Free songs
  •

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Σάββατο 23/11/19 στις 12μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και Συνέλευση Αγώνα στις 3μμ στο αμφιθέατρο του ΠΤΔΕ Αθήνας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ  Π.Ε.

Δηλώνουμε ξανά παρόντες στον  αγώνα!

ΟΧΙ στην αδιοριστία, τη μονιμοποίηση αναπλήρωσης ,  το προσοντολόγιο και την αξιολόγηση!

• Μετά από σειρά κινητοποιήσεωνκαι το μεγάλο παμφοιτητικό συλλαλητήριο 31/10 τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές  με δυναμική παρουσία στο κέντρο της Αθήνας  στις 4/11. Με τα ΜΑΤ «απέναντι», όλο το τελευταίο διάστημα, το φοιτητικό κίνημα έχει βγει στο προσκήνιο με καταλήψεις και διαδηλώσεις ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το Πανεπιστήμιο, με συνελεύσεις αγώνα μετά από μαζικές συνελεύσεις στις σχολές. Με ζεστή την επίθεση στους φοιτητές στην  ΑΣΟΕΕ με χτυπήματα και  συλλήψεις-προσαγωγές.

• Με τον αριθμό  προσλήψεων αναπληρωτών να αγγίζουν τις 37.000αποδεικνύεται ότι η εκπαίδευση έχει ανάγκη από μόνιμους διορισμούς. Κι όμως, οι αναπληρωτές παραμένουν καθηλωμένοι στα ίδια σκαλοπάτια των ίδιων ή άλλων Διευθύνσεων Π.Ε. σε όλη την Ελλάδα, καθηλωμένοι και όμηροι της αναπλήρωσης του εαυτού τους. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες είναι οι παραιτήσεις συναδέλφων που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα εξοντωτικά ενοίκια, στις πολλαπλές μετακινήσεις, ακόμα και στην ικανοποίηση βασικών βιοποριστικών αναγκών τους.

• Με την  αξιολόγηση να  έρχεται με βήμα ταχύμε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα η κυβέρνηση Ν.Δ. αλλά και μέσα από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών. Από την υφυπουργό Παιδείας που δηλώνει δημόσια ότι « η αξιολόγηση θα προχωρήσει καθώς τώρα είναι πολύ πιο αποδεκτή σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα από ότι στο παρελθόν» ως τον νέο πρόεδρο του ΙΕΠ  Αντωνίου που παρουσία της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, ανακοίνωσε ότι «το ρολόι σχετικά με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις πρέπει να γυρίσει πίσω στο 2014»!!!  με  θέσπιση της αυτοαξιολόγησης και της εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων με  εκ νέου της περιοδικής αξιολόγησης των στελεχών της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

• Με προσβλητικό λόγο για «ραστώνη και ήσσονα προσπάθεια» κατηγορεί ο Κος Αντωνίου ( Πρόεδρος ΙΕΠ) τον εκπαιδευτικό κόσμο ενώ η  ΓΓ του Υπ. Παιδείας  στοχοποιεί δημόσια τους εκπαιδευτικούς που «δεν κάνουν τις ώρες τους»  ή «πλεονάζουν και κάθονται», αποκαλύπτοντας την αιτία για τα κενά!!!.

Απαιτούμε:

• την κατάργηση του ν.4589/προσοντολόγιο, τον άμεσο διορισμό/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την όλη την προϋπηρεσία!

• Καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης παντού με πλήρη χρηματοδότηση και  όλες τι απαραίτητες υποδομές

• Να μην προχωρήσει το Υπ. Παιδείας στο νέο νόμο για την αξιολόγηση που εντείνει τον ανταγωνισμό, την κατηγοριοποίηση και την απόρριψη.

• Να καλυφτούν επιτέλους όλα τα κενά χωρίς περικοπές.

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ «ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ» ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα συλλογικοτήτων αναπληρωτών και εκπαιδευτικών σωματείων και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση 23/11.

Καλούμε :

• Να προκηρύξει άμεσα απεργία -αποχή  από κάθε αξιολογική διαδικασία (όχι μόνο για τα στελέχη που πήρε στο συνέδριο) διακηρύσσοντας ότι ΔΕΝ πρόκειται να επιτρέψει ο κλάδος την εφαρμογή της αξιολόγησης. Να ενισχύσει το μέτωπο των 60 εκπαιδευτικών σωματείων που ήδη έχουν προχωρήσει σε πρόταση- απόφαση τους για ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης.

• Tο Δ.Σ. του συλλόγου μας  να πάρει απόφαση συμμετοχής στη διαδήλωση και στη συνέλευση αγώνα στις 3μμ στο αμφιθέατρο του ΠΤΔΕ Αθήνας που θα ακολουθήσει αμέσως μετά.