Free songs
  • /Ανακοινώσεις
  • /Κινητοποίηση Δευτέρα 26/8, 11.00πμ, ΥΠΑΙΘ Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία

Η ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ, ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΝΤΑΙ!

Να καταργηθεί το προσοντολόγιο των απολύσεων και αποκλεισμών!

Κανένας συνάδελφος/ισσα έξω από τους πίνακες αναπληρωτών!

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί

Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το  πτυχίο και την προϋπηρεσία

Κινητοποίηση Δευτέρα 26/8, 11.00πμ, ΥΠΑΙΘ

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκινά με μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, με την κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρά την εφαρμογή του νόμου των απολύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του 4589/2019, με τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης για την ειδική αγωγή, με την περικοπή της περσινής προϋπηρεσίας για χιλιάδες αναπληρωτές, με την απαγόρευση να κάνουν αίτηση χιλιάδες απόφοιτοι!

Η εκπαίδευση ασφυκτιά χωρίς τον μόνιμο διορισμό των χιλιάδων εκπαιδευτικών που εργάζονται κάθε χρόνο στα σχολεία όλης της χώρας αλλά οι κυβερνήσεις υπόσχονται κάθε φορά ελάχιστους διορισμούς σε βάθος χρόνου χωρίς να πραγματοποιούν κανέναν, με αντίτιμο την αποδοχή ενός συστήματος πρόσληψης, του «προσοντολογίου», που μετατρέπει σε Γολγοθά την απόκτηση μιας θέσης στον πίνακα προσλήψεων αναπληρωτών/μονίμων. Μονιμοποιούν την επισφάλεια της εργασίας των εκπαιδευτικών και έτσι πλήττουν κατάφορα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών! Μας ζητούν να αποδεχτούμε την αέναη καταδίκη μας με την υπόσχεση κάποιων διορισμών που τους παριφέρουν εδώ και μια πενταετία χωρίς να τους πραγματοποιούν ποτέ!

Το κακόφημο «προσοντολόγιο» είναι θηλιά για το εργασιακό μέλλον των εκπαιδευτικών μια και δημιουργεί συνθήκες μόνιμης ανασφάλειας στην αναζήτηση μιας θέσης αναπληρωτή. Η θέση του καθενός στους πίνακες μετατρέπεται σε «κινούμενη άμμο» μια και αυτή αλλάζει συνεχώς ανάλογα με την αξιολογική κατάταξη ενός επίσης συνεχώς μεταβαλλόμενου προσοντολογίου.  Οι αναπληρωτές καλούνται να κυνηγούν «προσόντα» για να εξασφαλίσουν μια θέση στους πίνακες σε ανταγωνισμό με τα «προσόντα» που αποκτά ο διπλανός τους, δεκάδες αλλά και εκατοντάδες μήνες προϋπηρεσίας πετιούνται στα σκουπίδια και συνθλίβονται τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν να μεταφέρουν την ευθύνη της ανεργίας στους εργαζόμενους, για μια θέση ελαστικής εργασίας καλούνται να μπουν σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων, να πιστοποιούν δια βίου την ικανότητά τους να δουλέψουν ανταγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλο! Με το προσοντολόγιο, ακυρώνεται το δικαίωμα μόνιμης πρόσληψης και επαναπρόσληψης των εκπαιδευτικών που δουλεύουν τόσα χρόνια στα σχολεία μας Σεπτέμβρη-Ιούνη.

Την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία η πολιτική των μηδενικών διορισμών, μονιμοποίησε την ελαστική εργασία και επισφάλεια, την ανακύκλωση της ανεργίας, ακολουθώντας με ευλάβεια τις εντολές και τις απαιτήσεις των θεσμών, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που με θρασύτητα δηλώνουν ότι το δημόσιο συνολικά, και η εκπαίδευση κατ’ επέκταση, χρειάζεται συρρίκνωση.

Κατ’ εφαρμογή του άρθρου 66 αυτού του νόμου και μέχρι τη δημοσίευση των νέων πινάκων κατάταξης των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής με βάση το προσοντολόγιο του ν. 4589/2019, φέτος οι πίνακες προσλήψεων αναπληρωτών συγκροτούνται με βάση τους πίνακες του 2018-19, όπως αυτοί συγκροτήθηκαν τον Απρίλιο του 2018! Εάν συμβεί αυτό χιλιάδες συνάδελφοι θα χάσουν πολλούς μήνες προϋπηρεσίας και πολλοί ακόμα θα μείνουν εκτός πινάκων. Πρώτον, συνάδελφοι/ισσες που δεν είχαν κάνει πέρσι αίτηση είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους οικογενειακούς (νέες μητέρες) είτε για άλλους λόγους. Δεύτερον, συνάδελφοι/ισσες που δούλεψαν για πρώτη χρονιά πέρσι καθώς και οι συνάδελφοι/ισσες που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλους σπουδών τη φετινή χρονιά. Με τον τρόπο αυτό, πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων όλη η φετινή προϋπηρεσία αλλά και δύο μήνες από την περσινή (Μάιος, Ιούνιος), που για μια χρονιά ακόμα αποκτήθηκε με κόστος οικογενειακό και προσωπικό.

Δεν θα είναι οι αναπληρωτές τα μόνιμα θύματα την κυβερνητικής κοροϊδίας και των κάθε λογής αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών! Τέρμα πια στην κοροϊδία!

Είναι στο χέρι μας, στη συλλογική μας δύναμη και αυτοπεποίθηση, στην ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος η ανατροπή του νόμου! Τα σχέδιά τους να αποτραπούν! Η προϋπηρεσία πρέπει να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη εργασία και  μάλιστα με μόνιμη σχέση, και τα χρόνια δουλειάς μας και οι αγώνες μας μπορούν να δικαιωθούν!

Δεν δεχόμαστε το παζάρεμα κανενός/μιάς συναδέλφου/ισσας

Καμιά μέρα χαμένης προϋπηρεσίας!

-Κατάργηση του νόμου 4589/2019 που περιλαμβάνει το νέο σύστημα προσλήψεων

-Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Όχι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

-Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία της περσινής και της φετινής σχολικής χρονιάς. Καμία απόλυση αναπληρωτή

-Κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε μία φάση πριν την έναρξη των μαθημάτων

Κατάργηση του ν.3848/2010 (Διαμαντοπούλου) και του ν.4186/2013 (Αρβανιτόπουλου).

-Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα–προστασία της μητρότητας.

-Το εκπαιδευτικό μνημόνιο να μην εφαρμοστεί, όχι στην αύξηση ωραρίου και στις περικοπές.

-Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, καμία συγχώνευση/κατάργηση, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης.

-Δημιουργία οργανικών θέσεων για κάθε υπάρχουσα ειδικότητα. Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών με διορισμούς

ΟΛΟΙ στο Υπουργείο Παιδείας τη  Δευτέρα 26/8 ώρα  11.00πμ

Η  παραπάνω πρόταση ανακοίνωσης κατατέθηκε προς ψήφιση στο Δ.Σ. του συλλόγου μας, η ΔΗΣΥ δεν τοποθετήθηκε   και  καταψηφίστηκε  από τη ΔΑΚΕ με το εξής αιτιολογικό:

Όλοι γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα και τις αποφάσεις του ΣτΕ, οι όποιοι πίνακες αναπληρωτών θα πρέπει να είναι κυρωμένοι από τον ΑΣΕΠ, αλλιώς με μια απλή προσφυγή κάποιου συναδέλφου θα καταρρίπτονταν και μετά θα φώναζαν όλοι για σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και για χαμένους μισθούς και μόρια.

Το πρόβλημα το δημιούργησε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, που καθυστέρησε την προκήρυξη, γιατί δεν ήθελε να εφαρμόσει φέτος το σύστημα που αναγκάστηκε να φέρει. Εφόσον δεν είχε βγει προκήρυξη μέχρι τον Απρίλιο, ήταν δεδομένο ότι θα γινόταν αυτό.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως δεν υπήρχε καμία περίπτωση ούτε να κάνουν νέα άτομα αιτήσεις, ούτε να μετρηθεί η περσινή προϋπηρεσία.

Είμαστε σύμφωνοι με ανακοίνωση του Συλλόγου μας να στηρίξουμε την αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας καλώντας τα μέλη μας να συμμετάσχουν, χωρίς όμως να υιοθετούμε τις ανακοινώσεις της ΑΣΕ και της ΔΙΕΞΟΔΟΥ.

Ταυτόχρονα αντι – κατατέθηκε η ακόλουθη πρόταση ανακοίνωσης από τη ΔΑΚΕ:

Πρόταση ανακοίνωσης:

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής» στηρίζει την

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

τη Δευτέρα 26/8 & ώρα 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας

και καλεί τα μέλη του σε συμμετοχή.

Κανένας συνάδελφος έξω από τους πίνακες αναπληρωτών!

Δεν χαρίζουμε ούτε μία ώρα προϋπηρεσίας!

Χιλιάδες συνάδελφοι θα χάσουν πολλούς μήνες προϋπηρεσίας και πολλοί ακόμα θα μείνουν εκτός πινάκων.

Να ανοίξει ΑΜΕΣΑ ο ΟΠΣΥΔ για όλους τους συναδέλφους!

Ως Διέξοδος  Η Αγωνιστική Συσπείρωση εκτιμούμε ότι:

Το εκπαιδευτικό  κίνημα και το συνδικάτο – σωματείο οφείλει να αντιστέκεται, να αντιδρά και να καταγγέλει όσα η νομοθεσία και οι αποφάσεις των κυβερνήσεων θεσμοθετούν ενάντια στα συμφέροντα του Δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών   και όχι να κρύβεται πίσω από αυτά και έμμεσα, κατά συνέπεια, να τα στηρίζει.

Με την  ανακοίνωση που προτείνουν, αφενός εμπαίζουν τους αναπληρωτές και τους άνεργους συναδέλφους αφετέρου καθίστανται φαιδροί, εφόσον  αντιφάσκει με τα προηγούμενα λεγόμενά τους, καθώς καταλήγει:

Κανένας συνάδελφος έξω από τους πίνακες αναπληρωτών!

Δεν χαρίζουμε ούτε μία ώρα προϋπηρεσίας!

Να ανοίξει ΑΜΕΣΑ ο ΟΠΣΥΔ για όλους τους συναδέλφους!