Free songs

Αποτελέσματα εκλογών για ανάδειξη Δ.Σ. Συλλόγου “Ο Περικλής”

Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις

Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε θερμά όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους που στήριξαν στις εκλογές για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου μας, το ψηφοδέλτιο του ανεξάρτητου ριζοσπαστικού συνδικαλισμού, Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση. Τα αποτελέσματα των εκλογών ανέδειξαν σημαντική άνοδο του ρεύματος για μαχητικές ανυποχώρητες διεκδικήσεις για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και τη μόνιμη και τη σταθερή εργασία των εκπαιδευτικών του. Σε αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε ότι μπορεί να συμβάλλει  και η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ που είχε σημαντική άνοδο. Ελπιδοφόρο γεγονός είναι επίσης και η πτώση που σημείωσε η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, προτείναμε συγκεκριμένο πλαίσιο και μορφές αγώνα που υπερψηφίστηκαν από τους συναδέλφους. Η οργάνωση αποτελεσματικών και μαχητικών αγώνων για μαζικούς διορισμούς – διορισμό όλων των αναπληρωτών, αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία, για απεργία – αποχή από την αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση, για την καθολική εφαρμογή της  δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης αποτελούν μέρος των αποφάσεων της Γ.Σ.

Είναι γεγονός  ότι οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται στο νέο Δ.Σ. του συλλόγου μας με τη συγκρότηση πλειοψηφίας  από τις δυνάμεις ΔΑΚΕ –ΔΗΣΥ δεν ευνοούν την ανάπτυξη αυτών των αγώνων.

Ωστόσο ως Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση,  ως κομμάτι του ανεξάρτητου ταξικού ρεύματος στην εκπαίδευση, των δυνάμεων που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική των μνημονίων και της μεταπρογραμματικής εποπτείας, των συντηρητικών αναδιαρθρώσεων στην  εκπαίδευση και στην κοινωνία συνολικά δεσμευόμαστε να παλέψουμε για να αποκτήσει ο σύλλογός μας τον αγωνιστικό και διεκδικητικό προσανατολισμό που είναι αναγκαίος για τις ιστορικής σημασίας μάχες της περιόδου. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στις λογικές της συνδιαχείρισης και της αδράνειας, με μοναδική δέσμευση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αναγκών της εργαζόμενης πλειοψηφίας και της Εκπαίδευσηςμε αγωνιστικότητα, ταξική ενότητα και ανασυγκρότηση. Πυξίδα μας, οι ανάγκες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και η υπεράσπιση ενός σχολείου πραγματικά ενιαίου, δημόσιου και δωρεάν για όλα τα παιδιά.

Για εμάς αυτή η στήριξη των συναδέλφων  στο ρεύμα που εκφράζει η  Διέξοδος Η Αγωνιστική Συσπείρωση αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον, για ένα εκπαιδευτικό κίνημα μαχητικό, ανεξάρτητο, αμεσοδημοκρατικό, ένα κίνημα που θα δίνει αγώνες σύγκρουσης και ανατροπής και όχι άνευρες παραστάσεις διαμαρτυρίας και εθιμοτυπικές συμβολικές κινητοποιήσεις για την τιμή των όπλων. Για ένα κίνημα που θα ορθώνει αποφασιστικά τείχος απέναντι στο φασισμό, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλεία και που απαντά με την αλληλεγγύη και την ενότητα όλων των εργαζομένων, αγκαλιάζοντας  όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από χρώμα, γλώσσα, εθνικότητα, φύλο, θρησκεία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από τις εκλογικές τους επιλογές να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους αυτούς τους αγώνες καθώς πιστεύουμε βαθιά ότι μονόδρομος  απέναντι στο Αδιέξοδο που μας οδηγούν και πραγματική Διέξοδος από αυτό είναι η Αγωνιστική Συσπείρωση όλων μας στο σωματείο μας και στις συλλογικές του διαδικασίες, που διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για μαζικούς συλλογικούς νικηφόρους αγώνες.

Το μέλλον αναπνέει στους αγώνες

Τα αποτελέσματα των εκλογών και συγκριτικά για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Δ.Σ. 11/2019              Αντιπρόσωποι Γ.Σ. ΔΟΕ  5/2019             Δ.Σ. 11/2018

ΨΗΦΙΣΑΝ                   1159                                    1038                                                   1034

Άκυρα-Λευκά                120                                      87                                                      129

Έγκυρα                      1039                                      951                                                     905