Free songs
  • /ΡΩΓΜΗ στο «Αδιέξοδο..»
  • /Ενημερωτικό Σημείωμα: Τακτική Συνεδρίαση ΔΣ του Συλλόγου μας “Ο Περικλής” στις 5 Σεπτεμβρίου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

για την τακτική συνεδρίαση ΔΣ του Συλλόγου μας “Ο Περικλής”

στις 5 Σεπτεμβρίου

Την Τρίτη  5 Σεπτεμβρίου  πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη  συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε παρακείμενη με τα γραφεία του συλλόγου καφετέρια. Αιτία μία βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ. Ήταν παρόντες  όλα τα μέλη εκτός από τον συνάδελφο Μαρίνη.

Ο πρόεδρος  Γεωργόπουλος  ενημέρωσε τα λοιπά μέλη για τις εξελίξεις σχετικά με τις τοποθετήσεις των συναδέλφων στα υπάρχοντα κενά των σχολείων από τη Διεύθυνση,  όπως προκύπτουν και μετά τις συνεχείς  συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ. Είπε ότι αρχικά τα κενά των ΠΕ 70 προσδιορίστηκαν σε 160, ενώ τελικά στη συνέχεια εμφανίστηκαν 129.  Σε γενικές γραμμές  υπερασπίστηκε τη συμμετοχή  των αιρετών στις διαδικασίες του συμβουλίου. Να θυμίσουμε ότι ο ένας από τους δύο αιρετούς προέρχεται από την παράταξη που εκπροσωπεί στο Δ.Σ.  ο πρόεδρος. Όπως συμπλήρωσε, ο αιρετός της ΔΑΚΕ συμμετείχε στη διαδικασία ανάδειξης των κενών και των υπεραριθμιών,  αλλά  υπέγραψε με επιφύλαξη.  Την ίδια στάση επέδειξε και ο έτερος  αιρετός εκπρόσωπος της «Διεξόδου».

Εμείς τονίσαμε ότι  η ανακήρυξη των κενών δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες  των σχολείων, θεωρήσαμε ότι αυτή η μείωση μας φαίνεται μάλλον αφύσικη. Επισημάναμε ότι οι αιρετοί όφειλαν να καταγγείλουν τη διαδικασία, να αποχωρήσουν και να μην τη νομιμοποιήσουν. Ο πρόεδρος  δήλωσε ότι αποτελεί θέμα αρχής για τη ΔΑΚΕ  η συμμετοχή στα όργανα και συνέδεσε τα ΠΥΣΠΕ με τους συλλόγους διδασκόντων.  Αναρωτήθηκε αν είναι δυνατόν να μην συμμετέχει κάποιος σε συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων συσχετίζοντας τις δύο περιπτώσεις. Είναι προφανές ότι τα δύο όργανα (ΠΥΣΠΕ – Σύλλογος Διδασκόντων) δεν σχετίζονται, δεδομένου ότι το ΠΥΣΠΕ ασχολείται με υπηρεσιακά θέματα και όχι με ζητήματα που αφορούν  το σχολείο.  Ο σύλλογος διδασκόντων παρεμβαίνει και διαδραματίζει ρόλο και σε παιδαγωγικά ζητήματα. Εξάλλου οι  συσχετισμοί  στο ΠΥΣΠΕ ευνοούν τη διοίκηση κάτι που δεν συμβαίνει στα σχολεία.

Η συναδέλφισσα Κολόζη πρότεινε να συνταχθεί επιστολή προς τους γονείς  που θα περιγράφει την κατάσταση, θα αναλύει τα δεδομένα του νέου προεδρικού διατάγματος και θα τους καλεί σε κινητοποίηση. Ακόμη πρότεινε να γίνουν ενημερωτικές συναντήσεις προς τους συναδέλφους για το ίδιο θέμα. Με την πρόταση συμφώνησαν και τα άλλα μέλη του συμβουλίου και όρισαν και χρονοδιάγραμμα τριών συναντήσεων. Την Τρίτη 12/9 στο 7ο Αγίας Παρασκευής , την Τετάρτη 13/9 στο 12ο Χαλανδρίου  και την Πέμπτη 15/9 με τους διευθυντές των σχολείων και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων στο 5ο Χαλανδρίου. (αναλυτικά εδώ)

Επίσης αποφασίστηκε μια παράσταση διαμαρτυρίας άμεσα και από τους τρεις συλλόγους της Β΄Διεύθυνσης που η ημερομηνία θα καθοριστεί ύστερα από συνεννόηση. (ανακοίνωση εδώ)

Κατά τα άλλα προτάθηκε από τη «Διέξοδο» μία ανακοίνωση – ψήφισμα για την ίδρυση νηπιαγωγείων εντός των προσφυγικών δομών, κάτι που γκετοποιεί  τα προσφυγόπουλα και δεν τους επιτρέπει  την ένταξη στα σχολεία. Το ψήφισμα ψηφίστηκε ομόφωνα. Ακόμα προτάθηκε από τη «Διέξοδο» ένα ψήφισμα συμπαράστασης  υπέρ των απεργών πείνας Τούρκων εκπαιδευτικών οι οποίοι απολύθηκαν από το καθεστώς Ερντογάν. Επίσης  πέρασε ομόφωνα. Τέλος η «Ρωγμή» κατέθεσε σχέδιο ανακοίνωσης  του σωματείου εργαζομένων  που διαμαρτύρεται και καταγγέλει την υπαγωγή όλων των σχολικών μονάδων στο Υπερταμείο.

Επίσης η συναδέλφισσα  Κολόζη ανακοίνωσε ότι παραιτείται από μέλος του συμβουλίου. Για το υπόλοιπο της θητείας του τη θέση της θα πάρει ο συνάδελφος Μουτάφης Οδυσσέας. Αυτό γίνεται για λόγους εναλλαγής των ανθρώπων που συμμετέχουν στο Δ.Σ.

Καλό ξεκίνημα αύριο που θα έρθουν και τα παιδιά μας στα σχολειά:

Δύναμη σε όλες κι όλους μας.