Free songs

Ενημέρωση από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας ΠΕΜΠΤΗ 7-3-2019

Την Πέμπτη 7-3 συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στην καθιερωμένη μηνιαία συνεδρίασή του (πρώτη εβδομάδα του μήνα).

Αρχικά ο πρόεδρος Τσιρίγος έκανε λόγο για την ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου. Σύμφωνα με αυτή όσοι συνάδελφοι, μέλη του συλλόγου, απήργησαν και τις τρεις ημέρες κατά την πρόσφατη απεργία του Ιανουαρίου, θα έπαιρναν το ποσό που αντιστοιχεί σε ένα ημερομίσθιο. Όπως είπε η αρχική σκέψη της παράταξης του – ΔΑΚΕ – ήταν να ισχύσει μόνο για τους αναπληρωτές αλλά τελικά υπερίσχυσε η άποψη να δοθεί το ποσό σε όλους τους απεργούς. Την αντίθεσή της εξέφρασε η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ συναδέλφισσα Γιανναρά, υποστήριξε ότι το σωματείο δεν μπορεί να καλύπτει οικονομικά κανέναν ώστε να τον πείσει να απεργήσει. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωσή της ότι οι αγώνες απαιτούν θυσίες κι αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν οι συνάδελφοι. Μόνο όταν η απεργία είναι πολυήμερη απαιτείται ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου. Τη διαφωνία του εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Διεξόδου, συνάδελφος Παπασπύρος. Αναρωτήθηκε πότε μια απεργία μπορεί να χαρακτηριστεί πολυήμερη και πρότεινε να ζητηθεί από τη ΔΟΕ να καταρτίσει έναν μπούσουλα κανονισμού για τη λειτουργία του απεργιακού ταμείου. Δεδομένου ότι έχει υπάρξει απόφαση η συζήτηση επ’ αυτού έλαβε τέλος.

Ακολούθως ο πρόεδρος γνωστοποίησε το αίτημα του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου να καλέσει τα σωματεία της Β’ Αθήνας σε σύσκεψη για συντονισμό της δράσης τους εν όψει των σεμιναρίων των συντονιστών των ΠΕΚΕΣ που αφορούν την αξιολόγηση. Η πρόσκληση έγινε ομόφωνα δεκτή και επίσης αποφασίστηκε να προταθεί ως ημερομηνία την Τετάρτη 13 -3.

Ακολούθως η Διέξοδος κατέθεσε ψήφισμα εναντίον της μετεγκατάστασης του καζίνο της Πάρνηθας σε χώρο που βρίσκεται στα όρια των δήμων Χαλανδρίου και Αμαρουσίου. Ο συνάδελφος Παπασπύρος είχε παραβρεθεί σε σύσκεψη φορέων που αντιτίθενται στην μετεγκατάσταση, μετέφερε τα όσα συζητήθηκαν και υπέβαλε προς έγκριση ψήφισμα. Το ψήφισμα ανάμεσα στα άλλα καταλήγει σε κάλεσμα σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης την Πέμπτη 14-3 και ώρα 12.30. Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα και για το λόγο αυτό ο Σύλλογος προκηρύσσει τρίωρη στάση.

Για την ημέρα της γυναίκας, 8 Μαρτίου, η ΔΑΚΕ πρότεινε να συμμετάσχει ο σύλλογος στις δράσεις της ΑΔΕΔΥ . Μαζί με το ανάλογο κείμενο φυσικά, που όμως δεν είχε καμία αναφορά στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελαστικά εργαζόμενες- αναπληρώτριες- στην εκπαίδευση. Η παράταξη της Διεξόδου πρότεινε δικό της κείμενο με ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της εργασιακής επισφάλειας στην εκπαίδευση. Το ΠΑΜΕ κατέθεσε δικό του κείμενο και δική του πρόταση. Μετά από συζήτηση η ΔΑΚΕ πρότεινε να ενσωματωθεί στο κείμενο της ΑΔΕΔΥ μία παράγραφος γύρω από το θέμα των αναπληρωτριών. Η Διέξοδος διαφώνησε και στη σχετική ψηφοφορία πέρασε κατά πλειοψηφία η πρόταση της ΔΑΚΕ – μαζί με την ΔΗΣΥ.

Στη συνέχεια η Διέξοδος κατέθεσε πρόταση για συμμετοχή του συλλόγου σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που οργανώνεται από το Συντονιστικό Αναπληρωτών αλλά και πρωτοβάθμιους συλλόγους εκπαιδευτικών. Αποτελεί συνέχεια δράσεων ενάντια στο νόμο για τις προσλήψεις. Το συλλαλητήριο θα γίνει την Πέμπτη 14 -3 και ώρα 1μμ στα Προπύλαια. Η ΔΑΚΕ διαφώνησε στη συμμετοχή με τον ισχυρισμό ότι την ίδια ώρα υπάρχει η κινητοποίηση για το καζίνο. Όπως είπε ο πρόεδρος η παράταξή του δεν αντιτίθεται στο περιεχόμενο της κινητοποίησης και των αιτημάτων αλλά προέχει η άλλη κινητοποίηση. Γύρω από το ζήτημα ακολούθησε συζήτηση. Η Διέξοδος επέμεινε να συμμετάσχει ο Σύλλογος στην κινητοποίηση με αντίστοιχη τρίωρη στάση εργασίας. Το ΠΑΜΕ κατέθεσε δική του πρόταση. Η πρόταση του ΠΑΜΕ ζητάει συνταγματική αναθεώρηση με την οποία θα μονιμοποιούνται όλοι οι συμβασιούχοι του δημοσίου. Η ΔΑΚΕ δήλωσε ότι θα απαντήσει οριστικά για το αν συμφωνεί για συμμετοχή ή όχι προσεχώς, αφού τα μέλη της διαβουλευτούν.