Free songs
  • /ΑΣΕ
  • /ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7μμ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Οι αντιδραστικές αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση, με τον μανδύα του «εκδημοκρατισμού» και του «εκσυγχρονισμού», βάζουν στο στόχαστρο τον πυρήνα της συλλογικής οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το παραπέρα χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, η παρέμβαση του αστικού κράτους για να αφαιρέσει από τη Γενική Συνέλευση το δικαίωμα να αποφασίζει και να οργανώνει απεργία, η ενίσχυση του φακελώματος των εργαζομένων έρχονται να «κουμπώσουν» στην τεράστια αντιαπεργιακή νομολογία των αστικών δικαστηρίων και στις «βέλτιστες πρακτικές» που ακολουθούνται σε όλη την ΕΕ για την επίθεση στη συνδικαλιστική δράση.

Αυτό που επιδιώκεται στην πραγματικότητα, είναι η πλήρης μετατροπή των συνδικάτων σε έναν ξεδοντιασμένο γραφειοκρατικό μηχανισμό, απόλυτα ελεγχόμενο από το αστικό κράτος και την εργοδοσία.

Επιχειρούν να δώσουν συντριπτικό χτύπημα στη δυνατότητα των εργαζομένων να αντιπαλεύουν συλλογικά την κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης, να παλεύουν οργανωμένα για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

Δεν τους αρκεί που 9 στις 10 απεργίες βγαίνουν ήδη παράνομες από τα δικαστήρια, θέλουν να βάλουν «στο γύψο» συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα, επιβεβαιώνοντας και απ’ αυτήν την πλευρά ότι η περιβόητη «ανάπτυξη για όλους», η στήριξη της καπιταλιστικής κερδοφορίας προϋποθέτει το παραπέρα τσάκισμα των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Ετσι, με την επιβολή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για τις απεργίες, επιχειρούν να χτυπήσουν την ίδια τη συλλογική δράση των εργαζομένων, το όπλο τους απέναντι στις συγκεντρωμένες δυνάμεις του κεφαλαίου.

Καθόλου τυχαία επιδιώκουν να χτυπήσουν τη δύναμη των ίδιων των Γενικών Συνελεύσεων. Βάζουν στο στόχαστρο την κορυφαία διαδικασία, όπου οι εργαζόμενοι ενημερώνονται και συζητούν συλλογικά, συνδιαμορφώνουν τα αιτήματα και το σχέδιο δράσης, συνειδητοποιούν στην πράξη τη δύναμη της ενότητάς τους απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.

Απέναντι στις ψηφοφορίες των Γενικών Συνελεύσεων, που έρχονται ως επιστέγασμα μιας τέτοιας συλλογικής διαδικασίας, ως ψηφοφορίες ενός ζωντανού σώματος, κυβέρνηση και εργοδοσία επιχειρούν με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες την απομόνωση των εργαζομένων, να τους βάλουν να πατάει ο καθένας ξεκομμένος ένα κουμπί, ακόμα πιο ευάλωτος στις πιέσεις και τα ιδεολογήματα της εργοδοσίας.

Αλλά και η επιβολή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις αρχαιρεσίες σωματείων στόχο έχει να διευκολύνει ακόμα περισσότερο την απευθείας παρέμβαση της εργοδοσίας.

Ας σκεφτεί κανείς το χαρακτηριστικό παράδειγμα του περιβόητου «κλαδικού σωματείου» – εργοδοτικού μηχανισμού στα σούπερ μάρκετ, όπου χωρίς καμία απολύτως δράση, χωρίς έδρα, χωρίς ανακοινώσεις, χωρίς συνελεύσεις, εμφανίζονται να ψηφίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι, στελέχη της εργοδοσίας οργανώνουν τις «αρχαιρεσίες», μπαίνουν υποψήφιοι και εκλέγονται αντιπρόσωποι σε

page1image1614464page1image1616960page1image1600112

δευτεροβάθμιες οργανώσεις και στη ΓΣΕΕ.

Πλέον, με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, γλιτώνουν την εργοδοσία και… από τα έξοδα μετακίνησης των εργαζομένων, που τους υποχρεώνει να πηγαίνουν «πακέτο» και να ψηφίζουν τα στελέχη της. Γλιτώνουν (ή έτσι νομίζουν…) από τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις που αποκαλύπτουν και βάζουν εμπόδια στην απάτη.

Καμώνονται επίσης τους ανήξερους για το συνδυασμένο φακέλωμα που συνεπάγονται το ηλεκτρονικό μητρώο των μελών των συνδικάτων και οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Στόχος τους είναι η δημιουργία μιας τεράστιας βάσης δεδομένων, στην οποία θα έχουν πρόσβαση η εργοδοσία και το κράτος, για να ξέρουν ανά πάσα στιγμή ποιοι εργαζόμενοι είναι συνδικαλισμένοι και πού, ποιοι πληρώνουν συνδρομές και ποιοι όχι, ποιοι ψηφίζουν και τι, σε ποιες ψηφοφορίες κ.ο.κ.

Ολα αυτά την ώρα που εκλεγμένοι συνδικαλιστές και άλλοι αγωνιστές απολύονται, μετακινούνται τιμωρητικά και διώκονται με μηνύσεις για τη συμβολή τους σε αγώνες.

Συνεργός σε αυτήν την άθλια επίθεση, με δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ του ηλεκτρονικού φακελώματος, έσπευσε να δηλώσει η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ, οι εργατοπατέρες που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν ρεσιτάλ για τον ίδιο στόχο, για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και να μπάσουν απευθείας στα συνδικάτα και στις διαδικασίες τους τους εργοδότες, τους κρατικούς μηχανισμούς και την αστυνομία.

Απέναντι στη νέα επίθεση χρειάζεται άμεση και δυναμική απάντηση!

Απαντάμε με μαζικό, ενωτικό, ταξικό συλλαλητήριο, την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη, 7μμ στα Προπύλαια.

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

Κλιμακώνουμε με απεργία τις μέρες που θα έρθει στη Βουλή!

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ