Free songs

Πρόταση πάλης της Α.Σ.Ε. προς τη Γ.Σ. του Συλλόγου μας ….

Παλεύουμε για:

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών (περισσότεροι από 35.000) που δουλεύουν στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. Κατάργηση του ν. 4589/19 και όλων των νόμων που απαξιώνουν τα πτυχία και καλλιεργούν την ανθρωποφαγία. Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για τη δουλειά. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών. Μέτρα στήριξης των αναπληρωτών (στέγαση, σίτιση, δωρεάν μεταφορά). Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αποκλειστεί κανένας συνάδελφος για τεχνικούς λόγους από τους πίνακες και να οδηγηθεί σε τρίχρονο αποκλεισμό ακόμα και από το να εργαστεί ως αναπληρωτής – συμβασιούχος!
  • Χρηματοδότηση των σχολείων, σύγχρονες υποδομές με κρατική ευθύνη. Αντισεισμική, αντιπυρική, αντιπλημμυρική θωράκιση.
  • Ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Π.Α. με εξασφάλιση των αναγκαίων κτηριακών αναγκών και των αντικειμενικά αυξημένων αναγκαίων μόνιμων διορισμών Νηπιαγωγών και βοηθητικού προσωπικού.
  • Στήριξη της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Όλα τα παιδιά στις δομές που έχουν ανάγκη, ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για κάθε ένα παιδί. Να στελεχωθούν άμεσα όλα τα τμήματα ένταξης και να ιδρυθούν σε κάθε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο όσα χρειάζονται, χωρίς κανέναν «κόφτη»!
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Επανίδρυση σχολείων που καταργήθηκαν ή συγχωνεύθηκαν. Αναλογία 1/15 για την Π.Α. και τις Α’ – Β’ Δημοτικού για κατευθύνσεις και εργαστήρια, 1/20 για τις υπόλοιπες τάξεις. Ολοήμερο σχολείο με όλα το απαραίτητο προσωπικό και τις απαραίτητες υποδομές για σίτιση και ξεκούραση. Άμεση έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Π.Δ.Σ.
  • Κάθε ειδικότητα να διδάσκει το επιστημονικό της αντικείμενο. Επαναφορά των ωρών ειδικοτήτων που έχουν περικοπεί. Σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Να καταργηθεί άμεσα η Γ΄ ανάθεση.
  • Ουσιαστική στήριξη της δουλειάς του εκπαιδευτικού στην τάξη. Πάλη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση που δεν έχει καμία σχέση με τη στήριξη και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου αλλά αποτελεί ένα ακόμα μέσο για την προώθηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Aπεργία – αποχή από την αξιολόγηση και συγκεκριμένα από τις προβλέψεις του ν.4547/18 (αξιολόγηση στελεχών, προγραμματισμός και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων), όπως εξειδικεύεται με την υπουργική απόφαση 1816/ΓΔ4/11-01-2019.
  • Ανάκτηση όλων των μισθολογικών απωλειών των τελευταίων ετών. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ. Πλήρη και ομαλή ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία χωρίς αποκλεισμούς. Διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας με δημιουργία κατάλληλων υποδομών. Καμία εμπλοκή των ΜΚΟ. Ελεύθερη μετακίνηση προς τους τόπους προορισμού. Άμεση επανένωση οικογενειών.

Καλούμε σε συντονισμένο – μαζικό – ενωτικό – ταξικό αγώνα. Κλιμακώνουμε την πάλη μας! Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή πολιτική, όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία καλούμαστε να συμβάλουμε στη συσπείρωση και στο συντονισμό των δυνάμεων για ενίσχυση του αγώνα, με στόχο την αποτροπή της επίθεσης, για τη διεκδίκηση της μόρφωσης, της δουλειάς και της ζωής που αξίζει σε εμάς και τους μαθητές μας. Στη βάση αυτή στηρίζουμε το πρόγραμμα δράσης που προτάθηκε και συζητήθηκε στην Πανελλαδική Σύσκεψη 23/11, όπως αυτό στάλθηκε από τον Σύλλογο «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»:

• Μαζική στήριξη του κοινού κειμένου 63 Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Έκδοση κοινής αφίσας Συλλόγων ΠΕ – ΕΛΜΕ με βάση το παραπάνω κείμενο.
  • Κινητοποίηση τη  Δευτέρα, 25/11 στη 1μμ στα γραφεία του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα) για το ζήτημα των απαράδεκτων αποκλεισμών – απολύσεων συναδέλφων από τους πίνακες της Ειδικής Αγωγής.
  • Κινητοποίηση στις 29/11 στο Υπουργείο Παιδείας στη 1 μ.μ. και σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Περιφερειακές Διευθύνσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα, για όλα τα ανοιχτά ζητήματα της εκπαίδευσης. Κάλεσμα σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την ίδια μέρα. Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. του Συλλόγου μας κηρύσσει από 1-3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας στο πρωινό και αντίστοιχα στο απογευματινό ωράριο για συμμετοχή των συναδέλφων στο Συλλαλητήριο.
  • Μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις των συνταξιουχικών οργανώσεων και των συνδικάτων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα το Σάββατο 30/11, στην Αθήνα στα Προπύλαια στις 10:30 και σε όλη τη χώρα, για το Ασφαλιστικό.
  • Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (με κάλεσμα σε μαθητές, φοιτητές, γονείς) στις 5/12 στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι,ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή (με αφορμή την επέτειο από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου) και απέναντι στο σύνολο της αντιεκπαιδευτικής – αντιλαϊκής πολιτικής, με 3ωρη στάση εργασίας των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ. Στήριξη την ίδια μέρα (5/12) της παρέμβασης των σωματείων στο Υπουργείο Εργασίας στις 14:00 για τις άδειες μητρότητας των συναδελφισσών αναπληρωτριών. Στηρίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις στις 6/12.
  • Προχωράμε στις 12/12 σε νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
  • Συμμετέχουμε στις 14/12 σε νέο μεγάλο Πανελλαδικό συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό στην Αθήνα μαζί με τις συνταξιουχικές οργανώσεις και τα συνδικάτα Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.
  • Συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ για τη συλλογή υπογραφών ενάντια στη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας – ΗΠΑ.

26/11/2019