Free songs
  • /ΑΣΕ
  • /ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΕ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Στις 12/3  το  ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας συνεδρίασε και καθόρισε τα οργανικά ελλείμματα και  πλεονάσματα των σχολείων  μας.

Δε στεκόμαστε στις ασφυκτικές προθεσμίες που είχαν στη διάθεσή τους οι Διευθύνσεις Π.Ε. (Σαββατοκύριακο και Καθαρά Δευτέρα ) για να δώσουν τις οργανικές συνθέσεις. Αυτό που μας απασχολεί είναι το γεγονός ότι αυτά τα πλεονάσματα ή ελλείμματα θα χρησιμοποιηθούν για τις υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων, όπως μεταθέσεις, για τις οργανικές θέσεις όσων συναδέλφων είναι στη διάθεση ή για διορισμούς. Η διοίκηση αναφέρεται στα κενά με όρους ελαστικοποίησης – κατάργησης της οργανικότητας. Οι αιρετοί της Α.Σ.Ε. έχουμε ως οδηγό τις θέσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα για μόνιμη σταθερή εργασία.

Με fasttrackδιαδικασίες και με βάση τα αντιδραστικά νομοθετικά πλαίσια που έχουν διαμορφωθεί (αύξηση ωραρίων είτε άμεση είτε έμμεση στην περίπτωση των εργαστηρίων πληροφορικής και φυσικών επιστημών, μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα και εκπαιδευτικό, κοκ) συνεχίζουν να επιβάλλονται στον υπολογισμό και από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απαράδεκτες αναγωγές σε τμήματα και ανάγκες που οδηγούν σε διαμόρφωση μαζικών τεχνητών πλεονασμάτων εκπαιδευτικών. Αναγωγές σημαίνει ότι, για παράδειγμα, αντί του αριθμού των τμημάτων που λειτουργούν υπολογίζονται τα τμήματα «που θα έπρεπε να λειτουργούν με βάση το νόμο»!!!

Τοποθετηθήκαμε με βάση την πάγια θέση που έχουμε :

Δε δεχόμαστε τον αριθμό των οργανικών θέσεων που εισηγείται η Διεύθυνση.

Δε δεχόμαστε να μην υπάρχουν οργανικές θέσεις Νηπιαγωγών για την εφαρμογή της  Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής. Επιπλέον διαφωνούμε με τη λειτουργία παραρτημάτων σε αρκετούς δήμους χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων κτηριακών υποδομών. Καλούμε τις νηπιαγωγούς να μην προτείνουν την ίδρυσή τους γιατί αν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, υπ.Παιδείας και τοπική διοίκηση θα τους μετακυλήσουν  ευθύνες.

Δε δεχόμαστε να μην δίνονται οργανικά κενά για τη μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα  σύμφωνα  με τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος ( 15 μαθητές στο Νηπιαγωγείο, στην Α΄ και Β΄ Δημοτικού και 20 μαθητές στις υπόλοιπες τάξεις), αλλά και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου για μείωση σε 22 μαθητές ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία και Α΄ Τάξη Δημοτικού.

Δε δεχόμαστε να μην υπάρχουν οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών, Εικαστικών, Μουσικής, Θεατρικής  Αγωγής), καθώς και Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Τώρα είναι η ώρα για καταδίκη, με κάθε τρόπο, της πολιτικής ΕΕ – ΟΟΣΑ – ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και όσων άλλων έχουν συμφωνήσει στις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις της εκπαίδευσης.

Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει, δεν υπάρχουν πλεονάσματα.

Τώρα να διεκδικήσουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες.

30/3/2019

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Β΄ Αθήνας   (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ)
ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (τακτικός αιρετός ΠΥΣΠΕ Β΄ΑΘΗΝΑΣ)    τηλ.6949665631

ΛΙΑΚΟΥ  ΝΤΙΑΝΑ (αναπληρωματική αιρετή)   τηλ. 6944797461