Free songs
  • /Ανακοινώσεις
  • /Αν θέλουμε να λεγόμαστε «άνθρωποι» … ας μιλήσουμε για την Παλαιστίνη…

Αν θέλουμε να λεγόμαστε «άνθρωποι» … ας μιλήσουμε για την Παλαιστίνη…

Χρέος όλων μας, χρέος κάθε ανθρώπου που θέλει να λέγεται άνθρωπος είναι να πάρουμε θέση για το νέο έγκλημα του σιωνισμού και να καταγγείλουμε τις σφαγές που γίνονται τις μέρες αυτές στην Παλαιστίνη.

Προχτές δολοφονήθηκαν 57 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές στη Γάζα και πάνω από 2.000 τραυματίστηκαν από αληθινά πυρά και χημικά. Ανάμεσά τους και πολλά παιδιά με το μικρότερο να φτάνει την ηλικία των οκτώ μηνών! Τις δολοφονίες διέπραξε το κράτος του Ισραήλ, αλλά για μία φορά ακόμη οι δολοφόνοι «οπλίστηκαν»  από την απόφαση -πρόκληση των ΗΠΑ να αγνοήσουν δεκάδες ψηφίσματα του ΟΗΕ ενάντια στην παράνομη κατάληψη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από τον ισραηλινό στρατό το 1967 και να μεταφέρουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, ενέργεια που εδώ και χρόνια όλο το αμερικανικό κατεστημένο την επιθυμούσε. Η διεθνής νομιμότητα τότε απαιτούσε από το Ισραήλ να αποσυρθεί από την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η διεθνής κοινότητα σήμερα χειροκροτεί την κατοχή, τη νομιμοποιεί και δικαιολογεί τις νέες σφαγές του σιωνισμού. Η διεθνής κοινότητα είναι πλέον εντελώς προκλητική, καθώς στέκεται αδιάφορη απέναντι στην εγκληματική δράση του κράτους του Ισραήλ. Ούτε πια τα προσχήματα δεν κρατούν.

Οι Παλαιστίνιοι παρομοιάζουν τη συγκεκριμένη κίνηση με μια νέα Νάκμπα, με την «Καταστροφή». Στις 14 Μαΐου 1948,  το Ισραήλ κήρυξε την ανεξαρτησία του. Κάθε 15 Μαΐου, οι Παλαιστίνιοι τιμούν επίσημα την ημέρα της  Nakba.  Nakbaσημαίνει καταστροφή και αυτό ακριβώς ήταν η ανεξαρτησία του Ισραήλ για πάνω από 700.000 Άραβες και τα 5 εκατομμύρια των απογόνων τους-προσφύγων που εκδιώχθηκαν από τη γη τους, εξορίστηκαν, συχνά με τρομερή βία, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για το ισραηλινό κράτος.Η Νάκμπα, η Ολοκληρωτική Καταστροφή, η μαζική έξοδος δηλαδή των Παλαιστίνιων-προσφύγων από τα σπίτια και τη γη τους εξαιτίας του επιθετικού Ισραηλινού εποικισμού, έκλεισε στις 15 Μαΐου ακριβώς 70 χρόνια. Στη θλιβερή επέτειο της Καταστροφής, το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ αποφάσισε να θυμίσει σε όλο τον κόσμο τη φύση του, το πώς δημιουργήθηκε, πατώντας πάνω στους νεκρούς Παλαιστίνιους, σε ξερηζωμένους ανθρώπους, σε καταστροφές ολόκληρων αραβικών χωριών, ξερίζωμα ελιών και συνεχείς εποικισμούς σε βάρος όσων Παλαιστίνιων δεν άφησαν τη γη τους.

Το κράτος των ΗΠΑ για πολλοστή φορά έβαψε και πάλι τα χέρια του στο αίμα με την απόφαση αυτή. Χρόνια τώρα ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός ξέρει να κάνει τη δουλειά αυτή. Η Ε.Ε. υποκριτικά από τη μια ψηφίζει υπέρ της διεθνούς νομιμότητας και από την άλλη στηρίζει και ενισχύει τον εξευτελισμό της από τις πράξεις του Ισραήλ. Αισθανόμαστε μεγάλη ντροπή και οργή για την πλέον αμερικανόδουλη και φιλοσιωνιστική κυβέρνηση που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα της μεταπολίτευσης, την κυβέρνηση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στέκεται στο πλευρό του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ και στηρίζει με ένοχη σιωπή το νέο αιματοκύλισμα. Και ας μην αναφερθούμε εδώ στις συμφωνίες που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με το κράτος του Ισραήλ.

Δεν μένει λοιπόν σε εμάς, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι, να καταγγείλουμε τις σφαγές των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς, να διατρανώσουμε την αλληλεγγύη μας

Η Νάκμπα θα τελειώσει. Μια μέρα θα νικήσουμε.

Νίκη στον ανυποχώρητο αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής αντίστασης