Free songs
  •

Αποτελέσματα εκλογών και αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. “Ο Περικλής”

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις

Συναδέλφισσες, οι,

Χαιρετίζουμε όλες και όλους τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους   που στήριξαν στις εκλογές για την 88η ΓΣ αντιπροσώπων της ΔΟΕ, το ρεύμα του ριζοσπαστικού ταξικού συνδικαλισμού, τη «ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Στη ΓΣ που προηγήθηκε, καταψηφίστηκαν τα πεπραγμένα του ΔΣ της ΔΟΕ.

Καταψηφίστηκε επίσης, η εισήγηση της ΔΟΕ σχετικά με την αξιολόγηση και το σύνολο της ημερήσιας διάταξης και υπερψηφίστηκαν οι προτάσεις που καταθέσαμε ως  «ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Συγκεκριμένα ψηφίστηκαν οι προτάσεις μας για:

1. την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

2. τους διορισμούς και η εναντίωση μας στο νόμο του προσοντολογίου καθώς και τα ζητήματα που αφορούν ελαστική εργασία (μητρότητα/άδειες/συνδικαλιστικά δικαιώματα κ.λπ.).

3. την ειδική αγωγή

4. και την δίχρονη υποχρεωτική αγωγή και εκπαίδευση.

Επισυνάπτουμε  μετά τα αποτελέσματα τα ψηφίσματα

Τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:

Για αντιπροσ. 88ης Μάιος 2019 Για ΔΣ

Νοέμβριος

Για αντιπροσ. 86ης

Μάιος 2017

Ψήφισαν 1038 1034 846
Άκυρα Λευκά 87 129 93
Έγκυρα 951 905 753
ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Παρεμβάσεις)

201 (2)

161 (2)

ΔΑΚΕ 345(4) 352 259(3)
ΔΗΣΥ 188 (2) 144 133 (1)
ΑΣΕ – ΠΑΜΕ 152(2) 110 105 (1)
ΡΩΓΜΗ 65 (0) 109 95(1)

Ψήφισμα Γ.Σ. Συλλόγου “Ο Περικλής”

για απεργία αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία

Απεργία – αποχή από την αξιολόγηση

• Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις απεργίας-αποχής και να προχωρήσουν σε όλα τα οργανωτικά μέτρα προετοιμασίας του κλάδου για τη μάχη αυτή

ΨΗΦΙΣΜΑ  Γ.Σ. Συλλόγου “Ο Περικλής”

ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Διεκδικούμε άμεσα:

• Την κατάργηση του νόμου 4589/19 για το προσοντολόγιο. Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία της περσινής και φετινής σχολικής χρονιάς.

• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. ΟΧΙ στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Αναγνώριση της φετινής προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και ένταξη όλων των νέων συναδέλφων που δούλεψαν φέτος για πρώτη φορά στους πίνακες.

• Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Πρόσληψη σε μία φάση, πριν την έναρξη των μαθημάτων, όλων των εκπαιδευτικών που εργάστηκαν τη φετινή και περσινή σχολική χρονιά, όλων των αναπληρωτών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση (δάσκαλοι, δάσκαλοι ειδικής αγωγής, νηπιαγωγοί, αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, εικαστικά, θεατρικής αγωγής, γυμναστές)

• Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.

• Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Πρόσληψη – τοποθέτηση εκπαιδευτικών των υπαρχουσών ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία. Εξασφάλιση πιστώσεων τώρα για προσλήψεις.

• Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο. Υπερασπιζόμαστε την ενότητα των εκπαιδευτικών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Για το σκοπό στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις δράσεις του  Συντονιστικό Αναπληρωτών , αδιόριστων Εκπαιδευτικών και συντονιζόμαστε και με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. Συλλόγου “Ο Περικλής”

ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ –ΟΕΥΜ

Οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολικών μονάδων να μην προχωρήσουν σε συνεδριάσεις και συγκρότηση των τριμελών ομάδων. Να συνεχίσουν να καταθέτουν τις περιγραφικές αξιολογήσεις προς τα ΚΕΣΥ και να εγκρίνουν τη φοίτηση των μαθητών στα ΤΕ όπως έκαναν μέχρι τώρα. Απαιτούμε η ΔΟΕ να πάρει απόφαση απεργίας-αποχής από τη συγκεκριμένη διαδικασία, και να καλύψει συνδικαλιστικά τους συναδέλφους. Η Γ.Σ. να επικαιροποιήσει σε συνέχεια της απόφασης του συλλόγου για το μπλοκάρισμα της διαδικασίας, χρησιμοποιώντας και την απεργία-αποχή.

Κατάργηση του 4547/2018 και όλων των νόμων που εμπορευματοποιούν την ειδική αγωγή, προωθούν την ιατρικοποίηση, κατηγοριοποιούν τους εκπαιδευτικούς και ανατρέπουν εργασιακά δικαιώματα

• Πρώιμη παρέμβαση, ίδρυση ΤΕ σε κάθε σχολείο (Α/βάθμια-Β/βάθμια) με απαραίτητο εξοπλισμό και εποπτικό υλικό, τη στελέχωση των σταθερών δομών με μόνιμο προσωπικό.

• Ίδρυση Τ.Ε. σε κάθε νηπιαγωγείο, ώστε να πραγματοποιείται πρώιμη παρέμβαση και υποστήριξη των μαθητών του νηπιαγωγείου

• Δημιουργία και δεύτερου ΤΕ ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σχολείου. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, επαναπροσδιορισμός περιεχομένου, μεθόδων διδασκαλίας και μέσων. Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του τακτικού προϋπολογισμού.

• Η πρόσβαση των μαθητών στα ΚΕΣΥ να γίνεται χωρίς προαπαιτούμενα και την υλοποίηση προγραμμάτων βραχυχρόνιας παρέμβασης.

• Έγκαιρη διάγνωση των μαθητών χωρίς προαπαιτούμενα βραχυχρόνια προγράμματα. Ίδρυση και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν δομών διάγνωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης μαθητών και γονέων, υπαγόμενες στο υπουργείο Παιδείας, στελέχωσή τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό (εκπαιδευτικό, ειδικό εκπαιδευτικό και διοικητικό), και ουσιαστική επιμόρφωσή τους.

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. Συλλόγου “Ο Περικλής”

ΓΙΑ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ

Συνεχίζουμε  αποφασιστικά  τον αγώνα για καθολική εφαρμογή με αξιοπρεπείς όρους για το δικαίωμα όλων των παιδιών από 4-6 στην εκπαίδευση.

Στη διάρκεια αυτού του αγώνα καταγγείλαμε και συγκρουστήκαμε:

• με την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που  κωλυσιεργεί στο βάθος τριετίας αντί για την άμεση εφαρμογή

• με την απόφαση του να εμπλέξει  τους Δήμους στη διαδικασία αυτή

• με την απουσία της αναγκαίας γενναίας χρηματοδότησης και των αντίστοιχων μόνιμων μαζικών διορισμών  για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών

Καταγγείλαμε τις νεοφιλελεύθερες θέσεις   της ΕΕ και της ΚΕΔΕ που αντιμετωπίζουν ενιαία την ηλικία των 0-6 ετών χωρίς διάκριση στην έναρξη της εκπαιδευτικής  διαδικασίας  που αφορά τα παιδιά 4 και πάνω.

Σήμερα βρισκόμαστε στο δεύτερο χρόνο της μεταβατικής περιόδου της τριετίας του Υπουργείου και στην αποφασιστική στιγμή που πρέπει να την κατοχυρώσουμε σε όλους τους δήμους της περιοχής μας.

Δύο μόλις δήμοι της αρμοδιότητας του συλλόγου μας, ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Δήμος Βριλησσίων εντάχθηκαν στην εφαρμογή με την νέαα ΚΥΑ. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε από το ΠΥΣΠΕ Β’ Αθήνας η δημιουργία παραρτημάτων στα: 6ο, 8ο, 11ο 13ο Νηπιαγωγεία Χαλανδρίου  και στα:  3ο, 5ο, 6ο Νηπιαγωγεία Βριλησσίων,  από δύο τμήματα σε κάθε Νηπιαγωγείο.

Παραμένουν ωστόσο εκτός εφαρμογής 27 δήμοι εκ των οποίων και οι μεγαλύτεροι της χώρας, και όλοι οι υπόλοιποι δήμοι του συλλόγου μας, όπου υπήρξαν αρνητικές εισηγήσεις της πλειοψηφίας των τριμερών επιτροπών (δημάρχων και Δ/ντών Εκπ/σης) και των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να ανάγει σε ρυθμιστικό  για τη λειτουργία της Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, τον ρόλο των δημάρχων.

Διεκδικούμε ανυποχώρητα:

·         Την άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο σε όλη τη χώρα από το σχολικό έτος 2019 – 2020.

·         Την άμεση μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων για τον σχεδιασμό, την    υλοποίηση  και την  ανέγερση σχολικών κτιρίων  στο  Υπουργείο Παιδείας.

·         Την άμεση χρηματοδότηση, απαλλοτρίωση οικοπέδων  και ανέγερση σύγχρονων  εκπαιδευτικών δομών με δαπάνες από τον Γενικό Κρατικό Προϋπολογισμό.

·         Μόνιμους μαζικούς διορισμούς νηπιαγωγών Γενικής και Ειδικής Αγωγής και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών.

Σε ό,τι αφορά την περιοχή ευθύνης του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. ‘’ Ο Περικλής’’

Ο σύλλογός  μας  θα πραγματοποιήσει παραστάσεις

·         στους Δήμους Βριλησσίων και Χαλανδρίου  οι οποίοι υπάγονται στους δήμους εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης από το σχολικό έτος 2019 – 2020 να φροντίσουν για την εξεύρεση οικοπέδων, το σχεδιασμό και τη δρομολόγηση των διαδικασιών ανέγερσης των απαιτούμενων νέων Νηπιαγωγείων που θα αντικαταστήσουν  τα λυόμενα της προσωρινής στέγασης των νέων τμημάτων αλλά και για την κάλυψη όλων των αναγκών  σχολικής στέγης των δήμων τους και για να επιβεβαιώσει ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία  μέτρα για την κάλυψη όλων των παιδιών με σύγχρονους ασφαλείς όρους για την πρώτη χρονιά εφαρμογής της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης  στους δήμους αυτούς.

·         στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Χολαργού – Παπάγου, Ψυχικού – Φιλοθέης, και Πεντέλης – Μελισσίων να μεριμνήσουν άμεσα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για τις   υλικοτεχνικές υποδομές (αίθουσες) που χρειάζονται για την άμεση εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής & Εκπ/σης από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο από το σχολικό έτος 2019 – 2020 στους Δήμους τους και βεβαίως να προβούν  στην εξεύρεση οικοπέδων, το σχεδιασμό και τη δρομολόγηση των διαδικασιών ανέγερσης των απαιτούμενων νέων Νηπιαγωγείων για την κάλυψη όλων των αναγκών  σχολικής στέγης των δήμων τους.

·         Στη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας  προκειμένου να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες : ιδρύσεις νέων Νηπιαγωγείων ή αναβάθμισης οργανικότητας Νηπιαγωγείων, ώστε να εγγραφούν στα Δημόσια Νηπιαγωγεία της γειτονιάς τους όλα τα νήπια και προνήπια ηλικίας 4 – 5 ετών περιοχής μας χωρίς καμία μετακίνηση κατά το σχολικό έτος 2019 – 2020, απόδοση όλων των αναγκών σε νηπιαγωγούς Γενικής και Ειδικής Αγωγής και αίτημα για την κάλυψή τους από το ΥΠΕΘ.