκε από όσους πήραν τον λόγο από τη μεριά των παρατάξεων. Το ΠΑΜΕ υπεραμύνθηκε της τακτικής του να προτείνει απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, χωρίς ωστόσο να έχει πρόγραμμα κλιμάκωσης. Σημειωτέον, ότι η κυβέρνηση δεν είχε ανακοινώσει πότε θα περάσει από τη βουλή για ψήφιση τα μέτρα. Άφηνε λοιπόν στην κυβέρνηση την πρωτοβουλία των κινήσεων. Επιτέθηκε και πάλι στις «Παρεμβάσεις» που δεν στήριξαν ένα σοβαρό σχέδιο αγωνιστικής αναχαίτισης. Η συναδέλφισσα Γιανναρά ξαναθυμήθηκε  ότι οι «Παρεμβάσεις» στήριξαν τον Συριζα στην προσπάθεια του να γίνει κυβέρνηση. Βολικό, αλλά μάλλον δεν πείθει πλέον.

Η Διέξοδος έψεξε το ΠΑΜΕ για αυτή του την τακτική, ωστόσο απορία προκάλεσε η ερώτηση του συναδέλφου αντιπροέδρου, γιατί η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει τη διάταξη για τις απεργίες και δεν επιδεικνύει ούτε την «καθιερωμένη αντιπολιτευτική διάθεση». Την ερώτηση την έκανε στον πρόεδρο, ο οποίος πρόσκειται στη ΔΑΚΕ. Ως σχόλιο έχουμε να θυμίσουμε στον συνάδελφο ότι την εν λόγω διάταξη η Νέα Δημοκρατία είχε διαμηνύσει ότι θα την ψήφιζε  «και με τα δύο χέρια». Προς τι λοιπόν η απορία; Τι περίμενε ο συνάδελφος Παπασπύρος; Να καταψήφιζε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Ως «Ρωγμή» δηλώσαμε ότι πρέπει να γίνει σαφές σε όλους ότι απαιτείται κινητοποίηση των πάντων για να αποφευχθεί  κάθε άλλο χτύπημα περιστολής των δικαιωμάτων, όσο κι αν φαίνονται τα πράγματα ως προς το κίνημα άσχημα. Καταθέσαμε και αγωνιστικό πλάνο με κλιμάκωση  απεργία την Παρασκευή 12 και τη Δευτέρα 15 του μήνα . Επίσης καλέσαμε και στην προγραμματισμένη συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας ενάντια στην διενέργεια πλειστηριασμών .

Ο πρόεδρος μίλησε τελευταίος και επιτέθηκε στις «Παρεμβάσεις». Καταλόγισε ανευθυνότητα, γιατί ενώ κατηγορούν τη ΔΑΚΕ για κυβερνητικό συνδικαλισμό, οι ίδιες δεν συμμετέχουν στη…συγκρότηση του προεδρείου στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις. Και ξανά πόσο οι «Παρεμβάσεις» στήριξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απευθυνόμενος σε μας! Αχ, και κουβέντα για την ταμπακέρα. Π.χ. γιατί η ΑΔΕΔΥ ή η ΔΟΕ δεν σηκώνουν το γάντι κινητοποιώντας τη βάση; Είναι αρκετές αυτές οι κινητοποιήσεις των τρίωρων στάσεων που εξήγγειλαν και στις οποίες επιμένουν έστω και τώρα. Για το τι αποφασίστηκε μπορείτε να το διαβάσετε στην ανακοίνωση που έχει ήδη σταλεί στα σχολεία. Είναι το πακέτο των κινητοποιήσεων που η ΑΔΕΔΥ και η ΔΟΕ έχουν από κοινού αποφασίσει.

Και ένα σχόλιο: Τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν τα αλλάξουμε εμείς όλα!